Reacția Moscovei, după sancțiunile impuse de Uniunea Europeană privind transferul de turbine de gaze în Crimeea

de Roxana Petre , 05 august 2017 - stire actualizata la ora 19:43, 05 august 2017
Reacția Moscovei, după sancțiunile impuse de Uniunea Europeană privind transferul de turbine de gaze în Crimeea

Ministerul rus al Energiei a criticat decizia Uniunii Europene de impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cazul transferului în regiunea Crimeea a unor turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens, calificând-o drept „motivată politic şi ilegală, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

„Imixtiunea într-o dispută între două entităţi de afaceri este o încălcare directă a normelor legale. Ministerul rus al Energiei nu are nicio îndoială că UE a luat această decizie doar din motive politice", precizează autoritățile ruse.

Uniunea Europeană a impus, vineri, noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând un membru al Guvernului de la Moscova şi trei companii care au transferat în Crimeea patru turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens.

Anterior, Ministerul rus de Externe a anunţat că Moscova îşi rezervă dreptul de a adopta măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile Uniunii Europene, dar menţine interesul pentru dezvoltarea cooperării cu Blocul comunitar. 

Loading...

Comentarii

 • tejano

  06 august 2017 4:35

  Rusia suge osul ca nu are ce masuri sa ia. Nu ne mai vinde moskviciul? Ne doare la basca. Nu mai vinde gaz? In 3 luni sunt in faliment... si abia astaptam asta!

  raspunde comentariului
  • Ma intreb doar ce ar fi facut lideri nostrii daca Romania ar fi avut asa sanctiuni?!Astia ne-ar fi vandut si pe noi...

   06 august 2017 8:36

   .

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design