21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăAldineA murit Carmen Franco, fiica fostului dictator spaniol Francisco Franco

A murit Carmen Franco, fiica fostului dictator spaniol Francisco Franco

“Dumnezeu a luat-o pe Man”, a anunţat nepotul ei Louis Alphone de Bourbon pe contul lui de Instagram, folosind porecla lui Carmen Franco într-un mesaj care însoţeşte o fotografie a ei.

“A murit în reşedinţa ei din Madrid”, a confirmat biografa Nieves Herrero într-un articol publicat în cotidianul El Mundo.

Carmen Franco a anunţat în acest an că suferea de un cancer în fază terminală. Carmen Franco Polo a fost preşedintele de onoare al Fundaţiei Naţionale Francisco Franco, înfiinţată pentru a celebra personalitatea generalului Francisco Franco, decedat în 1975 după ce s-a aflat la putere timp de 36 de ani.

Până anul trecut, când Carmen a ieşit dintr-o biserică după o slujbă în memoria părintelui ei, participanţii la astfel de reuniuni făceau încă salutul fascist în curtea bisericii din centrul Madridului. “Istoria trebuie să îl judece pe tatăl meu, nu eu”, s-a justificat ea în acest an în epilogul unei biografii romanţate scrisă de Nieves Herrero.

“Când mi se spune că a fost un dictator, nu neg, dar asta nu-mi place, pentru că acest termen este folosit adeseori ca o insultă, în timp ce mie nu mi se pare atât de grav”, a adăugat Carmen Franco, care a apărat întotdeauna activitatea tatălui ei.

Carmen Franco, căreia regele Juan Carlos I i-a decernat titlul de ducesă de Franco, a avut şapte copii şi numeroşi nepoţi.

Cele mai citite

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă