10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal intre primarul din Jidvei, autoritatile sanitare si jurnalisti

Scandal intre primarul din Jidvei, autoritatile sanitare si jurnalisti

Un scandal a izbucnit, ieri, la Jidvei (judetul Alba) intre primarul din comuna, Ioan Horhat, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) si ziaristi. Inspectorii sanitar-veterinari, insotiti de politisti, nu au permis deschiderea targului de animale din cauza unui focar de pesta porcina care a bagat localitatea in carantina. S-a opus, insa, primarul, care s-a razbunat pe jurnalistii aflati in zona.
Edilul s-a luat la cearta cu echipele DSV, care se opuneau deschiderii targului din comuna aflata in carantina de gradul II din cauza pestei porcine. Cele aproape 1.000 de cazuri de animale bolnave care au fost descoperite la o ferma din Cetatea de Balta (comuna Jidvei) au facut ca localitatile din imprejurimi sa intre si ele in carantina, desfasurarea targurilor de animale fiind din acest motiv, interzisa.
Cum ieri la Jidvei a fost zi de targ, autoritatile sanitare au luat masura ca oamenii sa nu mai vina cu animale pentru vanzare. Mai multi politisti au fost mobilizati inca de la ora 5.00 dimineata la toate iesirile din localitati.
De altfel, oamenii au fost informati cu cateva zile inainte de catre reprezentantii DSV ca nu au voie cu porcii in targ. Desi acestia au inteles situatia, primarul comunei Jidvei, Ioan Horhat, care este si seful Comandamentului antiepizootic local, adica cel care trebuia sa vegheze tocmai la respectarea normelor legale, s-a opus inchiderii pietei.
Potrivit purtatorului de cuvant al DSV, Ioan Tatucu, edilul intentiona deschiderea targului. “A venit suparat ca de ce nu am deschis targul, dupa care s-a luat de ziaristi”, a spus Tatucu.
La vederea aparatelor de filmat ale unor televiziuni nationale, primarul s-a apropiat si i-a amenintat ca le sparge camerele. El le-a mai spus acestora ca nu exista nici un impediment pentru ca “oamenii sa nu fie lasati sa-si vanda munca de un an”.
Pentru ca la fata locului se aflau si politisti, scandalul a ajuns si la urechile sefului IPJ, Tudor Grindean, care a declarat ca ceea ce s-a intamplat la Jidvei va fi clarificat in perioada “imediat urmatoare”.
Ioan Horhat nu a putut fi contactat pentru a-si exprima parerea nici pe telefonul mobil, nici la Primarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă