Liderul catalan Carles Puigdemont, soțul româncei Marcela Topor, a fost eliberat condiționat din arestul din Belgia

de Adrian Bărbulescu , 06 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 02:42, 06 noiembrie 2017
Liderul catalan Carles Puigdemont, soțul româncei Marcela Topor, a fost eliberat condiționat din arestul din Belgia

Liderul catalan destituit Carles Puigdemont și cei patru foști miniștri ai Cabinetului său, vizați de un mandat european de arestare, au fost eliberați condiționat din arestul din Belgia de un judecător de instrucție, a anunțat, în noaptea de duminică spre luni, Parchetul din Bruxelles.

Cei cinci lideri separatiști catalani s-au predat poliției belgiene duminică dimineața. Revine acum unei alte jurisdicții, Camera de Consiliu, să se pronunțe asupra executării mandatului de arestare, în următoarele 15 zile, notează Agerpres.

Celor cinci li se interzice să părăsească Belgia fără consimțământul unui judecător. De asemenea, ei trebuie să furnizeze o adresă reală și să participe personal la toate ședințele de judecată, a indicat Parchetul din Bruxelles.

Atât fostul lider catalan, căsătorit cu românca Marcela Topor, cât și ex-miniștrii săi au fost audiați separat de la ora locală 16,00 până la 20,00 și au plecat împreună de la Parchet, într-un microbuz. La ieșirea de la audierile de la procuratură, cei cinci nu au făcut nicio declarație. În același loc, aproximativ 15 persoane cu steagul separatist catalan au strigat "curaj" și "nu sunteți singuri" la ieșirea microbuzului cu cei cinci politicieni.

Puigdemont a plecat în Belgia la sfârșitul săptămânii trecute, la scurt timp după ce procurorii spanioli au formulat acuzații împotriva tuturor celor 14 membri destituiți ai Guvernului regional catalan pentru răzvrătire împotriva statului, rebeliune și deturnare de fonduri publice.

Un judecător spaniol a emis vineri noapte mandate europene de arestare după ce Puigdemont și ceilalți patru foști miniștri nu s-au prezentat joi, la Madrid, să depună mărturie în cadrul unei audieri pe tema referendumului de independență organizat ilegal în Catalonia.

Comentarii

 • catavencu

  07 noiembrie 2017 13:12

  Si aici avem un amestec. Ia spuneti nevasta asta a lui Trumpica nu are vreo radacinuta cit de mica in Romania?

  raspunde comentariului
 • Degetel

  06 noiembrie 2017 14:29

  E inposibil unde sunt probleme sa nu fie si romanasi si chiar daca nu sunt apare o apa minerala ceva romanesc e ca in bancul cu Luna.Tremet rusii o racheta sa vopsasca luna in rosu sa cinsteasca si preamarasca ziua preamaritului si iluminatului Stalin.Zis si facut .Trimit racheta si o vopsesc in rosu cu vopsa rapida..Americanii ciuda mare.Sta americanii o zi 2...Zice unu ia luati mai ficiori niste caldari de vopsa alba si veniti cu mine...Dimineata cand se scoala Stalin de ziua lui lesina cand vede pe Luna rosie statea vopsat proaspat cu vopsa alba Coca Cola...La care un basarabean din garda lui Stalin zice-Stati linistit tovarese Stalin.Nu vedeti ca colo mic scrie Imbuteliat in Romania?

  raspunde comentariului
 • Ardeleanu

  06 noiembrie 2017 12:54

  Daca Spania emite mandat european de arestare pe numele lui Puidemont atunci el trebuie arestat de urgenta si extradat in Spania.

  raspunde comentariului
 • Mandpv

  06 noiembrie 2017 10:43

  E na, Congo Belgian!

  raspunde comentariului
 • Oli

  06 noiembrie 2017 7:46

  Belgia nu e tara barbarului Franco.

  raspunde comentariului
 • Ecce Bukurel

  06 noiembrie 2017 4:33

  Conditionat?! Adica carevasazica sa nu mai inbuce din fructul interzis al bananierului primordial chiar daca sotia insista?!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design