VIDEO Publicația Bild acuză Rusia de ingerințe în alegerile parlamentare prin susținerea extremiștilor din partidul AfD, devenit a treia putere politică din Germania

de Iulia Iancu , 24 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:55, 24 septembrie 2017
VIDEO Publicația Bild acuză Rusia de ingerințe în alegerile parlamentare prin susținerea extremiștilor din partidul AfD, devenit a treia putere politică din Germania

Publicația Bild acuză Rusia de ingerințe în alegerile parlamentre din Germania, prin realizarea unei campanii pentru partidul de extremă dreapta, AfD.

„De sâmbătă, sute de „bots“, conturi automatizate ale reţelei de socializare Twitter, fac campanie pentru AfD. Multe dintre ele provin din Rusia”. Exemplul dat de Bild este mesajul de pe un astfel de cont, în care se spune „Dacă aceştia rămân la putere, în cinci ani avem război civil“. 

Problema n-ar fi, după Bild, mesajul în sine, ci faptul că acest cont, deschis pe numele Renate Biller, la deschiderea sa de acum câteva zile avea doar 16 „urmăritori“ (followers). În doar 12 ore, susţinătoarea AfD a primit la mesajul sau 641 retweets şi 643 de likes, „un lucru nefiresc pentru un cont atât de necunoscut“. 

„Sute dintre conturile redistribuitoare ale mesajului ar proveni din Rusia, ar avea nume ruseşti şi ar constă dintr-o combinaţie aleatorie de litere şi cifre“, mai scrie Bild. Mergând pe urmă acestora, publicaţia constată că aceşti „promotori“ fac reclamă pentru automobile în Rusia, site-uri pornografice şi răspândesc ştiri contra opozanţilor politici din Rusia. 

O vreme, Moscova a  cochetat cu AfD-ul, care are mulţi votanţi între repatriaţii germani originari din Rusia. Publicaţia Bild, precum şi alţi promotori ai teoriei conspiraţiei, dovedite sau nu, par a consideră că această „cochetărie“ nu s-a încheiat.CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO Primele rezultate ale exit-poll-ului din Germania. Partidul Angelei Merkel se plasează pe locul întâi. Extrema dreaptă intră în ParlamentRezultatele primului exit poll publicat arată: CDU-CSU, partidul Angelei Merkel - 35%, SPD - 21%, iar AfD a obținut doar 14% din voturile germanilor. Potrivit primelor rezultate, extrema dreaptă reprezentată de AfD va intra în Parlament. Ar fi prima dată după Al Doilea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.​

 

Comentarii

 • Trahanache

  27 septembrie 2017 22:33

  Americanii ancheteaza si ei implicarea rusiolor in alegerile prezidentiale. Cu ocazia asta, au descoperit ca rusii s-au implicat constant in ultimii peste 10 ani in toate alegerile europene, plus in punctele lor de interes la nivel global. Aducet-va aminte cati postaci l-au sustinut pe Geoana inaintea alegerilor prezidentiale castigate de Basescu! Iar presa a dovedit ca erau conturi cu IP-uri rusesti. Pe langa asta, Bild e o publicatie serioasa, care nu se hazardeaza sa publice jumatati de adevar. Concluzia se impune de la sine Rusia moare de foame, asa ca are nevoie de un razboi, fie el si mediatic, care sa-i tina loc macar de gustare de dimineata...

  raspunde comentariului
 • Trahanache

  27 septembrie 2017 22:12

  Adi are dreptate in privinta nemtilor, dar nu si in privinta rusilor. Nemtii au ramas rasisti, au gena rasismului in sange si nimeni nu le-o poate scoate. germania e singura tara europeana in care exista programe de educatie anti-rasism. Asta pentru ca este nevoie de ele! Romania nu are asa ceva, fiindca nu exista tendinte rasiste in radacinile poporului roman. Cu nemtii e alta treaba. Ei impart in continuare lumea in doua noi si restul. Nu poti sa scuzi un popor care-si trateaza proprii confarti din Est ca cetateni de mana a doua! Faptul ca cei din est sunt discriminati in favoarea celor din Vest este un lucru cunoscut. In 2012, o femeie din fostul RDG a castigat 33.000 euro intr-un proces cu o firma din germania de Vest, care a refuzat-o la angajare pe motiv ca provine din est. In aceste conditii, ce sa vorbim despre strainiii prezenti in germania, care sunt tratati ca cetateni de mana a treia, a patra, etc. germania este o tara in care, intr-adevar, se munceste, dar cu ochelari de cal. Nemtii sunt tinuti prin sistemul de educatie si legi intr-o stare de cvasi sclavagism, cu un sistem de munca inrobitor si salarii mici, fiindca statul isi ia partea leului prin taxe astronomice. Neamtul de rand nu-si poate permite o casa, fiindca e prea scumpa. Isi ia masina in rate sau la mana a doua. Iar ca principale distractii la sfarsit de saptamana sunt bautul in nestire sau dormitul dupa o saptamana istovitoare de munca, dupa care totul se ia de la capat. Si atunci, nemtii de rand, cu ochelari de cal, pusi de politicieni si de sistemul de valori, plus tendinta nativa de a asupri pe altii, pe cine sa se razbune? Pe emigranti, bineinteles. germania e o tara trista, in care neajunsurile vietii de zi cu zi se acopera cu mandria ca tara lor e in frunte pe plan mondial. OK, nu am bani sa-mi iau casa, dar sunt fericit ca germania e a treia economie mondiala! N-aveti habar ce tragedie nationala a fost in 2014, cand germania a fost detronata de China in ierarhia economica mondiala. Si cu astfel de conceptii si mod de a vedea lucrurile, ce va mira ca strainii sunt si vor fi niste vesnici nepoftiti intrusi, chit ca, fara emigranti, germania ar ingheta in 3 zile!

  raspunde comentariului
 • Tot lui Adi si altora ca el sau ea

  26 septembrie 2017 6:02

  Presupun ca prin INCHIRIAZA Adi vrea sa spuna inchiriaza camere, apartamente, case, locuinte, imobile. Afirmatia ca germanii nu inchiriaza decit blonzilor este o minciuna. O minciuna intentionata sa zadareasca, sa instige, sa invrajbeasca, sa denigreze. Germanii inchiriaza romanilor, multi dintre proprietari ei insusi sunt germani romani sau romani germani. Poate germanii nu inchiriaza romilor si altora care lasa in urma lor prapad. Si in asta trebuie sa vedem apararea de catre germani a unui standard de viata, a unui nivel de trai, nu discriminare. Nimanui nu ii place si nu ii pica de loc bine sa-i fie distruse bunurile si proprietatile. Ori romii si alte etnii din pacate n-au nici un respect pentru bunul altuia si dupa ce i-ai facut un bine si i-ai inchiriat lasa in urma praf si pulbere. Comentariul lui Adi este reprobabil, politizeaza o minciuna sfruntata despre germani si prin extensie despre oamenii care isi apara standardul de viata la care au ajuns prin munca lor.

  raspunde comentariului
  • Trahanache

   27 septembrie 2017 22:21

   Gigel, comentariul tau este rasist si discriminator la adresa romilor! Cunosc genul tau de om unul care vrea sa se integreze cu orice pret, iar pentru asta imbratiseaza cu ochii inchisi tot ce le place noilor stapani, plus ca inghite pe nemestecate tot ce vine de la ei, indiferent ca e comestibil sau nu. Stomac de broasca si coloana vertebrala cartilaginoasa, ca sa se poata indoi mai bine dupa cum bate vantul!

   raspunde comentariului
 • Lui Adi

  25 septembrie 2017 22:18

  Au ajuns rusii sa fie aparati si scuzati ca in comentariul lui Adi !!! Nimeni nu mai credea ca se mai poate intimpla o asemenea aberatie!!!Dar daca stam bine si ne gindim ne dam seama ca este foarte posibil. In timp ce Germania a fost cumplit pedepsita pentru atrocitatile comise in timpul celui de-al doilea razboi mondial asa cum si trebuia, rusii n-au suferit nimic pentru raspindirea ciumei rosii, a comunismului. Au cotropit Europa imediat dupa razboi deghizati ca aliati eliberatori cind de fapt n-au facut altceva decit sa distruga si sa omoare. Sa arda, sa fure, sa violeze, sa terorizeze. Au patit ceva??? Li s-a acordat eronat statutul de eliberatori!!! Au urmat 60 de ani de teroare si distrugere comunista instalata de rusi in care comisarii lor politici au facut campanii de epurare etnica si social economica a populatiilor din tarile ocupate, au instalat guverne comuniste marioneta dirijate de la Kremlin si de KGB!!Au semanat o asemenea distrugere ca nici astazi tarile foste din lagarul comunist creat de Stalin si bandele lui, nu reusesc sa-si recapete echilibrul si identitatea distruse. Sa ne uitam la tara noastra, condusa de o banda de neocomunisti, PSD, deghizati in democrati cu veleitati europene dar in secret devotati Moscovei. De ce devotati Moscovei? Pentru ca acolo isi gasesc ei identitatea de valori si practici. Furtul, minciuna, coruptia, insusirea bunului public prin manipulari oneroase, masluirea alegerilor, manipularea populatiei, aservirea populatiei sistemului de stat pentru a putea fi santajata cu promisiuni, dezinformarea, calomierea opozitiei, infiltrarea partidelor de opozitie pentru explodarea lor din interior. Toate apucaturi mostenite de PSD de la comunistii din care se trag, si comunistii la rindul lor educati generatii la rind de ideologii si comisarii rusi.Si ce au patit rusii pentru otrava varsata pe paint peste tot in jurul lor? Nimic!!! Si ca atare au tras concluzia ca le merge! Si le merge au ocupat Crimeea, au destabilizat Ukraina si si-au extins lucrarea malefica in toata lumea.Si vine un comentariu obtuz ca al unui Adi care ii exonereaza pe rusi si ii culpabilizeaza pe germani!!!Chipurile Germania ascunsa dupa perdeaua political correctness practica discriminare etnica!! Cita perversitate ascunsa in acest comentariu simplu si chipurile doar constatativ. Intemeiat pe o mare minciuna!!

  raspunde comentariului
 • adi

  25 septembrie 2017 18:32

  Trebuie sa fie minunat ca indiferent ce faci, elementul strain e de vina. Rusii nu sunt nici ei perfecti, dar rasismul nemtilor nu se datoreaza nici rusilor, nici altcuiva. E 100 la 100 autohton teutonic. Doar ca au perfectionat la extrem ascunsul sub pres numit political correctness, iar asta ii scoate in fata albi in comparatie cu rusii. Nu cred ca la rusi se intampla ca proprietarii sa nu inchirieze romanilor, de exemplu, din cauza originii, asa cum se intampla la nemti cu toate natiile prezente la ei cu exceptia blonzilor.

  raspunde comentariului
 • Das

  25 septembrie 2017 2:55

  Rusia e de vina si la americani si la nemti.Prostia secolului.

  raspunde comentariului
 • Ss

  24 septembrie 2017 22:21

  La nemți pericolul vine de la scialisti nu de la extema dreptei.

  raspunde comentariului
  • Gresit

   25 septembrie 2017 6:20

   Gresit, stimabile!Pericolul vine de la extrema dreapta populista si izolationista care a facut pact cu diavolul rusesc! Este agitata, promovata si sponsorizata prin social media si prin bancile acoperite ale lui Putin si ale oligarhilor lui.Cel mai scump a platit si plateste Marea Britanie pe care intrigile populiste rusesti au impins-o in Brexit. Putin si FSB au actionat prin falanga lor UK Independence Party, si Nigel Farage seful acestui partid cumparat de rusi. Apoi SUA unde complotul imperialist al lui Putin a reusit sa-l puna in Casa Alba pe Donald Trump. Un entertainer, un oportunist fara directie sau viziune politica ale carui interese ramin periculos in sfera intereselor si orgoliilor personale.

   raspunde comentariului
   • Ilici

    25 septembrie 2017 8:16

    Ar fi culmea ineptiei ca rusii si nu numai, sa mai sutinq vreodata otrava socialista la cat rau face si a facut omenirii....

    raspunde comentariului
    • Lui Ilici

     25 septembrie 2017 10:01

     Ma faci sa rid, Ilici!Cind au stat rusii pentru ceva decit interesul lor imperialist??? Comunism, socialism sau alte lozinci n-au fost decit etichete, paravane pentru ei in spatele carora sa-si faca jocurile imperialiste. Pretexte in numele carora sa-si bata joc de propria populatie si sa-i cotropeasca pe altii pentru avantaje materiale si teritoriale.Acum s-au masat in spatele populismului care dealtfel ideatic este indeaproape inrudit cu comunismul. Populismul este noua mantra a rusilor, noua diversiune, noua mascarada in spatele careia isi fac alceasi jocuri de dominatie regionala si globala. Rusii distrug tot ce ating. Intotdeauna au fost vesti rele.Iar acum se afla in campanie masiva de distrugeri de jur imprejurul lumii. Distrugerea si haosul sunt ceea ce vor sa semene ca sa poata iesi ei la suprafata si in avantaj. Cu japca barbarismului ce ii caracterizeaza.

     raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design