10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCozmin Gusa il ataca pe Emil Boc

Cozmin Gusa il ataca pe Emil Boc

Liderul PIN, deputatul Cozmin Gusa a anuntat ca ii va actiona in judecata pe Emil Boc, presedintele PD, Daniel Buda – deputat PD, si pe Liviu Man, seful trustului de presa “Gazeta”, pentru “campania de denigrare a acestora” impotriva sa. Din oc-tombrie 2006 trustul de presa condus de Man se afla in cercetare penala pentru santaj asupra persoanelor publice, iar printre persoanele santajate se numara si primarul Clujului, Emil Boc.
Stenograma unei convorbiri telefonice intre Man si Boc, publicata in presa, saptamana trecuta, nu dovedeste nimic care sa-l incrimineze pe primarul Clujului, in afara faptului ca edilul ii raspunde prea politicos unui jurnalist impertinent care face presiuni asupra sa privind alocarile din bani publici. Amenintarile lui Cozmin Gusa cu tribunalul la adresa liderului PD seamana cu fumigene menite sa-i creasca acestuia cota electorala.
Deputatul PIN se agita pe sce-na politica din 2003, de cand fostul premier Adrian Nastase a avut proasta inspiratie sa-l promoveze intre liderii marcanti ai PSD. Se pare ca meritele lui Gusa in echipa Nastase se reduceau la atacurile vulgare la adresa lui Basescu, principalul competitor al fostului premier la pre-sedintia Romaniei.
Aceste servicii ale lui Gusa au fost folosite cu succes si de Basescu in campania electorala din 2004 impotriva lui Adrian Nastase. Oricat s-ar lauda deputatul PIN ca a vrut sa reformeze PSD-ul si ca l-a facut presedinte pe Basescu, laudele lui nu miros a bine atata vreme cat istoria lui traseista se sustine doar pe scandaluri, vorbe fara acoperire si informatii care miros a scurgeri de la securitate.
Scandalurile pe care le lanseaza Cosmin Gusa sunt ale unui politician panicat, care nu creste in sondaje conform asteptarilor sale astronomice. Panica lui nu se va transforma in castig electoral deoarece electoratul prefera lideri politici mai cuminti, care dovedesc putere de munca si loialitate fata de valori si principii care lucreaza la Justitia sociala. A dovedit-o Traian Basescu prin campania lui anticoruptie, din campania electorala si postelectorala, a dovedit-o cu prisosinta Monica Macovei prin reforma, cata este, in Justitie si a dovedit-o Emil Boc prin capaci-tatea lui de a fi maleabil in fata unui presedinte “locomotiva electorala”, dar ferm in principii constitutionale.
Emil Boc mai are meritul de a fi primul primar al Clujului care introduce proceduri transparente in administratia publica, chiar daca este dependent de obligatiile de partid si promoveaza oameni nepotriviti in functii publice, este primul care consulta in mod real cetatenii in decizii majore, ca elaborarea bugetului si elaborarea strategiei municipiului si este primul primar, desigur din tara, care creste la sanul sau “sarpele veninos”, adica pune la dispozitia Consiliului Civic Local sala de sticla a Primariei, adica a celor care il critica vartos dar intemeiat.
Si e primul primar, probabil din tara, care a invatat ca nu toti cei care il critica ii sunt dusmani, ca pe unii chiar ii poate folosi pentru promovarea interesului public, castigand o imagine publica buna. Nu stie inca, dar invata, cum sa-si coalizeze oamenii valorosi din comunitate, cum sa puna comunitatea de afaceri sa lucreze pentru obiective sociale, cum sa aloce putin, dar sa construiasca mult in folosul comunitatii, cum sa fie doar un foarte bun dirijor de capacitati si nu un executant mort de oboseala.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă