Secretul longevităţii politice a cancelarului Angela Merkel, dezvăluit. Cine este "umbra" şefei Executivului german

de Iulia Iancu , 25 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 00:06, 25 septembrie 2017
Secretul longevităţii politice a cancelarului Angela Merkel, dezvăluit. Cine este "umbra" şefei Executivului german

După 12 ani în care a condus Germania, Angela Merkel, considerată "cea mai puternică femeie din Europa", se pregăteşte pentru preluarea celui de-al patrulea mandat, dacă nemţii vor vota, duminică, în favoarea sa, scrie The Telegraph.

Subiectul longevităţii sale politice este intens dezbătut, pe măsură ce, pe nemţi îi desparte doar câteva ore de constituirea unui nou Bundestag. Mulţi consideră că puterea politică a Angelei Merkel constă în capacitatea sa de a se adapta faţă de situaţiile tensionate cu care s-a confruntat Germania, în ultimii ani, în timp ce alţii consideră că politica sa, care de cele mai multe ori s-a plasat împotriva direcţiei impusă de partidul pe care îl şi conduce, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ar fi sursa puterii politice a şefei Executivului German. 

Presa locală atrage atenţia asupra echipei din spatele Angelei Merkel, un grup de femei de dreapta care s-ar afla în centrul Guvernului lui Merkel.

Cea mai cunoscută femeie din "tabăra" lui Merkel este Beate Baumann, cel mai de încredere consilier al şefei Executivului german. În 1992, cele două au pus bazele celui mai puternic parteneriat feminin din istoria modernă a Germaniei. În 1995, Baumann a devenit purtătorul de cuvânt al lui Merkel, iar de mai bine de 22 de ani, Baumann este considerată "umbra lui Merkel".

"Am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine", spunea Merkel în 1992, când a fost numită ministru în cabinetul lui Helmut Kohl.

Beate Baumann nu este întotdeauna alături de Merkel, în deplasările sale, însă cele două se află constant în contact prin intermediul telefonului mobil (și criptat) al lui Merkel.

Din 1999, Merkel se bazează și pe sprijinul economistului Eva Christiansen. Dacă Baumann este operatorul din cercul interior al lui Merkel, atunci Christiansen este oportunistul, observă Matthew Qvortrup, jurnalist The Telegraph. 

Cele două nu sunt singurele femei remarcabile din anturajul "mamei Merkel". Ministrul Apărării, Ursula von der Leyen, ministrul Educației Johanna Wanka și vicepreședintele CDU, Julia Klöckner, fostă regină a frumuseții, care se zvonește că ar fi succesorul preferat al lui Merkel, sunt printre cei mai influenți politicieni ai țării. Prezenţa lor în politica germană a afectat în mod direct o serie de politici.

Desigur, Merkel se sfătuieşte şi cu colegii săi bărbaţi, dar ei nu se află printre confidenții cei mai de încredere. Mulți politicieni de sex masculin l-au subestimat pe cancelar, iar astăzi, ea folosește umorul pentru a neutraliza orice agresiune şi critică din partea acestora. Chiar și Vladimir Putin înţelege că forţa nu va funcţiona niciodată în negocierile cu Angela Merkel.

Comentarii

 • El Kerim marinimosu

  24 septembrie 2017 15:34

  e bine ca si-a recunoscut vina si ne-a primit cu usile deschise pe noi migrantii dislocati prin distrugerea tarilor noastre musulmane si suntem bineveniti si teroristii ca tot Clinton, Obama si Merkel i-au creat si antrenat cu bani multi din taxele prostilor ce-i voteaza. Germania a dat creiere mari naziste cum a fost Von Brown care au fost puse la treaba de USA sa ltransforme rachete V-2 in Apolo si Challenger, Columbia si altele caci URSS erau mult inaintea lor cu Vostok. Merkel e pe mai departe caci e marioneta masonilor UE.

  raspunde comentariului
 • draga nemteanu matei

  24 septembrie 2017 15:16

  miroase a campanie in ziua de vot. pacat ca nemtalaii de pe la noi nu mai stiu romaneste.

  raspunde comentariului
 • zagan Vichente

  24 septembrie 2017 11:33

  Ce trei vor salva lumea de cataclismul atromic Trump.Putin si Merkel. SA SEPRAM.1

  raspunde comentariului
 • Stroe vasilica

  24 septembrie 2017 9:39

  REMARCABIL!!! MAI THERE CA DOAMNA DE FIVER A MARII BRITANII!!!! FARA INDOIALA,IN MODEL!!!!ATATA CA TREBUIE SA FIE ANGLO SAXON SA SE ,,LIPEASCA,,LEGGO!!!

  raspunde comentariului
 • cib

  24 septembrie 2017 9:07

  Secretul e o pofta insatiabila de putere si o figura blajina care-i prosteste pe cei mai multi. Daca ar putea vorbi Kohl!

  raspunde comentariului
 • Heil Merkel

  24 septembrie 2017 7:28

  Ca-si in cazul Hitler, nemtii nu au motiv s-o schimbe cata vreme Germania rămâne vioara întâi în UE.

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  24 septembrie 2017 0:11

  Taina Măicuței în sfârșit dezvăluită. La cină oare se sfătuiește cu toate deodată sau pe rând? Cu regina frumuseții nu aveți o poză?

  raspunde comentariului
 • Mirela

  23 septembrie 2017 21:53

  Cauza principala este buna si onesta activitate a partidelor politice germane in slujba cetatenilor, statului si tarii si pe cale de consecinta faptul ca economai duduie. Pe cand la romani politicienii au fost principalii jefuitori ai averii si banului public. Putem vorbi de asemenea de o seriozitate ridicata a functionarilor germani care nu ascund tablouri prin morminte si bani prin canapele si pereti falsi si lingouri de aur prin pereti, precum cei romani. Germania are peste 40 milioane de salariati ! Populatia traieste bine si chiar si ajutorul de somaj este consistent. In aceste conditii e firesc sa asistam la o stabilitate politica la varf.

  raspunde comentariului
  • Stroe vasilica

   24 septembrie 2017 9:44

   SALUTARI!!! MIRELA!!! VIVAT!!! AI SUBLINIAT PERFECT NUANTA...ANGLO SAXONII NU AU FURAT,JEFUIT,JECMANIT,INSELAT!!! AU AVUT ATATA MATERIE CENUSIE SI NEURONI CAT SA CONSTRUIASCA!!MY SA FACE UMBRIA PAMANTULUI SI SA UMPLE BUDA!!!TRAIASCA NEMTII SI SEMENII FOR!!! CHIAR POPOR SUPERIOR!!!!!MERITA MULTIPLICAT!!!!

   raspunde comentariului
 • un roman

  23 septembrie 2017 21:24

  articol de doi lei,de-o marca,fifty oiro cent,s, de rest Verfaulte Tomaten,

  raspunde comentariului
 • cristi

  23 septembrie 2017 20:47

  La nemti conteaza inteligenta si sexul este in plan secund in politica, adica invers decat la noi.

  raspunde comentariului
 • MERKEL A SCIRBIT BRITANICII DE EUROPA - NEMTII SUNT VINOVATI DE DISTRUGEREA EUROPEI:

  23 septembrie 2017 19:43

  merkel - conduce UE de la Berlin si distruge celelalte tari din europa

  raspunde comentariului
  • johann

   23 septembrie 2017 23:12

   Interesant ce isustii tu aici. Acum stiu de ce voi nu aveti strazi terminate, sau de ce aveti politicieni corupti, hoti, milionari si mincinosi. Acum imi dau seama de ce nu va merge voua bine J I G O D I E COMUNISTA.

   raspunde comentariului
   • Stroe vasilica

    24 septembrie 2017 9:47

    !!!!!!! BRAVOOO!!! JOHAN!!! AI PUS PUNCTUL PE I!!!!!! I MARE DE TIPAR!!!!!!!EXACT NODUL GORDIAN!! GANDIM SI SLUGARIM CA MUJICI AI MOSCOVEI!!!!!

    raspunde comentariului
  • johann

   23 septembrie 2017 23:10

   Interesant ce isustii tu aici. Acum stiu de ce voi nu aveti strazi terminate, sau de ce aveti politicieni corupti, hoti, milionari si mincinosi. Acum imi dau seama de ce nu va merge voua bine ******* COMUNISTA.

   raspunde comentariului
  • node

   23 septembrie 2017 21:01

   ESTI SIGUR SAU ITI DAI CU PAREREA ????

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design