19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRomânia Curată. Reacția procurorului Doru Țuluș, după ce șefa DNA a cerut...

România Curată. Reacția procurorului Doru Țuluș, după ce șefa DNA a cerut revocarea sa din funcție: Nu am făcut eu înregistrările şi nu aş face aşa ceva!

Unul dintre procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru care Laura Codruța Kovesi a cerut revocarea din funcție, susține că i s-ar fi reproșat că ar fi responsabil pentru înregistrările în care  procurorul-șef al instituției ar vorbi despre mai multe dosare, informează România Curată.

„Nu am făcut eu înregistrările şi nu aş face nicodată aşa ceva pentru că nu mi se pare un lucru corect”, a declarat procurorul Doru Ţuluş pentru România Curată.


Citește și:  Cu sau fără Kövesi, DNA trebuie să #reziste | OPINIE

DNA trece, în momentul de față, prin cea mai grea perioadă din 2005 încoace. Atunci a început transformarea instituției dintr-un parchet fără dinți în fața gulerelor albe din politica înaltă într-o veritabilă armă anticorupție. Practic, timp de 12 ani, zidurile acestei veritabile fortificații au fost asediate din exterior de cohorte de politicieni pârâți sau mercenari fără scrupule, care sperau să-i dărâme „zidurile“ și să-i ia pe procurori ostatici. Din fericire, zidurile au rezistat, spre disperarea dușmanilor.


Potrivit sursei citate, oficial, Kovesi îi impută procurorului Ţuluş că şi-ar fi vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale omului de afaceri Mihai Rotaru, anchetat ulterior de DNA în două dosare ANRP cu restituri ilegale de zeci de milioane de euro.  

Neoficial, procurorului Ţuluş i s-ar fi reproșa de către colegii lui că ar fi făcut înregistrările cu Kovesi difuzate de RTV și că ar fi „omul” lui Daniel Morar în DNA. Fost şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe vremea preşedintelui Traian Băsescu, acum judecător la CCR, Morar a fost raportor în cazul deciziei CCR care a spart binomul SRI-DNA, precizează România Curată.

Citiți continuarea aici.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf,


La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , “ Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“. În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".


 

 

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă