Al doilea film despre Barack Obama

de Cristian Curus , 02 martie 2016 - stire actualizata la ora 20:29, 02 martie 2016

Devon Terrell, un tânăr actor debutant, este cel care îl va interpreta pe președintele SUA, Barack Obama, în anii de tinerețe, în filmul independent, regizat de Vikram Gandhi, “Barry”. Terrell este descoperirea regizorului britanic Steve McQueen şi unul dintre cei mai promiţători actori ai momentului.

Pelicula “Barry”, ale cărei filmări vor începe în luna aprilie la Chicago, se va axa pe anii de studenție ai lui Obama la New York, la începutul deceniului 1980, când va cunoaște pe tânăra Michelle, care îi va marca viața pentru totdeauna. Scenariul este semnat de Adam Mansbach, iar numele actriţei care o va interpreta pe actuala Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii este cunoscut de ceva vreme – Anya Taylor-Joy, o tânără revelație la Hollywood datorită rolului său în filmul horror „The Witch“.

Numele actorului care îl va interpreta pe Barack Obama a fost dat publicităţii ieri, iar acesta este Devon Terrell, descoperit de Steve McQueen, regizorul filmului „12 Years a Slave”, care a decis să-i dea rolul principal în noul serial „Codes of Conduct” produs de HBO, după o selecție riguroasă în întreaga lume. Pentru Terrell va fi primul său rol principal într-un lungmetraj.

„Oamenii de la HBO sunt absolut fantastici, m-au încurajat de la bun început și au susținut acest proiect încă de la început. De exemplu, am căutat timp de 10 luni un singur actor, cel pentru rolul principal, și – serios vorbind – nu știu ce companie ar permite acest lucru mai ales când este vorba de un debutant pentru cel mai important rol dintr-un serial. Deci da, am căutat în tot acest timp pe cineva pe care nimeni nu-l cunoaște și pentru asta sunt foarte recunoscător celor de la HBO. Când am început căutările nu aveam programat să alegem un necunoscut, dar știam că ne dorim cel mai bun actor pentru acest proiect, care nu este unul tocmai ușor. Am intervievat foarte mulți actori pentru acest rol atât în Statele Unite, cât și în alte țări. Nu mă gândeam să-mi găsesc actorul tocmai în Australia, dar acolo l-am găsit“, declara Steve McQueen într-un interviu acordat exclusiv pentru România în urmă cu un an de zile. Regizorul l-a ales într-un final pe Devon Terrell, alături de care vor apărea și mai cunos­cuții Helena Bonham Carter, Paul Dano și Rebecca Hall.

Steve McQueen spune că nu vrea neapărat să lucreze cu debutanți sau cu actori total necunoscuți, însă de multe ori aceștia sunt foarte talentați și dacă îi descoperă și crede că poate lucra cu ei, acceptă pariul. Cazul lui Devon Terrell nu este însă singular. În pregătirea primului său lung-metraj, „Hunger“, McQueen și-a alocat o mare parte din cei cinci ani în găsirea unor actori buni pentru scenariul scris tot de el. Până la urmă a decis să-i ofere rolul principal actorului german Michael Fassbender, care nu l-a dezamăgit.

„Southside With You“

Pelicula „Barry“ este al doilea proiect cinematografic despre anii de tinerețe ai lui Obama, primul fiind „Southside With You“, care prezintă primii ani ai relației sale cu Michelle Obama, şi care a avut deja premiera la Festivalul filmului independent Sundance în luna ianuarie a acestui an.

În vara lui 1989, Barack Obama, care era atunci student în primul an la Universitatea Harvard, o cunoscuse pe Michelle în biroul de avocatură Sidley Austin. La 30 iunie 1989, ei au hotărât să se vadă în afara biroului, la prima lor întâlnire romantică: au vizitat prestigiosul Art Institute din Chicago, au servit o înghețată la Baskin ­Robbins și au fost să vadă o ­comedie ce tocmai fusese lansată, „Do The Right Thing“ („Pizzeria lui Sal“, 1989), regizată de Spike Lee. „Am dus-o la filmul despre care vorbea atunci toată lumea, regizat de cineva despre care auzisem vorbindu-se mult (...), era o poveste foarte bună“, a explicat președintele, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la prima proiecție a celebrului film, citat de Agerpres.   

Comentarii

  • Vasilica Florina

    02 martie 2016 22:58

    Câtigai bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Căutăm de urgenă persoane serioase care să colaboreze cu noi într-o activitate simplă, în timpul liber sau full-time, cu câtiguri imediate, de 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, din prima lună. Oferim i cerem seriozitate absolută! Pentru mai multe detalii, contactai imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email vasilica.florinagmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design