8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialInvazie de căpuşe la Cluj

Invazie de căpuşe la Cluj

Clujul se confruntă cu o adevărată invazie de căpuşe. În fiecare lună, sute de persoane merg la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a se trata. Şi asta pentru că aceste insecte pot să fie transmiţătoarele unor boli periculoase, spune directorul medical al spitalului, Mihaela Lupşe. „Sunt cam 15 persoane pe zi care apelează la ajutorul medicilor. Căpuşele sunt active din mai până în octombrie, ceea ce înseamnă că multe persoane sunt afectate”, a spus Mihaela Lupşe.

Muşcături dureroase

Dincolo de faptul că aceste căpuşe pot să transmită agenţi patogeni, muşcătura lor este foarte dureroasă, iar riscul apariţiei unor infecţii este mare, pentru că mulţi dintre cei muşcaţi rup o parte din corpul căpuşei. Partea care rămâne înfiptă în piele este cea care produce infecţiile. „Tocmai din cauza pericolului reprezentat de căpuşe, autorităţile locale au cerut firmei de dezinsecţie angajată de municipalitate să trateze toate spaţiile verzi din oraş”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.
Autorităţile locale spun că multe spaţii verzi au fost infestate cu căpuşe din cauza faptului că există clujeni care îşi plimbă câinii bolnavi prin locurile de joacă ale copiilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă