16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialDe ce e importantă rochia de mireasă a lui Kate Middleton

De ce e importantă rochia de mireasă a lui Kate Middleton

Două miliarde de privitori, 1.900 de invitaţi, patru domnişoare de onoare şi două torturi. Toată lumea este cu ochii pe nunta prinţului William cu Kate Middleton. Totuşi, un lucru a rămas nedezvăluit: cum va arăta rochia viitoarei prinţese?

Pe de o parte, rochia trebuie să-i reflecte personalitatea şi stilul, dar va fi şi un indiciu al felului în care va domni, arată Agence France Presse, citată de ziarul britanic The Independent. Oficialii de la palat nu vor să divulge modelul rochiei.

„Rochia ei nu va fi o simplă haină, va fi un steag care va vorbi despre gusturile ei, angajamentul ei faţă de modă, dar şi atitudinea ei faţă de bani, într-o perioadă în care situaţia economică în ţară nu este stabilă”, a spus editorul ediţiei britanice a revistei de modă Vogue, citată de The Independent.

Alexandra Shulman arată că momentul în care Kate va ieşi din maşină, rochia ei va deveni principalul subiect de discuţie pentru toate blogurile şi reţelele de socializare, iar toţi vânzătorii vor sări să găsească reproduceri ale vestimentaţiei regale. 

„Trebuie să ţinem seama că această rochie va fi văzută mereu. Vorbim, totuşi, de viitoarea regină a ţării”, a spus Caroline Castigliano, un designer britanic de rochii de mireasă.

Presa a adus în discuţie mai multe nume: Sarah Burton, designer de creaţie la Alexander McQueen, dar şi o fostă angajată a designerului, care şi-a creat propria marcă- Libelula, Sophie Cranston.

Dacă ar fi să ne raportăm la rochia de mireasă pe care a avut-o prinţesa Diana, mama lui William, ar trebui ca viitoarea regină să poarte o rochie care să-i pună în evidenţă alura subţire. „Ea trebuie să poarte o rochie cu trenă sau cu mult volum, pentru că altfel va părea neînsemnată în catedrala gotică din secolul XIII, Westminster Abbey”, explică curatorul unei expoziţii de rochii de mireasă la Victoria şi Albert Museum, din Londra.

Rochia va fi, cu siguranţă, albă şi cei mai mulţi experţi cred că va purta văl şi tiară, notează The Independent. „Întrebarea este cum vrea să apară: ca o mireasă tradiţională sau cu imaginea pe care i-o va propune designerul cu care a colaborat”, explică curatorul Edwina Ehrman, citată de AFP.

Stilul lui Kate nu este pe placul tuturor designerilor de modă. Vivienne Westwood a confirmat că ea nu va lucra pentru viitoarea prinţesă, pentru că gusturile lor nu se potrivesc.

Kate ar trebui să îşi păstreze stilul şi în ziua nunţii. Aş vrea să o văd naturală, cu un machaij foarte bine finisat, dar discret”, a spus editorul revistei de modă Harper’s Bazaar, Lucy Yeomans.

Kate va trebui să poarte ceva demn de o regină, dar să nu exagereze cu luxul, a explicat Ehrman, raportându-se la situaţia economică a Marii Britanii.

Cele mai citite

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă