9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialStatele Unite au trimis al doilea portavion spre Peninsula Coreea, pe fondul...

Statele Unite au trimis al doilea portavion spre Peninsula Coreea, pe fondul escaladării tensiunilor din zonă

Marina americană a declarat, vineri, că două din portavioanele sale operează în partea de vest a Pacificului, pe fondul escaladării tensiunilor din Peninsula Coreea în urma provocărilor Phenianului, relatează Yonhap, potrivit Agerpres.

Portavionul USS Ronald Reagan (CVN 76) și escadrila Carrier Air Wing Five, formată din avioane de luptă și avioane de alertă timpurie, și-a început patrularea de primăvară la începutul acestei săptămâni, potrivit Flotei Pacificului. Misiunea regională a USS Carl Vinson din Flota a 3-a a SUA, cu baza la San Diego, a fost extinsă până la sfârșitul lunii iunie, în urma testului balistic al Coreii de Nord din weekendul trecut.

"USS Carl Vinson și USS Ronald Reagan se află în vestul Pacificului, dar nu foarte aproape unul de altul", indică Flota americană din Pacific într-un comunicat.

USS Ronald Reagan a plecat marți de la baza maritimă Yokosuka, din Japonia, spre Peninsula Coreea, după încheierea unei perioade de mentenanță și rezolvarea unor deficiențe constatate la bord.

Phenianul a anunțat duminică un test cu rachetă reușit, la două săptămâni după ce a testat o rachetă ce s-a dezintegrat la câteva minute după lansare. Unii experți presupun că ar fi vorba de o rachetă cu rază lungă de acțiune, în contextul în care regimul nord-coreean face eforturi de a dezvolta o rachetă intercontinentală nucleară capabilă să atingă teritoriul SUA.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă