15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTurneul destinului pentru "U" Jolidon

Turneul destinului pentru “U” Jolidon

Echipa de handbal feminin “U” Jolidon Cluj se pregăteşte de cele mai importante meciuri din istoria clubului.

Fetele antrenate de Gheorghe Covaciu vor participa în acest week-end la turneul de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor, cea mai prestigioasă competiţie din lumea europeană a sportului pe echipe. Chiar dacă şi în sezonul trecut ardelencele au bătut la poarta Ligii Campionilor, pregătirea proastă a turneului, după cum însuşi Covaciu a recunoscut, dar şi valoarea inferioară a lotului faţă de cea din acest moment a făcut ca “U” Jolidon să nu obţină decât o victorie din trei meciuri.

Această a doua încercare are ca avantaj, pe lângă un lot mai valoros decât cel din 2010 şi experienţa acelui prim turneu, care, conform oficialilor clujeni, acum va fi pregătit mult mai bine.

În schimb, cel mai mare dezavantaj ar putea fi echipa daneză Viborg, organizatoarea acestui turneu de calificare şi câştigătoarea Ligii Campionilor de acum două sezoane, atunci când echipa în care evoluează şi Cristina Vărzaru a cucerit trofeul chiar în dauna Oltchimului.

“U” Jolidon Cluj va juca primul meci din Danemarca sâmbătă, împotriva, teoretic, celei mai slabe echipe din acest turneu. RK Zajecar este campioana Serbiei, dar a fost nevoită să joace un tur preliminar pentru a ajunge la turneul din Danemarca, decisiv pentru calificarea în Liga Campionilor.

Liga şi succesul

Totuşi, la prima vedere acest meci pare mai uşor pentru clujence decât cel cu Rostov-Don, vicecampioana Rusiei sau Viborg HK, de altfel echipele care se vor înfrunta în cealaltă partidă. Câştigătoarele celor două meciuri se vor întâlni, apoi, în finala turneului, iar cine se va impune aici va obţine calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor.

“Îmi doresc foarte mult să ajungem în Liga Campionilor, mai ales că anul trecut nu am tratat cum trebuie această competiţie. Acum ştim ce avem de făcut şi sperăm măcar să jucăm finala, de fapt acesta este şi obiectivul nostru. Mergem cu încredere în Danemarca şi vrem să facem o figură frumoasă”, a declarat antrenorul clujencelor, Gheorghe Covaciu.

O eventuală calificare în Liga Campionilor ar fi de aur nu doar pentru România, care ar avea două echipe în grupe, ci mai ales pentru “studente”. Meciurile contra celor mai bune formaţii din Europa ar creşte cota atât echipei “U” Jolidon, dar şi lui Dincă şi compania, iar efectul unor evoluţii bune s-ar putea traduce în oferte avantajoase de la echipe europene.

“Jolidonul este o companie căreia îi place competiţia, iar în domeniul nostru jucăm în Champions League de mult timp. Acest target l-am propus şi fetelor de la handbal. Ele au tăcut şi au făcut până acum, iar aşa ne-au determinat să rămânem alături de echipă. Liga Campionilor înseamnă alt nivel, însă, performanţa cere mai mulţi bani, indiferent de cât de modeste ar fi jucătoarele sau oricât de bine ar fi gestionate lucrurile. Să ajungem acolo şi apoi vom vedea cum vom gestiona această calificare”, a declarat directorul adjunct al firmei Jolidon, Olga Stanciu.

Dacă nu e Ligă, e Cupa Cupelor

Competiţia de la Viborg va începe sâmbătă, cu partida dintre echipa gazdă şi Rostov-Don, care va avea loc la ora 14:30. De la ora 17:00 “U” Jolidon va întâlni pe RK Zajecar, iar duminică va avea loc finala mică şi finala mare.

Dacă româncele vor câştiga turneul şi vor obţine calificarea în Liga Campionilor, atunci “U” Jolidon va evolua în grupa B a competiţiei, alături de Larvik, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica. În cazul în care nu vor ajunge în Ligă, clujencele vor juca în Cupa Cupelor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă