Sute de oameni au fost arestați în IRAN pentru activități pe Internet

de Mihai Diac , 23 august 2016 - stire actualizata la ora 20:50, 23 august 2016
Foto: Arhivă

Circa 450 de iranieni responsabili ai unor pagini pe rețelele de socializare sau care gestionau aplicații pentru smartphone-uri, precum Telegram, WhatsApp ori Instagram, au fost "arestați sau convocați" de autorități, relatează marți AFP, citată de Agerpres.

Sursa informației este un anunț publicat pe un website al Gardienilor Revoluției - unitatea de elită a armatei iraniene.

"Aceste persoane desfășurau activități imorale, insultau credințele religioase ori aveau activități ilegale în domeniul modei", a indicat website-ul Gherdab, care face parte din centrul de securitate cibernetică al Gardienilor Revoluției.

Aceeași sursă menționează că aceste persoane sunt deferite justiției, dar nu precizează câte din cele circa 450 au fost arestate.

Autoritățile de la Teheran încearcă de mulți ani să controleze rețelele de socializare și interzic în special accesul la Facebook sau Twitter, dar această măsură este ocolită de iranieni cu ajutorul unor programe informatice ieftine și ușor de procurat. A fost creată și o poliție a "criminalității cibernetice", însărcinată cu verificarea conținuturilor ilicite și a blogurilor contestatare.

Președintele Hassan Rohani, un religios moderat, a calificat de mai multe ori drept inutile astfel de tentative de interzicere sau de restrângere a accesului la rețelele de socializare.

Peste 20 de milioane de iranieni și-au instalat pe smartphone-uri aplicația Telegram, iar aproape jumătate din populația de circa 80 de milioane folosește internetul.

Comentarii

  • Ana_

    24 august 2016 16:24

    Când prostia deschide gura zice activități ilegale în domeniul modei. Cât de monstruos trebuie să fii ca să nu suporți să vezi oameni? Ăștia își doresc roboți umanoizi, cu aspect absolut uniform, care nici nu respiră decât la ordin.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design