15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGuvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, absent iar de la întâlnirea...

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, absent iar de la întâlnirea Bilderberg

Membrii celei mai influente și controversate organizații din lume, Grupul Bilderberg, și-au dat întâlnire în statul Virginia din Statele Unite ale Americii. Unul dintre marii absenți de la această reuniune este guvernatorul Mugur Isărescu, un invitat permanent până în anul 2015.

Cei mai puternici și influenți oameni din lume s-au reunit de ieri în orașul Chantilly, din statul american Virginia. La reuniune vor participa fostul diplomat Henry Kissinger, dar și Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Principalul subiect al discuțiilor din acest an îl reprezintă președinția lui Donald Trump. Printre subiectele care vor fi abordate se află și rolul Rusiei în ordinea internațională, dar și Direcția Uniunii Europene. Totodată, vor fi aduse în discuție subiecte legate de încetinirea globalizării, China, proliferarea armelor nucleare.



Isărescu lipsește din 2015

Numele guvernatorului Mugur Isărescu nu se mai află pe lista oficială a invitaților din 2015. Însă, pe baza legăturile strânse cu membrii grupului, a reușit să îl aducă în România pe vicontele Etienne Davidgnon, președintele de atunci al Grupului Bilderberg. Se întâmpla în octombrie 2013. Atunci, vicontele Etienne Davidgnon s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu. Ulterior, guvernatorul Mugur Isărescu l-a invitat pe vicontele Davidgnon să țină un discurs la celebrarea a 20 de ani de la înființarea Asociației Române pentru Clubul de la Roma.



Istoria Grupului Bilderberg

Grupul Bilderberg a fost înființat în anul 1952. Istoria Clubului Bilderberg începe după cel de-al doilea război mondial. Prima reuniune oficială a avut loc în luna mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Atunci s-a împrumutat numele Hotelului Bilderberg, amfitrionul întâlnirii secrete, al cărui proprietar era Prinţul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda, tatăl fostei Regine Beatrix a Olandei.

Grupul Bilderberg este o organizaţie cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnaţii David Rockefeller şi familia de bancheri Rothschild. Grupul este puternic exclusivist şi se reuneşte anual pentru a promova o apropiere între Europa şi Statele Unite ale Americii. Organizaţia are o agenda globalistă şi afirmă că noţiunea de suveranitate naţională este depăşită. Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă