9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de persoane nu au medic de familie

Zeci de mii de persoane nu au medic de familie

MURES. Numarul persoanelor care nu sunt inscrise pe listele medicilor de familie din judetul Mures au alarmat conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP). Directorul institutiei, Silviu Morariu, a spus ca in aceasta situatie se afla circa 60.000 de persoane si a convocat pentru ieri o sedinta cu reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate si cei ai Colegiului Medicilor pentru a analiza situatia si a lua masurile care se impun.
Potrivit sursei citate, o parte din persoanele care nu apar pe liste sunt neasigurate, insa o alta parte nu sunt pe listele medicilor din cauza problemelor existente in reteaua de medicina de familie. Seful DSP a mai afirmat ca exista zone in care numarul medicilor de familie este necorespunzator si in care, din cauza unor scapari, numarul locuitorilor comunei este mai mic decat numarul celor de pe listele cu pacienti ale doctorilor.
“Aproape in fiecare comuna ra-mane populatie care are dreptul de a fi asigurata, dar nu e pe lista pacien-tilor, din lipsa de implicare, inclusiv a DSP, in aceasta problema”, este de parere Morariu. El a adaugat ca exista comune in care aproape jumatate din locuitori nu figureaza pe listele medicilor de familie, in timp ce in al-tele numarul pacientilor este mai mare decat cel al persoanelor din localitate.
“Baza de date nu este exacta, e pur si simplu un fenomen scapat din mana”, a completat seful DSP. El a mai spus ca la finalul verificarilor cel mai probabil se va recurge la o arondare mai justa a populatiei.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă