10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDeciziile CGMB, monitorizate de cetăţeni

Deciziile CGMB, monitorizate de cetăţeni

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) a lansat o platformă online cu ajutorul căreia cetăţenii pot afla, la zi, deciziile luate de Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi de Primăria Generală a Capitalei, potrivit unui comunicat de presă al CeRe remis redacţiei.

CeRe a lansat site-ul www.nuasteptasupereroi.ro, în cadrul unei campanii de responsabilizare a membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Primăriei Generale privind lipsa transparenţei decizionale în relaţie cu cetăţenii.

Centrul, alături de alte organizaţii neguvernamentale, a susţinut că platforma conţine informaţii la zi despre răspunsul şi gradul de asumare din partea membrilor CGMB şi PMB, în funcţie de organizarea şedintelor, de relaţia directă dintre cetăţeni şi consilierii generali, de transparenţa procesului decizional şi de bugetul Bucureştiului.

”Astfel, în cadrul unei întâlniri de lucru, la care au participat cetăţeni, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, doi consilieri generali şi un reprezentant al aparatului tehnic din primărie, CeRe a solicitat public asumarea următoarelor cerinţe de către membrii CGMB şi PMB. În urma acestei întâlniri de lucru, consilierul PDL a trimis către CeRe lista cu detaliile de contact ale tuturor membrilor PDL prezenţi în consiliu, iar reprezentantul PNL a citit în plenul şedinţei de consiliu o mare parte dintre cerinţele din lista menţionată, arătând că există susţinere şi din partea grupului PNL-PC pentru rezolvarea lor şi înaintând cereri concrete către executiv”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, pe www.nuasteptasupereroi.ro, CeRe doreşte să posteze şi datele de contact şi un profil personalizat pentru fiecare dintre consilierii generali, ştiri şi articole de opinie despre decizii ale Primăriei, care nu iau în considerare vocea cetăţenilor, soluţii punctuale de la cetăţeni şi ONG-uri pentru creşterea transparenţei decizionale la nivelul Primăriei Generale şi implicarea reală a cetăţenilor în luarea unor decizii care îi privesc direct. Totodată, nici propuneri concrete de mobilizare a cetăţenilor şi organizaţiilor în acţiuni şi campanii, prin care membrii CGMB şi PMB să fie responsabilizaţi să-şi facă mai bine treaba nu vor lipsi de pe platforma lansată de CeRe.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă