Un adolescent a murit, alți trei au fost răniți, după ce un tânăr a deschis focul la un liceu

de Roxana Petre , 14 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:32, 14 septembrie 2017
Un adolescent a murit, alți trei au fost răniți, după ce un tânăr a deschis focul la un liceu

Un adolescent a murit și alți trei au fost răniți, la un liceu din statul Washington, în urma unui schimb de focuri, informează AFP, potrivit Mediafax

Postul de televiziune KXLY a relatat — în baza declarațiilor unor elevi — că persoana care a deschis focul este și el elev al acestei școli. Un purtător de cuvânt al pompierilor, Brian Schaeffer, a anunțat că un licean a fost ucis.  La rândul ei, conducerea spitalului Sacred Heart din Spokane a confirmat că alți trei elevi au fost spitalizați și se află în stare stabilă.

Poliția din Spokane, o localitate situată la cinci ore de mers cu mașina la est de Seattle, a indicat că un suspect a fost arestat.

„Tirul de focuri la liceul Freeman din această dimineață ne frânge inimile", a comentat guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, într-un comunicat.

Incidentul armat a avut loc în jurul orei locale 10:00 (17:00 GMT) la liceul Freeman High din Rockford, lângă Spokane. Școlile învecinate și liceul Freeman au fost închise până la intervenția poliției și a echipelor medicale. Ulterior poliția din Spokane a indicat pe Twitter că școlile din districtul Freeman s-au închis din cauza „unor focuri de armă" și că „mai mulți agenți și personal medical se află la fața locului". Polițiștii au examinat liceul „bucată cu bucată, etaj după etaj", a adăugat biroul șerifului din micul oraș Spokane pe Twitter.

Elevii intervievați de postul local KXLY au declarat că școala lor a fost închisă și a durat aproximativ treizeci de minute în timpul cărora copiii și profesorii trebuiau să se ascundă și să rămână tăcuți.

Într-o școală mică ca Freeman unde "toți se cunosc", spune unul dintre elevi, potrivit căruia presupusul trăgător "nu a făcut niciodată nimănui vreun rău". El mai spune că acesta avea un diferend cu liceanul care a fost ucis, dar că nu este sigur că l-a vizat în mod expres.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design