33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialBerlin: Negocierile dintre Ucraina și Rusia, un semieșec.

Berlin: Negocierile dintre Ucraina și Rusia, un semieșec.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat luni dimineaţă că negocierile de la Berlin între Ucraina și Rusia au fost „dificile”, dar s-au înregistrat „unele progrese”, informează Digi 24. Oficialul german nu a precizat care sunt acelea. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, au refuzat să facă declarații.

Steinmeier a spus că miniștrii vor sta de vorbă cu premierii lor și este „posibil” să decidă luni sau marți dacă vor continua negocierile.

Intelocutorii s-au concentrat asupra modalităților de a ajunge la o încetare a focului în estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă cu separatiștii proruși, dar și de a îmbunătăți controlul de-a lungul frontierei ruso-ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dezmințit afirmațiile unui lider rebel,Aleksandr Zaharcenko, premierul autoproclamatei Republici Populare Donețk, care a spus că Rusia trimite echipament și luptători în estul Ucrainei. Zaharcenko a vorbit sâmbătă de 150 de vehicule blindate, inclusiv 30 de tancuri, și 1.200 de luptători antrenați în Rusia.

Pe de altă parte, duminică, armata ucraineană a anunțat că forțele guvernamentale au preluat controlul asupra unei stații de poliție în Lugansk, oraș controlat de rebeli, care în prezent este încercuit de trupele Kievului. Ucraina acuză Rusia că în ultimele 24 de ore a trimis noi echipamente militare peste graniță, inclusiv lansatoare de rachete Grad. Un avion de luptă ucrainean a fost doborât în regiunea Lugansk. 

 

Cele mai citite

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă