Afișul galei premiilor Cesar o prezintă pe actriţa Juliette Binoche

de Mihai Diac , 26 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:46, 26 februarie 2016
Juliette Binoche (Foto: http://cdn.hitfix.com)

Afișul celei de a 41-a ediții a premiilor Cesar o prezintă pe actriţa Juliette Binoche, informează Agerpres.

"Puţine sunt actriţele care întruchipează atât de bine talentul, eleganţa, inteligenţa, sensibilitatea şi graţia cinematografiei noastre în lume. Cele mai mari festivaluri şi Academii internaţionale au salutat şi premiat activitatea sa atât de prestigioasă" - sunt cuvintele cu care Academia de arte şi tehnici ale cinematografiei din Franţa a început comunicatul prin care a anunţat afişul celei de-a 41-a ediţii a premiilor Cesar.

Academia enumeră apoi câteva din marile reuşite ale artistei, printre care premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în 1994 cu rolul din "Bleu" de Krzysztof Kieslowski, apoi în 2010 în filmul "Copie conforme" de Abbas Kiarostami, fără să uite prestaţia lui Juliette Binoche din "Pacientul englez", recompensată cu Ursul de Argint la Berlinală, premiul BAFTA şi Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în 1997. 

Fotografia aleasă pentru afişul galei Cesar 2016 a fost făcută în timpul filmărilor la această grandioasă frescă semnată de Anthony Minghella de către fotografa Brigitte Lacombe, care "a imortalizat un moment de o incredibilă frumuseţe", adaugă Academia. 

Tocmai "sub privirea blândă şi binevoitoare a minunatei Juliette Binoche", Academia de arte şi tehnici ale cinematografiei a organizat premiile Cesar 2016, încheie academie-cinema-org.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design