12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialParlamentul European: Nimeni nu va recunoaşte independenţa Cataloniei

Parlamentul European: Nimeni nu va recunoaşte independenţa Cataloniei

Nimeni nu va recunoaşte independenţa Cataloniei, a afirmat, duminică, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, adăugând că Guvernul spaniol acţionează în mod corect pentru a restaura ordinea constituţională în regiune, relatează The Associated Press, via Mediafax.

Tajani a precizat că referendumul pe tema independenţei organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal şi a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

Preşedintele Parlamentului European a declarat că decizia Spaniei de a organiza alegeri anticipate în regiune a fost decizia cea mai bună, după ce Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat o declaraţie de independenţă.

”Nimeni nu va recunoaşte Catalonia ca stat independent. Referendumul a fost ilegal. Ordinea constituţională trebuie să fie restaurată în regiune”, a declarat şeful Parlamentului European.

”Alegerile regionale vor permite catalanilor să decidă ce fel de Guvern îşi doresc. Totul trebuie să se organizeze conform Constituţiei Spaniei”, a adăugat Tajani. Antonio Tajani a mai spus că UE speră ca această criză să fie rezolvată prin intermediul dialogului, însă a precizat că Bruxellesul nu se va implica, fiind o problemă internă a Spaniei.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declaraţie de independenţă.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă