18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Jean-Claude Juncker a criticat prezența scăzută din Parlamentul European: Sunteți ridicoli!...

VIDEO. Jean-Claude Juncker a criticat prezența scăzută din Parlamentul European: Sunteți ridicoli! Șeful Legislativului i-a cerut să își rectifice limbajul

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat rata mare de absenteism de la ședința plenară de marți de la Strasbourg, transmițându-le eurodeputaților că „sunt ridicoli”, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

În sală au fost prezenți doar 30 de membri ai Parlamentului, ceea ce l-a nemulțumit pe Junker, care a afirmat că instituția „nu este serioasă”.

El a mai spus că dacă la ședință ar fi fost prezenți cancelarul german Angela Merkel sau președintele francez Emmanuel Macron, situația ar fi fost diferită.

Președintele Comisiei Europene a fost întrerupt de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care i-a cerut să-și rectifice limbajul și să se abțină de la folosirea cuvântului „ridicol”.

„Nu voi asista niciodată la o ședință de felul acesta”, a replicat șeful Comisiei, insistând că Parlamentul European trebuie să respecte președințiile europene asigurate de state mai mici.

După Malta, președinția semestrială a Consiliului UE a fost preluată de Estonia, tot una din țările mici ale Uniunii.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă