18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Ce l-a făcut pe Ponta să se dea bătut

REVISTA PRESEI: Ce l-a făcut pe Ponta să se dea bătut

Ponta face pace cu Băsescu. Rămâne războiul cu Antonescu, scrie Adevărul. Premierul Victor Ponta, împreună cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, s-au întâlnit ieri cu Traian Băsescu la Cotroceni, şi au ajuns la un compromis care îl avantajează în special pe Victor Ponta. Premierul i-a promis preşedintelui că amână cu trei luni aplicarea accizei de 7 cenţi pentru ambele tipuri de combustibili, benzină şi motorină, în schimbul promulgării bugetului, iar preşedintele a acceptat imediat trocul.

Tot din Adevărul aflăm că ”Mafia Cioclilor nu a iertat nici familia scriitorului Horia-Roman Patapievici”. Procurorii bucureşteni au făcut recurs la Curtea de Apel în dosarul „Mafia Cioclilor“ în care judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea, pentru 29 de zile, a şase dintre suspecţii acuzaţi că luau bani de la patronii unor firme de pompe funebre ca să dea informaţii despre pacienţii care le mureau în braţe.

Ce l-a făcut pe Ponta să se dea bătut? se întreabă Evenimentul Zilei. După o zi tensionată în care miniştrii PNL au ameninţat cu demisia şi în care Ponta a fugit de la Guvern la PNL şi de acolo la Cotroceni, în USL s-a ajuns la un armistiţiu care ar trebui să ţină până după Anul Nou.

Liberalii vor obţine conducerea interimară a TVR, aşa cum şi-au dorit. După ce miniştrii liberali au primit mandat clar de la Crin Antonescu să nu susţină OUG privind conducerea TVR în şedinţa

Tot din EVZ aflăm Cât câştigă românii din neaplicarea taxei pe motorină şi benzină. Ieri, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va promulga bugetul de stat, pentru că Executivul a amânat introducerea accizei la combustibili, cu trei luni. Şi Comisia Europeană şi-ar fi dat avizul pentru amânarea aplicării taxei de 7 eurocenţi pe acciza la combustibili. Cât câştigă, de fapt, românii, din amânarea aplicării taxei şi ce perspective se creează pentru economie, cititi în ediţia de print a EVZ, care apare joi.

În Gândul citim despre COMPROMISUL DIN DECEMBRIE. Cine este omul din umbra negocierilor Antonescu-Ponta-Băsescu. Preşedintele PNL a obţinut promisiunea că pesediştii vor veni la plenul reunit de vineri din Parlament, unde se va alege un interimar pentru funcţia de preşedinte director general al TVR. Antonescu a vrut să demonstreze că miniştrii PNL sunt uniţi şi nu vor accepta o decizie impusă peste capul lor în cazul Ordonanţei de Urgenţă pregătită de Ponta pentru TVR. În schimb, preşedintele Traian Băsescu a reuşit să impună Guvernului să amâne cu trei luni aplicarea majorării accizei la carburanţi cu 7 cenţi, după ce a ameninţat că nu promulgă legea bugetului de stat.

Ponta a căzut deliberat în capcana lui Băsescu? se întreabă şi Cotidianul. O gogoaşă de zile mari aruncată de Traian Băsescu pe piaţă confirmă că există o apropiere între el şi premierul Victor Ponta. La o săptămână după ce i-a cerut demisia, Ponta a devenit om de onoare pentru preşedinte. Premierul i-a pus în mână lui Traian Băsescu o armă electorală mai mult decât eficientă.

Din Capital aflăm Ce planuri au «regii» locuinţelor pentru 2014. Cei mai mari cinci dezvoltatori de locuinţe din ţară au vândut în acest an peste 1.000 de apartamente şi mai au de înstrăinat încă pe-atâtea pentru a-şi lichida stocurile existente. Proiectele noi sunt, deocamdată, în analiză.

În Curentul citim despre Teroriştii lui Iliescu: Cazimir Ionescu, „cureaua de transmisie“ dintre FSN şi Securitate? Revoluţia din Decembrie 1989 a lăsat în urma ei o serie de enigme încă neelucidate. Spre exemplu, nici acum, după aproape un sfert de secol, nu ştim mai nimic despre terorişti. Ion Ilici Iliescu, cel care i-a şi „inventat“, ne-a spus atunci, că ar fi vorba despre securişti fanatici care ar fi fost dispuşi să lupte, până la moarte, pentru a-l apăra pe Ceauşescu. O serie de informaţii, rezultate din anchetele derulate ulterior, au demonstrat că securiştii, aşadar „teroriştii“ inventaţi de Iliescu au mişunat chiar pe sub nasul lui, chiar în miezul „emanaţiei“ FSN-iste care l-a cocoţat pe el însuşi la putere.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă