30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialPartidul lui Putin a câştigat detaşat legislativele din Rusia. Se poate pregăti...

Partidul lui Putin a câştigat detaşat legislativele din Rusia. Se poate pregăti liniştit pentru prezidenţialele din 2018

Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, a câştigat alegerile parlamentare de duminică şi va avea o majoritate zdrobitoare în viitoarea Dumă de Stat. Vladimir Putin poate să se pregătească liniştit să candideze în 2018 pentru un nou mandat de preşedinte, afirmă France Presse.

UPDATE 10:00. Partidul Rusia Unită a obţinut 54,21 % din voturi la alegerile legislative desfăşurate duminică. Acesta este rezultatul anunţat de Comisia Electorală Centrală din Rusia după numărarea a 90% din voturi. Partidul Comunist a obţinut 13,54%, iar Partidul Liberal Democrat – 13,28, transmite CNN.

——————-

Comisia Electorală Centrală din Rusia a anunţat, luni, că după numărarea a 50% din voturi, Rusia Unită are 53,54% din voturi, relatează agenţia de stat TASS, citată de CNN. Partidul Comunist a obţinut doar 14%, iar Partidul Liberal Democrat – 13,9%.

Partidele liberale de opoziție, singurele care îl critică deschis pe președintele Vladimir Putin, nu au trecut pragul de 5% necesar pentru reprezentarea în parlament. Unii candidați ar putea obține totuși mandate de parlamentari în votul din circumscripții.

Președintele Vladimir Putin a salutat, sâmbătă seara, victoria partidului de guvernământ și a declarat că rezultatul votului se explică prin faptul că ”oamenii vor ca situația politică să fie stabilă”, conform Reuters.

Interesul pentru acest scrutin a fost mai săzut decât la precedentele legislative, prezenţa la urne fiind de doar 47,8% faţă de 60% în 2011.

 

 

 

 

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să scurteze rugăciunile tradiționale

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să scurteze rugăciunile tradiționale de vineri din cauza temperaturilor ridicate care vor persista până la...

Liderii UE o aleg pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat la șefia Comisiei

Liderii Uniunii Europene au convenit să o nominalizeze pe Ursula von der Leyen din Germania pentru un al doilea mandat de cinci ani în...
Ultima oră
Pe aceeași temă