10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul, amenințat cu un nou val de violenţe. Care este motivul

Israelul, amenințat cu un nou val de violenţe. Care este motivul

Israelul a fost amenințat cu un nou val de violențe din partea aripii militare a mişcării islamiste Hamas dacă statul evreu va împiedica reconstrucţia Fâşiei Gaza, devastată de războiul din această vară.

"Le spunem tuturor părţilor că dacă asediul impus (Fâşiei) Gaza nu este ridicat şi dacă obstacolele în reconstrucţia (acestui teritoriu) sunt menţinute va avea loc o nouă explozie" a violenţelor, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezeddine al-Qassam, potrivit Mediafax.

Aceasta este prima declaraţie a lui Abu Obeida de la încheierea războiului dintre Israel şi grupările armate palestiniene, care a avut loc în perioada 8 iulie – 26 august şi s-a soldat cu 2.143 de morţi de partea palestiniană şi 73 de cea israeliană, majoritatea militari.

Comunitatea internaţională a promis în octombrie 5,4 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza.
Însă acest teritoriu palestinian aşteaptă din partea Israelului să relaxeze blocada pe care a impus-o asupra sa în urmă cu opt ani.

"Vom atribui inamicului întreaga responsabilitate de izbucnirea acestei explozii dacă reconstrucţia nu începe", a spus Abu Obeida în cursul unei reuniuni, reafirmând determinarea mişcării Hamas de a "continua rezistenţa".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă