Film, despre miracole şi nămol

de [email protected] , 15 februarie 2016 - stire actualizata la ora 21:12, 15 februarie 2016
Film, despre miracole şi nămol

Prezentat în premieră internațională la Zürich Film Festival, “Miracolul din Tekir”, în regia Ruxandrei Zenide, a fost apreciat de critică și juriu, fiind premiat cu trofeul The Emerging Swiss Talent Award. Filmul va fi distribuit în cinematografele din Elveția începând cu data de 6 aprilie.

Povestea filmului se creează în jurul Marei (interpretată de Dorotheea Petre), o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăiește ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii prin puterea nămolului. Când Mara rămane însărcinată şi povesteşte apropiaților că sarcina se datorează nămolului, şi nu unui om, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă. Ajunge astfel într-o clinică din zona lacului Techirghiol, un centru SPA pentru oameni înstăriți. Acolo o întâlneşte pe Lili (Elina Löwensohn), unul dintre clienţii hotelului, o femeie bogată şi frumoasă care încearcă cu înverşunare să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei. Treptat, trecutul femeii misterioase iese la iveală, iar Mara şi copilul ei se află în pericol.

Din distribuția filmului fac parte Dorotheea Petre, Bogdan Dumitrache, Elina Löwensohn (actriță de origine română, care a jucat în filme precum “Schindler’s List”, „Un long dimanche de fiançailles”, „The Wisdon of Crocodiles” alături de Jude Law și Timothy Spall) și George Piștereanu (cunoscut publicului românesc pentru rolurile din “Eu când vreau să fluier, fluier” și “Loverboy”). În alte roluri îi regăsim pe Mirela Oprişor, Nicodim Ungureanu, Mara Nicolescu, Liviu Pintileasa, Constantin Tache Florescu.

Din echipa de producție a filmului fac parte directorul de imagine Hélène Louvart, renumită pentru colaborările cu Agnes Varda, Wim Wenders, Claire Denis sau Leos Carax, iar monteur este Nelly Quettier, cunoscută pentru filmele regizate de Leos Carax și Claire -Denis.  

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design