13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialProteste violente la Kiev. Demonstranții cer demisia președintelui Ucrainei

Proteste violente la Kiev. Demonstranții cer demisia președintelui Ucrainei

La Kiev au izbucnit miercuri confruntări între protestatari și poliție, care a luat cu asalt o tabără de corturi instalate în zona parlamentului ucrainean, relatează DPA citată de Agerpres.

Potrivit agenției ucrainene de presă Ukrinform, care citează Hromadske TV, poliția a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea de protestatari.

Protestatarii au instalat peste 50 de corturi pentru o mișcare de protest pe termen lung, ca urmare a acuzațiilor de corupție profundă la nivelul conducerii țării.

Conform agenției ruse de presă Tass, forțele speciale ucrainene au luat cu asalt tabăra de protestatari.

AFP relatează la rândul său că mai multe sute de protestatari ucraineni se aflau miercuri în tabăra de corturi din zona parlamentului de la Kiev, la o zi după o importantă manifestație, pentru a menține presiunea asupra deputaților în scopul de a impulsiona lupta împotriva corupției.

Unii dintre ei și-au petrecut noaptea în tabăra de corturi instalate pe o stradă și într-un parc vecine cu parlamentul, unde circa 5.000 de persoane, conduse îndeosebi de către fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, au manifestat marți.

Acest mod de acțiune amintește de mișcarea proeuropeană Maidan, la care au participat mulți dintre ei și care a dus la înlăturarea de la putere a regimului prorus al președintelui Viktor Ianukovici în 2014.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă