9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialObiectivele germane din Turcia au fost închise de teama unui atentat. Turcia...

Obiectivele germane din Turcia au fost închise de teama unui atentat. Turcia neagă amenințarea teroristă

UPDATE 15,30: Guvernatorul din Istanbul a criticat aspru decizia Germaniei de a-şi închide misiunile diplomatice de la Ankara şi Istanbul în urma unei ameninţări teroriste, susţinând că decizia ‘va influenţa negativ’ populaţia, a informat agenţia de ştiri DHA, preluată de DPA, informează Agerpres.

Măsurile se bazează pe ‘informaţii neverificate’ şi au fost luate fără consultarea autorităţilor turce, precizează DHA, citând o declaraţie a biroului guvernatorului din Istanbul. 

Consulatul german şi o şcoală germană din Istanbul au fost închise joi în urma unei avertizări teroriste, la câteva zile după atentatul cu maşină-capcană produs duminică seara în capitala turcă Ankara şi soldat cu cel puţin 37 de morţi, informează DPA. Cele două instituţii vor rămâne închise joi ca măsură de precauţie, se menţionează într-un e-mail de informare trimis cetăţenilor germani.

————————

Principalele obiective ale Germaniei de pe teritoriul Turciei au fost închise, joi, în urma indiciilor privind un atentat terorist.

Printre obiectivele închise se află ambasada de la Ankara, consulatul general din Istanbul şi liceul german din Istanbul.

Aceste instituții germane au fost închise ca urmare a unor ‘indicii foarte concrete’ referitoare la planificarea unor atacuri teroriste, a declarat joi, la Berlin, ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, citat de DPA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă