9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Războiul stelelor verzi din Republica PNL

REVISTA BLOGURILOR. Războiul stelelor verzi din Republica PNL

Blogurile de vineri scriu despre situaţia din PNL, dar şi despre cum se “oblojesc” românii pe Google.

Moise Guran titrează “Războiul stelelor verzi din Republica PNL” şi constată: “Trezit din perplexitatea propriului anunţ, Partidul Naţional Liberal a început să fiarbă, nefiindu-i clar nici lui cum a ajuns Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei, când toată lumea era pregătită de un catfight între Firea şi Săftoiu. Chiar Adriana a mărturisit într-un interviu la Digi24 că da, i s-a propus să candideze, a acceptat, iar apoi… Apoi pare că s-a luat curentu’. Când s-a aprins iar lumina, au constatat cu toţii năuciţi că aveau alt candidat, unul care vrea să facă… nu ştie nimeni ce fel de insurecţie. Dar, clar, o insurecţie! A fost cam ca la Războiul Stelelor, da’ pe stil verde. Pardon! Pe stil vechi, am vrut să zic”…

Zoso.ro ne anunţă că “Alt asigurator cu prețuri de dumping are probleme: City Insurance” şi detaliază: “Frați români! Conspirația mondială a masonilor vor să ne facă să plătim mai mult pentru asigurări, așa că acum au tăbărât pe firma poporului City Insurance, care avea prețuri mici la asigurări pentru a o închide și pentru a ne forța să plătim mai mult pe RCA la firma (..) lui Țiriac! Dați acest mesaj mai departe să afle toată lumea că statul nenorocit şi corupt nu lasă micii antreprenori să trăiască!”.

Adelin Petrişor ne povesteşte un nou episod din incursiunea sa în Statele Unite ale Americii: “St. Jude este poate cel mai bun lucru care se întâmplă în Memphis. Este un spital care luptă să îi salveze pe copiii cu cancer. St. Jude a fost înființat prin 1962 de Danny Thomas, un actor și producător american de origine libaneză. Omul a dorit ca în spitalul său să fie tratați copiii cu probleme grave, indiferent dacă au sau nu bani și indiferent din ce țară vin.  Și asta chiar se întâmplă, deși St. Jude trăiește DOAR din donații și diverse granturi. Da, aici sunt tratați într-un an în jur de 5000 de copii, adolescenți și tineri cu vârsta de până la 21 de ani, toți cu diverse forme de cancer. Bugetul zilnic al insituției este de aproape 2 milioane de dolari, asta înseamnă peste 700 de milioane pe an. Oameni disperați de peste tot din lume trimit în Memphis dosarele copiilor loviți de cumplita boală. Cei care nu-și permit primesc chiar și bani pentru transport si cazare pentru însoțitorii pacienților. St. Jude are vreo 4000 de angajați. Câteva sute nu sunt nici doctori, nici asistente. Sunt oameni de știință care se străduiesc să găsească noi tratamente. Potrivit statisticilor oficiale, rata de succes pentru vreo 200 de forme de cancer a ajuns cam 65%. Pentru cele mai comune forme este însă de peste 90%. Printre cercetătorii care lucrează la St. Jude sunt și 5 români. Eu l-am întâlnit pe Luigi Iconaru, doctor în chimie organică. În urmă cu 6 ani, el a venit aici la o bursă postdoctorală și… a rămas”.

Cristian China Birta ne spune “Cum se ‘oblojesc’ românii pe Google”: “Agenţia de marketing online Today’s a cercetat căutările efectuate de români pe Internet în ceea ce privește serviciile medicale de care aceștia sunt interesați. Analiza arată că există numeroase servicii pentru care potenţialul de a atrage clienţi noi este foarte mare, de la clinici stomatologice sau maternităţi private şi până la operaţii estetice.

Potrivit Today’s, clinicile sunt sfătuite să ia în calcul o investiţie minimă de 600 de euro pe lună. Banii alocați publicității necesare pe motorul de căutare Google, cel mai popular în România, asigură o vizibilitate cât mai mare. Spre deosebire de alte domenii, costurile de publicitate (per click) de căutare pe Google despre segmentul medical este de două-trei ori mai mare decât cel din alte industrii, cum ar fi fashion sau electroIT. Mai mult, trebuie ținut cont că interesul celor care fac researchonline pentru astfel de servicii este mai mare în situații urgente. Astfel, timpul petrecut pe Google poate fi doar de o zi sau se poate reduce la o singură căutare, atunci când cererea e specifică”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă