27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUn film despre viața lui Amy Winehouse și o peliculă de Pedro...

Un film despre viața lui Amy Winehouse și o peliculă de Pedro Almodovar, proiectate la “Vama sub lumini de Oscar”

Filmele "Amy", despre viaţa cântăreţei Amy Winehouse, şi "Pielea în care trăiesc/ The skin I live in", de Pedro Almodovar, vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Arte Vizuale "Vama sub lumini de Oscar", care are loc la Vama Veche și 2 Mai între 18 şi 26 august.

Pe plajele din Vama Veche şi 2 Mai, în cadrul Festivalului vor avea loc mai multe proiecţii de film gratuite. Proiecţiile vor avea loc zilnic, de la ora 21.00, la Papa la Sanyi (Vama Veche), ACOLO Bar (Vama Veche) şi Acvamarin (2 mai), informează News.ro.

Printre producţii se numără thriller-ul "The Hunt”, cu Mads Mikkelsen, documentarul "Amy”, despre viaţa cântăreţei britanice Amy Winehouse, filmul lui Pedro Almodovar, "The skin I live in”, cu Antonio Banderas şi Elena Anaya, cea mai recentă realizare a lui Gabriel Achim, "Ultima zi”, filmul premait cu Palme D’Or la Cannes – "I, Daniel Blake”, docudrama câştigătoare la Sundance Film Festival – "20.000 Days on Earth”, de Nick Cave, "Snowden” al lui Oliver Stone şi documentarul "The Salt of the Earth” al lui Wim Wenders, despre viaţa cunoscutului fotograf Sebastiao Salgado.

În fiecare seară vor fi prezentate, în deschidere, scurtmetraje din ClujShorts, dar şi documentare premiate, realizate de cursanţii VSLO la secţiunea film în Vama Veche. Programul complet al proiecţiilor să găseşte pe site-ul festivalului, www.vslo.ro. Secţiunea de film a festivalului îl are ca invitat special pe regizorul Tim Hahne. În 2001, a înfiinţat propria companie şi agenţie, Stereoscreen. De atunci a regizat trei lungmetraje şi o serie de reclame şi scurtmetraje care au fost recompensate cu multe premii internaţionale. Documentarul de lungmetraj "No limits” este cel mai recent proiect pentru marele ecran.

"No Limits” este un documentar dedicat legendarului pilot de curse Alexander Zanardi, care a depăşit un handicap sever pentru a-şi continua cariera de sportiv pe circuit, dar şi ca atlet paralimpic. Filmul urmăreşte participarea sa în cursa de 24h de la Spa şi pregătirea pentru Campionatele mondiale de Para-cyclicng. În cadrul VSLO, documentarul "No Limits” va fi proiectat luni, urmat de o sesiune de Q&A cu Tim Hahne. Pelicula va putea fi revăzută şi pe 24 august, de la ora 21.30, în zona special amenajată de la Acolo Bar.

La ediţia a 8-a a Festivalului "Vama sub lumini de Oscar” vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retuşare a imaginilor în Photoshop.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă