10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Venezuelei se teme de o intervenţie americană în țara sa

Preşedintele Venezuelei se teme de o intervenţie americană în țara sa

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi-a exprimat duminică noaptea îngrijorarea cu privire la o posibilă intervenţie americană în ţara sud-americană, potrivit DPA.

”Venezuelenii se consideră ameninţaţi cu agresiune prin diferite sectoare extreme promivate de Statele Unite. Cercurile radicale care deţin puterea la Pentagon, comanda armatei sudice şi departamentul de stat orchestrează planurile unei intervenţii împotriva Venezuelei”, a declarat Maduro.

Aceste declaraţii surprinzătoare vin după ce armata americană a lansat rachete de croazieră împotriva unei baze aeriene a forţelor guvernamentale din Siria.

Anterior, Maduro a acuzat state străine şi organizaţii non-guvernamentale că duc un război economic împotriva Guvernului.

Mii de persoane au protestat duminică pe străzile capitalei faţă de preşedinţia lui Maduro.

Ei au cerut respectarea drepturilor omului şi noi alegeri, exprimându-şi opoziţia faţă de o ţară care alunecă spre o dictatură completă în America Latină.

De asemenea, peste 50 de persoane au fost arestate, inclusiv cunoscutul activist Alfredo Romero.

Venezuela trece printr-o gravă criză politică şi economică, care a dus la dispariţia alimentelor de bază şi a medicamentelor de pe rafturile celor mai multe magazine din ţara sud-americană.

Comisia Naţiunilor Unite pentru America Latină şi Caraibe estimează că PIB-ul Venezuelei va scădea cu 4% în 2017, în vreme ce experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) prezic o inflaţie de 1.600%.

De asemenea, 93% din venezueleni nu au destui bani pentru a-şi cumpăra alimentele de care au nevoie, iar snacksurile şi grăsimile sănătoase au dispărut complet din dieta unui om de rând. Doar 78% dintre venezueleni mânăncă un mic-dejun, iar 32% dintre oameni recunosc că mânâncă doar două mese pe zi.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă