10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCluj-Napoca, cel mai primitor oraş din Europa - studiu CE

Cluj-Napoca, cel mai primitor oraş din Europa – studiu CE

Străinii se simt cel mai bine în Cluj, se arată într-un studiu al Comisiei Europene făcut în 79 de oraşe din Uniunea Europeană, dar şi în alte state ca Elveţia, Norvegia, Islanda, Turcia.

Cluj Napoca este considerat cel mai primitor oraş din Europa, potrivit  percepţiei  străinilor care îl vizitează. Cei mai mulţi vizitatori străini sunt din Germania, Franţa şi Italia.

In clasament, clujenii sunt urmaţi de locuitorii din Luxemburg, Cracovia şi Copenhaga. Percepţia cea mai proastă faţă de străini o au grecii din Atena.

Studiul Comisiei Europene, intitulat “Calitatea vieţii în oraşele europene” este realizat o dată la trei ani.

La ultimul studiu au  fost chestionate 41.000 de persoane din  79 de oraşe din Uniunea Europeană, dar şi din Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia.

În România, la studiu au participat Cluj-Napoca, Bucureşti şi Piatra Neamţ.  Au fost avute în vedere calitatea vieţii, sistemul de sănătate şi condiţiile de transport.

Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, 75% dintre clujeni au răspuns afirmativ. În comparaţie, doar 40% dinntre bucureşteni au dat acelaşi răspuns.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă