Jean-Claude Juncker îl avertizează pe Donald Trump: Un conflict comercial cu Uniunea Europeană ar crea probleme Statelor Unite

de Mihai Diac , 18 martie 2017 - stire actualizata la ora 19:06, 18 martie 2017
Jean-Claude Juncker (Foto: www.changepartnership.org)

Un "război comercial" între Uniunea Europeană şi Statele Unite ar fi în dezavantajul ambelor părţi, atrage atenţia Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, într-un interviu acordat revistei germane Bild, informează Mediafax.

Juncker a criticat din nou atitudinea preşedintelui Donald Trump de a saluta ieşirea Marii Britanii din UE.

"Chiar vor americanii să ajungă la război comercial cu Europa? Un război comercial ar fi dăunător atât intereselor Europei, cât şi intereselor Statelor Unite", a afirmat Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat revistei germane Bild.

Juncker a atras atenţia că Uniunea Europeană tratează cu seriozitate tonul protecţionist al lui Donald Trump şi se pregăteşte pentru orice situaţie în relaţiile comerciale bilaterale.

Juncker a făcut aceste declaraţii în contextul întrevederii pe care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut-o vineri, la Washington, cu preşedintele SUA, Donald Trump. Cu această ocazie, Angela Merkel a pledat pentru reluarea negocierilor între Uniunea Europeană şi Statele Unite pe tema Tratatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

Joi, Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a dat asigurări că Washingtonul nu vrea conflicte comerciale, însă unele acorduri internaţionale ar trebui, în opinia lui, revizuite.

Comentarii

 • USA e doar aliata sudistului tradator

  19 martie 2017 9:51

  care defileaza in bataie de joc fata de Romania pe Kisselev, are simpatii rusesti ASScunse de popo nar abscons inca din nascare primind avortonul statal actual chiar de la RUSIA

  raspunde comentariului
 • Juncker sperie lumea cu degetul

  18 martie 2017 19:39

  China ramane de departe principalul concorent comercial ce pune probleme serioase SUA, nu UE.

  raspunde comentariului
  • http://conspecte.com/Geoeconomia/principalele-caracteristici-ale-comertului-international.html

   19 martie 2017 9:32

   ca sa aveti si voi o idee! deci USA nu produce, nu exporta, face razboaie si speculatii financiare bagand omenirea in criza dupa criza, dar e ALIATU nustru strategicu care la o adica se va intelege si cu Putin daca are interesul,

   raspunde comentariului
 • USA today

  18 martie 2017 19:16

  USA e NULA in comertul mondial. Daca nu stiati, ponderea lor e atat de mica incat marele aparator al schimbului liber nici nu prea conteaza, privind la cat exporta ei si cat exporta doar Germania pe cam CRUCESTI! si te intrebi din ce-o fi traind americanii, daca nu prea mai produc si nici nu prea exoprta?

  raspunde comentariului
 • Avocatul Diavolului

  18 martie 2017 19:11

  Probabil ca mesajul de raspuns al lui Donald Trump catre aceasta nulitate este "Kiss my ass".

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design