Trump se luptă în justiție pentru decretul care interzice intrarea în SUA a refugiaților și a cetățenilor din șase state cu populație majoritar musulmană. A făcut apel la decizia de suspendare

de Andrei Mărgăritescu , 18 martie 2017 - stire actualizata la ora 12:33, 18 martie 2017
Trump se luptă în justiție pentru decretul care interzice intrarea în SUA a refugiaților și a cetățenilor din șase state cu populație majoritar musulmană. A făcut apel la decizia de suspendare

Administrația Trump a anunțat că a făcut apel la suspendarea, de către un judecător federal din statul Maryland, a celei de-a doua versiuni, mai „atenuate”, a decretului antiimigrație care interzice temporar intrarea în SUA a refugiaților și a cetățenilor din șase state cu populație majoritar musulmană

Apelul a fost depus la un tribunal federal din Greenbelt, în Maryland. Dosarul va fi acum analizat de Curtea de Apel federală din Richmond, Virginia. Judecătorul Theodore Chuang a suspendat joi, temporar, decretul ce vizează interzicerea și eliberarea de vize pentru cetățenii din șase țări musulmane. El a afirmat că acest nou decret reprezintă „concretizarea, planificată de mult timp, a interdicției de intrare în SUA a musulmanilor, ceea ce nu este în conformitate cu Constituția”.

Un alt judecător federal, din Hawaii, suspendase miercuri aplicarea decretului semnat de Donald Trump la 6 martie și care urma să intre în vigoare joi. Magistratul Derrick Watson a apreciat în hotărârea sa că suspendarea temporară a decretului evită „un prejudiciu ireparabil adus Constituției”.

În cursul unei reuniuni publice la Nashville, președintele american a denunțat „decizia eronat”" a unei justiții care, în opinia sa, „comite un abuz de putere fără precedent”. El a promis că va merge până la Curtea Supremă.

Textul controversat prevedea închiderea temporară a frontierelor americane pentru refugiații din lumea întreagă și suspendarea acordării de vize pe timp de 90 de zile pentru cetățenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen, unde sunt conflicte în desfășurare.

Comentarii

  • svh

    18 martie 2017 16:05

    Oare Redacia Romaniei Libere online îi dă seama că este de acord cu denigrarea de facto pe care Andrei Margaritescu o aplică insidios preedintelui noii administraii americane alegând poza expusă în capul articolului de faă? Ceea ce face pomenitul autor al articolului articol tradus i prost nu cred că i-ar face plăcere nimănui să-i expună un astfel de instantaneu i nu face, în ultima instană, niciun bine României în viitoarele ei contacte cu marea putere a lumii. Ai comis un act denigrator i gratuit, demn doar de o fiuică de mahala.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design