EXCLUSIVITATE ROMÂNIA LIBERĂ. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a turnat la Securitate sub numele de cod ”Manole” | DOCUMENTE. FOTO+VIDEO

de Catalin Prisacariu, Petru Zoltan , 08 martie 2017 - stire actualizata la ora 08:30, 08 martie 2017

„Manole“. „Sursa Manole“. Sub acest nume de cod s-a ascuns, înainte de 1989, actualul guvernator al Băncii Naționale a României. Se afla în evidențele UM 0195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informații Externe.

 

Turnătoriile sursei „Manole“ vizau, în special, diplomați străini de la București, cu care Mugur Isărescu avea contacte constante. Iar dintre diplomați, cel mai des întâlniți erau cei americani și britanici. Nici colegii lui Isărescu de la Institutul de Economie Mondială nu scăpau de „notele“ pe care actualul guvernator BNR le trimitea Unității Militare 0195.

Sursa „Manole“ din blocul Z11

În arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) există o secțiune dedicată Institutului de Economie Mondială (IEM). Costin Murgescu, Mugur Isărescu, Eugen Dijmărescu și mulți alți „grei“ ai Finanțelor de după ‚89 au lucrat ani în șir la IEM. Una dintre „sursele“ Securității care semnează multe dintre notele din arhivele CNSAS referitoare la Institutul de Economie Mondială este „Manole“. Alăturând documente din diverse dosare ale fondului IEM, identitatea lui „Manole“ poate fi aflată fără dubiu.

Într-o „notă“ din septembrie 1986, sursa „Manole“ vorbește despre un eveniment care i s-a întâmplat chiar lui. Cu această ocazie, „Manole“ își menționează adresa de domiciliu: strada Miron Constantinescu, nr. 33, blocul Z11. Într-un alt document al Securității, datat 1979, aceeași adresă îi este atribuită unui angajat al IEM identificat cu numele real: „Isărescu Constantin Mugurel (...), domiciliat în București, Str. Miron Constantinescu nr. 33, bl. Z11“ (facsimile 1 & 2).

Fișă contrainformativă la UM 0195

Nu sunt însă singurele documente care-l leagă pe Mugur Isărescu de sursa „Manole“. Într-un alt document, din mai 1988, „Tov. Dacian“ de la Securitate menționează că „Raportul se exploatează la mapa c.i. (contrainformativă – n.r.) a lui «Manole»“. Despre ce raport e vorba? Pe aceeași primă pagină a documentului citat se explică: „Raport privind desfășurarea combinației de interpunere în cazul cercetătorului științific I.M. Ctin“. Adică Isărescu Mugurel Constantin (facsimil 3).

Iar într-o „FIȘĂ CONTRA-INFORMATIVĂ“ din 1988 a UM 0195 București e pomenit „ISĂRESCU CONSTANTIN-MUGUREL“, membru PCR din 1982 și domiciliat la altă adresă decât cea din strada Miron Constantinescu (de unde s-a mutat cu chirie în 1987, după ce i s-a născut fiul) (facsimil 4).

Dijmărescu, turnat „de bine“ de Isărescu

„Manole“ a fost o sursă de nădejde pentru Securitate. Printre cei turnați dintre colegii de la Institutul de Economie Mondială se numără și Eugen Dijmărescu (de care guvernatorul BNR s-a despărțit profesio-nal acum câteva săptămâni, când Dijmărescu a pierdut funcția de director al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, controlat de către Banca Națională) (facsimil 5). Ce e drept, Isărescu l-a turnat „de bine“ pe Dijmăresc. Acesta avea „demnitate, patriotism“, „înalte calități moral-politice“, era „membru al BOB – PCR“ și „lector pe linie de partid“.

Tot „aprecieri pozitive“ a furnizat sursa „Manole“ și în cazul „măsurilor de verificare întreprinse în cazul «SOARE»“, conform documentului „SINTEZA“ al UM 0195 din martie 1988 (facsimil 6).

„Manole“, asmuțit pe „acoperiții“ CIA

„Manole“ era o sursă foarte bună nu doar pentru UM 0195, Contraspionajul Centralei de Informații Externe, ci și pentru UM 0625, Direcția a III-a a Securității, cea care se ocupa de diplomații străini de la București. Într-un plan comun de măsuri al celor două unități militare ale Securității, „Manole“ are rolul de a verifica intențiile lui „Marius“, un diplomat britanic de la București, „suspect ca fiind cadru al serviciului de informații britanic“ (facsimil 7).

Într-un alt document al UM 0195 („NOTĂ de SARCINI pentru dirijarea sursei «MANOLE»“), din 1986, acesta este instruită să spioneze diplomați americani suspectați că ar fi acoperiți ai CIA, dar și un britanic (facsimil 8).

L-a dat în gât și pe Puiu Pașcu, propagandist la „Ștefan Gheorghiu“

Instrucția oferită de Securitate a dat roade: sursa „Manole“ a prestat corespunzător. Din zecile de turnătorii ale lui Isărescu, „România liberă“ prezintă cu documente, doar o parte, toate referitoare la diplomați străini la București sau intermediari ai acestora (facsimile 9 & 10). Iar în-tr-una din aceste „note“ apare și un actual europarlamentar: „Ioan Mircea Pașcu, cercetător la Institutul de Științe Politice și problema națională de lîngă Academia Ștefan Gheorghiu“. Acesta, ca și „Manole“ și câțiva jurnaliști, participa la un eveniment al ambasadei britanice de la București, descris cu lux de amănunte de turnătorul Isărescu (facsimil 11). 

Afacerile lui Isărescu, dezvoltate cu fonduri UE

Guvernatorul Mugur Isărescu deține firma Măr SRL, care gestionează un domeniu viticol întins pe 40 de hectare la Drăgășani, dar și o pensiune construită din fonduri europene. În anul 2011, firma lui Isărescu a solicitat suma de 200.000 euro prin Programul Operațional Regional pentru amenajarea unei pensiuni la Drăgășani, în județul Vâlcea. Banii i-a primit în 2013. Tot cu fonduri europene, firma Măr SRL și-a retehnologizat crama din Drăgășani. Pentru asta, a primit aproximativ 80.000 euro. Vinurile lui Isărescu sunt vândute sub marca „Casa Isărescu“ și au prețuri cuprinse între 24 și 99 lei pe sticlă. În schimb, tarifele la pensiune variază între 200 și 350 lei pe noapte. Conform datelor fiscale, societatea Măr SRL a avut un profit de aproximativ 1,8 milioane lei în perioada 2011-2016.

Institutul de Economie Mondială, oficină a Securității

Pentru o mai bună acoperire a ofiţerilor care urmau să primească misiuni în domeniul securităţii externe, în 1969 a luat fiinţă Institutul de Economie Mondială. Acesta fusese creat iniţial după modelul unei instituţii similare, coordonată de CIA, cu sediul la New York. Institutul românesc, al cărui prim conducător a fost numit savantul Costin Murgescu, iar ca adjunct generalul Gheorghe Marcu, dispunea de un personal format din specialişti şi tineri cercetători de perspectivă, care au primit grade militare, figurând ca ofiţeri DIE detaşaţi. Memorialiştii susţin că „Institutul a stabilit legături cu instituţii similare, inclusiv cu cel din New York, făcând schimb de informaţii şi, foarte important, a obţinut burse, trimiţând la specializare, dar şi la culegerea de informaţii, circa 60-80 de tineri economişti români“ (conform Neagu Cosma, Ion Stănescu, „De la iscoadă la agentul modern în spionajul şi contraspionajul românesc“, Bucureşti, 2001).

Replica lui Isărescu: „Insinuări ale unora care și-au făcut un subiect din persoana mea”

Conform comunicatorilor BNR, „domnul guvernator Mugur Isărescu a clarificat de mult acuzaţiile respective. Ultima dată, în interviul din «Jurnalul Naţional», din luna februarie a.c. Pasajele de mai jos, le puteţi considera răspuns la întrebările dvs.: «Institutul (de Economie Mondială) avea într-adevăr o poziție specială în epocă. De exemplu, avea acces direct la fluxul Reuters, pentru a accesa prețuri, evoluții de cursuri valutare, știri din economia mondială etc. Analizele cercetătorilor pe baza acestor date ajungeau pe canale specializate la instituțiile abilitate, la Ministerul Comerțului, la Guvern, inclusiv pe masa lui Ceaușescu. Având în vedere importanța și destinația acestora, era precizat cu inițiale numele tuturor celor care participau la redactarea materialelor, de la analist la dactilografă. Din acest motiv, probabil, au apărut, și continuă să prezinte interes și astăzi, întrebările legate de activitatea IEM. (...) Când am devenit prim-ministru, am cerut explicit să se analizeze activitatea institutului. Concluzia acelei analize a fost una clară: că nu e vorba de așa ceva! Este adevărat că statutul neconvențional al IEM impunea salariaților o anumită rigoare. Cu atât mai mult, cu cât am avut multe întâlniri în acea perioadă cu cercetători, cu jurnalişti străini, cu diplomați, și am plecat de mai multe ori în străinătate. Desigur, cu acceptul, așa cum era atunci, al instituțiilor statului. Și cu referințe pe care angajații le scriau între ei ca garanții reciproce. Colectivul nostru era foarte unit în jurul personalității academicianului Costin Murgescu. Orice eventuală altă așa-zisă referință nu poate fi decât un prefabricat, așa cum au fost multe pe această temă din 1989 încoace. În 27 de ani, tot ce se făcea acolo a fost verificat și răsverificat. Așa că eventualele insinuări, care pot apărea, nu pot fi decât noi episoade din lunga listă de strădanii de a fi acuzat cu orice preț de către aceeași oameni care şi-au făcut un subiect cotidian din persoana mea.»“ 

Isărescu l-a acoperit pe Voiculescu

Odată cu prima numire în funcția de guvernator al BNR, Mugur Isărescu a fost numit și în funcția de președinte al Comisiei Guvernamentale pentru identificarea și recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către Nicolae Ceaușescu și colaboratorii săi. În această calitate, Isărescu l-a audiat pe Dan Voiculescu în legătură cu firma Crescent. Potrivit unui raport prezentat de flux24.ro, procurorii DIICOT și ofițerii SIE care lucrau în această speță suspectau că Dan Voiculescu și-ar fi însușit în decembrie 1989 și 1990 o sumă cuprinsă între 150 și 300 de milioane dolari. De asemenea, anchetatorii afirmau că Voiculescu nu ar putea justifica suma de 230 de milioane dolari folosită de acesta pentru capitalul social a trei firme înfiinţate în anul 1990.

Onestitatea lui Isărescu a fost pusă la îndoială de procurorii DIICOT și ofițerii SIE care lucrau la această speță. Motivul? În timpul audierilor, guvernatorul s-a prefăcut că nu îl cunoaște pe Dan Voiculescu, cu toate că cei doi se știau de mai muți ani și erau apropiați. Cheia relaţiei dintre ei pare a fi Mihai Croitoru, cumnatul lui Mugur Isărescu, pe care Voiculescu şi l-a apropiat făcându-i diverse cadouri, conform procurorilor DIICOT şi ofiţerilor SIE.

 

 

INFLUENT

Între Clubul de la Roma

și Grupul Bilderberg

În paralel cu funcția de guvernator al României, Mugur Isărescu a pătruns în mai multe organizații internaționale. În anul 1993 a fost ales membru al Clubului de la Roma și președinte al Asociației Române a Clubului de la Roma. Membrii acestei asociații sunt în mare parte politicieni și diplomați români. În 1998, Isărescu avea să fie ales în funcția de vicepreședinte al Clubului Guvernatorilor băncilor centrale din Balcani, Marea Neagră și Asia Centrală. În anul 2002 avea să devină președintele acestui club select.

Mai mult, Isărescu face parte și din controversatul grup Bilderberg, care reunește cei mai influenți oameni din lume. Liderul grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, a fost invitat la București de Mugur Isărescu în anul 2013. Un alt aspect interesant îl reprezintă faptul că Isărescu nu a mai fost inclus pe lista oficială a participanților la reuniunile Grupului Bilderberg, din anii 2015 și 2016.

 

AUTOPLAGIAT

 

Acuzat de

lipsă de etică academică

Academician și guvernator al BNR, Mugur Isărescu a publicat în 2009 o carte cu 518 pagini, din care 180 de pagini au fost copiate din alte lucrări ale sale. Practica, însă, figurează, imediat după plagiat, pe lista abaterilor prevăzute de legea privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică. Lipsa de etică academică a guvernatorului a fost dezvăluită în exclusivitate de „România liberă“, în ianuarie 2017.

Lucrarea lui Mugur Isărescu se numeşte „Contribuţii teoretice şi practice în domeniul politicilor monetare şi bancare“ şi a apărut în anul 2009, la Editura Academiei Române.

 

 

RUTINĂ

 

Isărescu, șef la BNR sub toate partidele

Guvernatorul Mugur Isărescu și-a început cariera în august 1971, la scurt timp după ce a absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Pentru început a fost angajat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială. De atunci până în februarie 1990 a obținut toate gradele științifice acordate cercetătorilor. A renunțat la cercetare în martie 1990, când a fost uns în funcția de secretar cu probleme economice și monetare al Ambasadei României la Washington. Până în septembrie 1990. Atunci, Guvernul României condus de Petre Roman l-a rechemat în țară și l-a numit în funcția de președinte al Consiliului de administrație și guvernator al Băncii Naționale a României. Un an mai târziu, Parlamentul controlat de Frontul Salvării Naționale (FSN) l-a mandatat pe Isărescu să conducă BNR până în anul 1998.

În decembrie acel an, Mugur Isărescu a primit un nou mandat în fruntea BNR din partea Parlamentului. În acea perioadă, Guvernul era condus de Radu Vasile, iar majoritatea parlamentară era deținută de Convenția Democrată Română (CDR), cu un procent de 61%. Însă, după numai un an, Mugur Isărescu a fost numit în funcția de premier de președintele României Emil Constantinescu. Ulterior, la alegerile prezidențiale din 2000 a candidat pentru funcția de președinte al României ca independent, dar susținut de CDR. Nu a câștigat alegerile, dar s-a reîntors în postul de guvernator al BNR.

Ulterior, Mugur Isărescu a fost reconfirmat în funcție în noiembrie 2004 (sub majoritate PSD), apoi în 2009 (majoritate PDL) și 2014 (majoritate PSD).

 

SCĂPARE

Guvernatorul, neverificat

din oficiu de CNSAS

 

Deconspirarea poliției politice comuniste și a agenților fostei Securități reprezintă în continuare  un subiect tabu pentru societatea românească. Deși au trecut 27 de ani de la căderea regimului comunist. De exemplu, guvernatorul BNR nu este verificat din oficiu de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), deși deține una dintre cele mai importante funcții în stat. De-a lungul timpului, legiuitorii au avut grijă să protejeze mai multe categorii de funcționari ai statului prin faptul că nu au specificat că trebuie verificați din oficiu de CNSAS. Printre aceștia se află guvernatorul, judecătorii, membri ai Academiei Române, șefii cultelor religioase, revoluționari, etc. 

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a fost înființat ca urmare a promulgării Legii nr. 187 din 1999, care reglementa accesul la propriul dosar și deconspirarea poliției politice comuniste. Conform acestei legi, persoanele care candidau la funcția de președinte al României erau obligate să dea o declarație autentică, pe propria răspundere, din care să rezulte că au fost sau nu agenți sau colaboratori ai poliței politice comuniste.

La fel se întâmpla și în cazul persoanelor care au fost alese sau numite în demnități și funcții publice. În această categorie intrau: președintele, parlamentarii, membri ai guvernului, secretarii de stat, secretarii generali și adjuncți, prefecții și subprefecții, directorul și adjuncții SRI, SIE, SPP, STS, DGIPI, dar și șefii acestor servicii la nivel județean. Însă, guvernatorul Băncii Naționale a României nu intra în categoria persoanelor care erau verificate din oficiu.

Nici Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNSAS, aprobat prin Hotărârea nr.2 din decembrie 2008, nu prevede verificarea din oficiu a guvernatorului. 

Comentarii

 • ITZAC, MANOLE, MUGUREL, etc., etc., etc.

  16 octombrie 2017 20:59

  CONTINUA SA-SI PLASEZE RUBEDENIILE SI "OBLIGATIILE" DIN SECURITATE IN POSTURI INALTE CU SALARII GRASE - ACUM A VENIT RANDUL NEPOTELULUI PERPELEA OCTAVIAN, PE CARE L-A PROPULSAT CA "EXPERT" LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN, DUPA CE, CE PUTIN TIMP IN URMA, L-A "AVANSAT" PE VERISORUL PERPELEA MIRCEA TATAL NEPOTELULUI OCTAVIAN - VECHI ACTIVIST P.C.R. LA VALCEA - DIN POSTUL DE DIRECTOR LA BNR IN CEL DE AMBASADOR LA TIRANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • ilidia

  14 octombrie 2017 13:39

  Mai terminati odata cu "descoperirea"...Securitatea avea vre-o cinci directii si numai una facea politie politica. Mai mult ca sigur d-l Isarescu nu cu asta a avut legaturi, ci cu o sectie de "externe". Asa ca nu ne mai aburiti...

  raspunde comentariului
 • Gabone

  10 octombrie 2017 14:57

  Ce ***** e isărescu bă țigănosule?..ar vrea el... si-ar tăia singur căciulita cu un ciob de sticlă e doar un biet cioroi țigano-valah, ah!...e adevărat că goimul negricios e sclavete pe la iluminați..

  raspunde comentariului
 • hector

  16 septembrie 2017 18:05

  Toti activistii , nomenclatoristii, turnatorii, toti oamenii "de bine" ai PCR au ajuns persoane importante dupa Revolutie, sub umbrela lui Ilici Iliescu si Brucan.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 august 2017 14:05

  Mugur Isarescu a fost seful Comisiei Parlamentare, constituita in 1990 din specialisti adusi din Canada, ca sa stabileasca unde au disparut sutele de milioane de dolari proveniti din vanzarea activelor filialelor firmei CRESCENT a Securitatii si milioanele de dolari de pe exporturi sosite in tara noastra in lunile februarie si aprilie 1990. Isarescu trebuie sa explice procurorilor DE CE A FOST DESFIINTATA respectiva Comisie Parlamentara in momentul cand canadienii au cerut SA FIE ARESTAT DAN VOICULESCU.

  raspunde comentariului
 • ilidia

  20 iulie 2017 10:23

  O mai tineti mult langa-langa cu Isarescu turnator? Pana acum nu prea ati spus ce si pe cine a turnat. Clar ca Isarescu deranjeaza, e singurul care mai "pune frana" prostiilor guvernului ...

  raspunde comentariului
 • ITZAC, PRECUM MAREA MAJORITATE A EVREILOR ...

  04 iulie 2017 21:55

  ... AU FOST, DINTOTDEAUNA, COMPLICII COMUNISTILOR SI SECURISTILOR, CONTRIBUIND, MASIV, LA INGENUNCHIEREA ROMANILOR, PRIN ABUZURI GRAVE, TURNATORII, DELATIUNI, TEROARE, CRIME SI ALTE ASEMENEA FARADELEGI !!! DECI, TURNATORUL "MANOLE" , DIN DRAGASANI, ALIAS ISARESCU MUGUR, N-A FACUT ALTCEVA DECAT SA SE INSCRIE IN METODELE SI PRACTICILE JIDANILOR, IMPOTRIVA A TOT CEEA CE ERA ROMANESC ...

  raspunde comentariului
 • Stefan

  25 iunie 2017 23:51

  Oare tineti aceasta stire prafuita pana expira mandatul guvernatorului?????

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  03 mai 2017 21:36

  ASTAZI 3 MAI 2017 , AM VAZUT LA TELEVIZOR , IMAGINI DIN STRAINATATE CU UN URANGUTAN FEMELA , CU PARUL BLOND , OCHII ALBASTRII , PELEA DE CULOARE ALBA , IAR URNGUTANUL FEMELA , SENSIBILA LA LUMINA . ERA PUS INTR-O CUSCA , SI TRIMIS IN SALBATICIE IN JUNGLA ! DUPA PAREREA MEA , DACA ACELUI URANGUTAN FEMELA I S-AR FACE UN TEST ADN , PROBABIL , MI-AS FI DAT SEAMA , CA ACEL URANGUTAN ARE STRAMOSI CARE SE INRUDESC CU MINE , DEOARECE ARE OCHI ALBASTRII SI PIELEA DE CULOARE ALBA , SI FOSTA MEA MAMA , AVEA OCHII ALBASTRII , PIELEA DE CULOARE ALBA , SI ERA SENSIBILA LA RAZELE SOLARE , ADICA SE INROSEA FOARTE REPEDE PIELEA LA RAZELE SOLARE . DUPA PAREREA MEA , UN ASTFEL DE URANGUTAN , NU AR TREBUI SA STEA IN JUNGLA , CI AR TREBUI SA STEA LA UN HOTEL , SPECIAL AMENAJAT PENTRU UN ASTFEL DE URANGUTAN , IAR DUPA PAREREA MEA UN ASTFEL DE URANGUTAN , AR TREBUI CATALOGAT CA BUN CULTURAL INTERNATIONAL , PROTEJAT DE UNESCO , DACA I S-AR FACE UN TEST ADN , SI PROBABIL , AR FI O RUDA CU MINE . IN JUNGLA VIATZA PENTRU UN URANGUTAN FEMELA , ESTE VIATZA FOARTE GREA ! MAI BINE UN ASTFEL DE URANGUTAN FEMELA AR STA LA UN HOTEL , SI SA AIBE O VITZA MAI BUNA , CU MANCARE MAI BUNA , CU UN PAT MAI BUN , SI NICIDECUM URANGUTANUL SA FIE NEVOIT SA DOARMA NOAPTEA IN COPACI IN JUNGLA , DEOARECE , ESTE SI O DURRE A BRATZELOR MAINILOR CA URANGUTANUL SA STEA TOATA NOAPTEA IN COPACI . PROBLEMA ESTE DE ACOMODARE A URANGUTANULUI , VIETZII MAI BUNE LA UN HOTEL , DEOARECE CAM NU AR INTELEGE CE INSEAMNA O VIATZA MAI BUNA SI TOTUSI AR TREBUI UN PIC DE EDUCATIE CA POATE O SA SE OBISNUIASCA URANGUTANUL CU O VIATZA MAI BUNA . TIN MINTE CA MAI DEMULT , PARCA DUMINICA DIMINEATZA , LA TELEVIZOR , ERA UN FILM CE SE NUMEA DAKTARII , CU UN CIMPANZEU , IAR ACEL CIMPANZEU , A TRAIT 80 DE ANI ! DACA A AVUT O VIATZA MAI BUNA ! SI NU IN JUNGLA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  30 aprilie 2017 21:33

  ASTAZI 30 MAI 2017 , MI-AM DAT SEAMA CUM SE POATE PUNE FAIANTA PE RIGIPS ! PE RIGIPS SE POATE PUNE MAI INTAI O PLASA DE STICLA , CARE SE LIPESTE DE RIGIPS CU UN STRAT SUBTIRE DE ADEZIV UNIVERSAL , DIN ACELA , CU CARE SE LIPESC PLACILE DE POLISTIREN , LA REABILITAREA BLOCURILOR . ADEZIVUL UNIVERSAL , ARE ARACET , PROBABIL SI CIMENT SI ACEL ADEZIV DUPA CE SE USUCA DEVINE FOARTE DUR SI REZISTENT IN TIMP . DUPA SE S-A PUS PRIMUL STRAT DE ADEZIV SI PLASA DE STICLA , ESTE POSIBIL SA SE PUNA , MAI MULTE STRATURI DE PLASA DE STICLA SI ADEZIV UNIVERSAL , PANA SE OBTINE UN STRAT GROS , ASEMANATOR , LA GROSIME CU CEA A RIGIPSULUI , DUPA CARE SE POATE APLICA FAIANTA . DACA STRATUL DE RIGIPS SE POATE INMUIA DE LA APA , RAMANE CELALALT STRAT DUR CU PLASA DE STICLA SI ADEZIV , CE REZISTA IN TIMP . O ALTA VARIANTA ESTE PLASA DE SARMA , DEASUPRA CIMENT SI FAIANTA , SI REZISTA 100 DE ANI DE ZILE , DAR NECESITA UN TIMP MULT MAI INDELUNGAT DE LUCRU , DEOARECE , CIMENTUL PE PLASA DE SARMA SE USUCA MAI GREU , DAR ARE O DURABILITATE MAI INDELUNGATA DE 100 DE ANI , CU FAIANTA DEASUPRA LA PLASA DE SARMA CU CIMENT , DAR ARE SI O GREUTATE MAI MARE .

  raspunde comentariului
 • Marcu

  23 aprilie 2017 11:08

  Un ovrei ticalos acest Manole , n-are demnitate . Demisia nu si-o da , ,atunci sa fie schimbat , dar e greu , geme tara de turnatori si fosti securisti. Sa vina Mache sa le vinda aghiazma.

  raspunde comentariului
 • QED

  14 aprilie 2017 15:18

  Mugurel turnator la securitate ! Nimic surprinzator toti tradatorii si calici conduc tara si asta de peste 27 de ani si atentie cu acordul simpaticilor din vest care are tot interesul ca in Romania in functiile cheie sa fie personaje santajabile deci carpe.

  raspunde comentariului
 • Cor^nel Zaharia

  10 aprilie 2017 22:45
 • Julius-Viorel Jancu

  09 aprilie 2017 17:54

  Si eu am fost la securitate din anul 1976 si pina in in 1977, ca soldat si caporal. Dupa ce m-am liberat, in iunie 1977, nu am vrut sa mai stiu nimic de aceasta organizatie si nici nu am "turnat", chestie pt. care ii multumesc lui Dumnezeu. Au fost cu mine acolo, in Cimpulung-Muscel, vreo 700 de soldati, caporali si ofiteri ! Ce au facut acesti oameni nu pot sa stiu dar eu am asteptat sa treaca cit mai repede acest "un an si patru luni" si sa ma duc acasa sa-mi vad de viata mea si de munca pe care am facut-o la Pipera ca sofer de autobuz pe linia 31 Rapid, 34, 109 si 101. Cu mine acolo erau si unguri, adusi ca si pe mine, cu forta legii de atunci si chiar si un neamt din Sibiu, pe care l-am rugat sa numere pe nemteste pina la 100 ca sa invat si eu cum se numara pe nemteste si am invatat, culmea, in ce loc si imprejurari ! Incepind cu anii 1980 situatia din Romania a inceput sa devina ciudata, foarte ciudata, asa ca in anul 1981 am depus actele "mici" pt. a parasi Romania definitiv. Aprobarea am primit-o in August 1984 dupa un "razboi" de nervi. A mai durat citeva luni, pina la sfirsitul lunii januarie 1985, cind am primit pasaportul de culoare **** si pe 27 Mai 1985 am zburat de pe Bucuresti-Otopeni spre Berlin-Est unde am asteptat pina la ora 22 trenul spre Suedia. Erau cu mine aprximativ 60 de romani cu familiile lor. Am plecat si din Suedia si am venit in Germania, in julie 1985, unde sint si in ziua de azi dar ii multumesc lui Dumnezeu ca pozitia mea in Romania de atunci cit si dupa acea perioada a fost total neutrala !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  05 aprilie 2017 0:13

  OBSERV CA S-A MAI SCHIMBAT LUMEA ACEEA DIN ANUL 1944 , CU LUMEA DIN 2017 , CARE ESTE O LUME , CU TOTUL SCHIMBATA ADICA O ALTA LUME ! ADICA LUMEA DIN ANUL 2017 INCEARCA SA NE SUCEASCA MINTIILE CONCEPTIILE PERSONALE DE VIATZA DE TRAI DE EXISTENTA ! ADICA , LUMEA DIN ANUL 2017 , NU CUNOASTE ISTORIA , ADICA NU CUNOASTE OAMENII DIN ANUL 1944 , CUM ERAU OAMENII DIN ANUL 1944 , PATE IN SARACIE IN ANUL 1944 , POATE O LUME ELEGANTA IN ANUL 1944 , CU HAINE CU STOFA ENGLEZEASCA , CU PALTOANE LUNGI , CU PANTOFI DE PIELE . TOTUSI ESTE BINE DE A INREGISTRA IN 2017 , POZE , AMINTIRI , ALE PARINTILOR , AMINTIRI ALE BUNICILOR , CA DACA NU FACEM NOI ACEST LUCRU , ORICE STRAIN ORICE VECIN DE FAPT ESTE UN STRAIN SI NU-L V-A INTERESA DELOC VIATZA IN ISTORIE IN AMINTIRI SCRISE SI IN FOTO , ALE RUDELOR NOASTRE ! SI DACA NU FACEM NOI ACEST LUCRU IN ZILELOR NOASTRE DE A ARHIVA , IN PUBLIC AMINTIRILE PARINTILOR NOSTRII , BUNICILOR NOSTRII , ESTE POSIBIL , CA CEI CE V-OR VENI DUPE NOI , SA ARNCE LA GUNOI , AMINTIRILE PARINTILOR , BUNICILOR NOSTRII , ADICA AMINTIRI IN SCRISURI VECHI SAU FOTOGRAFII VECHI . DA ESTE POSIBIL SA INCASAM NOI CASTANELE IN CAP DE LA VECINI DE LA NECUNOSCUTZI , PENTRU AMINTIRILE VECHI DIN URMA CU 100 DE ANI ALE BUNICILOR NOSTRII . DA EXISTA ACEST RISC , PENTRU DEFAIMARE PENTRU CRITICA ASUPRA NOASTRA DAR TOTUSI ESTE CU MULT MAI IMPORTANT SA FACEM PUBLICE AMINTIRILE DIN VIETILE BUNICILOR NOSTRII , CA DACA AL MEU BUNIC SI-A SCRIS UN FEL DE AUTOBIOGRAFIE SI CARE AUTOBIOGRAFIE A PUS-O INTR-O CARTE CE SE PASTREAZA DIN GENERATIE IN GENERATIE AVAND INCREDERE CA CEL CE V-A DESCHIDE ACEA CARTE O SA APRECIEZE SI VIATZA SA , ADICA DE FAPT A BUNICULUI MEU , EU M-AM TRANSPUS IN STAREA SA DE SPIRIT SI DE INCREDERE SI DE GANDIRE SI I-AM INDEPLINIT DORINTZA , CA PARCA ESTE BINE DE A SE PUNE OMUL BINE CU SUFLETELE CELOR CE NU MAI SUNT IN VIATZA SI DE A FACE UN BINE SUFLETELOR CELOR CE NU MAI SUNT IN VIATZA , SI DE A LE PUBLICA IN PREZENT AUTOBIOGRAFIILE ISTORICE , CHIAR DACA IN ZILELE NOASTRE PRIMIM CRITICILE ALTOR OAMENI CE SUNT STRAINI DE NOI , DAR TOTUSI SUNTEM MULTUMITZI CA NU AM UITAT PE BUNICII NOSTRII , CA LE-AM PUBLICAT AUTOBIOGRAFIILE , IAR ACEST LUCRU EU IL CONSIRER O FAPTA BUNA , CHIAR DE-AR FI SA RABDAM DE FOAME IAR ALTI OAMENI SA NU STIE ACEST LUCRU , DOAR SA NE CRITICE DAR DE FAPT ACEI OAMENI SA FIE SATUI SI SA NU STIE CA PE CEI CE-I CRITICA POATE SUNT OAMENI SARACI , SI INFOMETATI SI CHIAR IN ACESTE ZILE PREMERGATOARE ZILELOR DE PASTE 2017 , DAR A APRECIA VIETILE PARINTILOR , A BUNICILOR SI DE A LE TRANSPUNE ISTORIILE VIETZILOR LOR IN ISTORIE IN ETERNITATE IN VIITOR , PARCA AR FI O FAPTA BUNA SA NE APRECIEM PARINTII , BUNICII NOSTRI CE SUNT ISTORIE , SI CE DORIM , SA NU SE UITE NICIODATA ISTORIA !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  29 martie 2017 16:46

  INCEPAND DE DUMINICA 27 MARTIE AM INCEPUT SA AM FOARTE MULTA TREABA ACASA LA MINE . DUMINICA DE DIMINEATZA , DESII ERA INNOURAT , AM INCEPUT SA VOPSESC UN GLAF , DE LA O FEREASTRA DE ACASA LA MINE CU UN GRUND PE BAZA DE MINIUM DE PLUMB . MAI TARZIU , DUPA O ORA , IN BUCURESTI , A INCEPUT SA PLOUA !DESII , GLAFUL DE TABLA ERA VOPSIT CU VOPSEA GRUND , PROASPAT VOPSIT , TOTUSI , A REZISTAT LA PLOAIE . RESTUL DE DOUA GLAFURI DIN TABLA , NU AM MAI REUSIT SA LA VOPSESC , PENTRU CA ERA TABLA UDA , IAR GRUNDUL , PE BAZA DE MINIUM DE PLUMB , NU MAI PUTEA A FI APLICAT PE TABLA UDA , AM INCERCAT , DAR TOTUSI A FOST IMPOSIBIL SA VOPSESC , CAND TABLA E UDA . DUMINICA , MAI SPRE SEARA , M-AM DUS SA CUMPAR 15 STICLE DIN PLASTIC A 2 LITRII STICLA DE PLASTIC , CU SUC IEFTIN PANA LA VALOAREA DE APROXIMATIV 1 LEU . IAR ASA CU O GREUTATE DE 30 DE KILOGRAME AM REUSIT SA AJUNG ACASA PE JOS , PARCURGAND DISTANTZA DE CIRCA 1 KILOMETRU , CU GREUTATEA DE 30 DE KILOGRAME IN SPATE ADICA IN SACOSE SEPARATE A CATE 15 KILOGRAME FIECARE SACOSA FATZA-SPATE . DUPA ATATA EFORT , CRED CA NU AM MAI DORMIT TOATA NOAPTEA DE DUMINICA SPRE LUNI 27 MARTIE 2017 . LUNI 27 MARTIE 2017 , AM VOPSIT CU GRUND PE BAZA DE MINIUM DE PLUMB CELE 3 GLAFURI DE TABLA DE LA FERESTRELE DE ACASA LA MINE . DUPA CE S-A MAI USCAT GRUNDUL , AM MAI DAT CU UNSTRAT SUBTIRE DE VOPSEA ALBA , IN AMESTEC CU ULEI DE IN SICATIV , CIRCA 50 LA SUTA . ADICA 50 LA SUTA VOPSEA ALBA , PROBABIL PE BAZA DE RASINI , SI 50 LA SUTA ULEI DE IN SICATIV , VECHI DE ANUL TRECUT DIN 2016 . PROBABIL , CA ULEIUL DE IN SICATIV , DACA ARE TERMENUL DE GARANTIE DEPASIT I-SI PIERDE DIN PROPRIETATI , NU MAI ESTE ASA DE FLUID DEVINE MAI VASCOS , DAR PROBABIL , CA ULEIUL DE IN SICATIV VECHI , SE USUCA MAI REPEDE . M-AM GANDIT EU , DACA PICTORII DUPA CE PICTEAZA UN TABLOU , IAR TABLOUL DAT SI CU ULEI DE IN SICATIV , TABLOUL , ADICA , PANZA DE TABLOU , POATE FI FACUTA SUL , FARA A SE DETERIORA , IAR UN TABLOU , DE EXEMPLU AL LUI LEONARDO DA VINCI , ADICA MONA LISA , POATE REZISTA FOARTE BINE SI MAI MULT DE CINCI STE DE ANI DE ZILE , ATUNCI , M-AM GANDIT EU , IN VOPSEAUA ALBA PROBABIL PE BAZA DE RASINI , SA MAI ADAUG INCA 50 LA SUTA DE ULEI DE IN SICATIV . CA PROBABIL , ULEIUL DE IN SICATIV , ADICA CU O ASTFEL DE VOPSEA ALBA FOARTE SUBTIRE , APLICATE DEASUPRA LA GRUND POATE INTRA ULEIUL DE IN IN GRUND PANA LA TABLA , POATE CA IN ACEST FEL GRUNDUL DEVINE MAI ELASTIC , NU MAI CRAPA LA CALDURA SI LA FRIG , SI POATE IN ACEST FEL , POATE CA VOPSEAUA V-A REZISTA INCA 40 DE ANI DE ZILE APLICATA DEASUPRA LA GLAFURILE DIN TABLA . PROBABIL LA VOPSEAUA DIN RASINI , ARE INDICAT A SE DILUA IN CATITATE CU 20 LA SUTA DE DILUANT , SI CU CIRCA 20 LA SUTA DE ULEI DE IN SICATIV , IN ACEST FEL VOPSEAUA , APLICATA PE LEMN , POATE AVEA O GARANTIE DE CIRCA 10 ANI DE ZILE FARA A CRAPA VOPSEAUA DE PE LEMN . DAR DACA IN VOPSEAUA PE BAZA DE RASINA SE DILUEAZA CU CIRCA 50 LA SUTA ULEI DE IN SICATIV , PROBABIL , IN ACEST FEL VOPSEAUA ALBA FIINT FOARTE SUBTIRE SI CU MULT ULEI DE IN SICATIV , PROBABIL , IN ACEST FEL , VOPSEAUA APLICATA PE LEMN , ARE O GARANTIE MAI MARE PROBABIL DE 40 DE ANI , FARA A MAI CRAPA VOPSEAUA DEOARECE IN ACEST FEL VOPSEAUA ESTE MAI ELASTICA SI NU MAI CRAPA . EU AM INCERCAT MAI DEMULT SI ALTFEL DE VOPSEA , ADICA VOPSEA AUTO , IN AMESTEC DE ULEI DE IN VOPSEA APLICATA PE PIATRA , SI A REZISTAT ASTFEL VOPSEAUA FARA A SE DETERIORA . PROBABIL , CA VOPSEAUA AUTO DE CULOARE ALBA IN AMESTEC CU 50 LA SUTA DE ULEI DE IN SE POATE APLICA FOARTE BINE PE TABLA POATE IN PROVINCIE LA UNELE GOSPODARII . VOPSEAUA AUTO ESTE TOTUSI O VOPSEA CU UN PRETZ AL SAU , DAR IN AMESTEC CU 50 LA SUTA CU LEI DE IN SICATIV , PROBABIL ESTE O REUSITA SA REZISTE ASTFEL VOPSEAUA 50 DE ANI IN VIITOR , PROBABIL , PUSA PE TABLE IN GOSPODARII . VOPSEAUA AUTO , PROBABIL IN COPOZITIA SA ARE PARTICULE MICROSCOPICE , ,FOARTE DURE , SE USUCA REPEDE , PROBABIL , ARE SI LAC , DAR IN AMESTEC CU ULEI DE IN 50 LA SUTA , PROBABIL , ASTFEL , VOPSEAUA DUPA CE SE USUCA ESTE SI DURA PE SUPRAFETZE MICROSCOPICE , DAR ESTE SI ELASTICA DATORITA ULEIULUI DE IN SICATIV , CE PROBABIL , FACE CA VOPSEAUA ASTFEL , SA REZISTE IN TIMP IN VIITOR POATE 50 DE ANI . POATE CA VOPSEAUA ASTFEL SA REZISTE FOARTE BINE , LA MUNTE , VOPSEAUA CE ESTE PUSA PE PIATRA SAU PE METAL , FARA PROBABIL SA MAI SE DETERIOREZE , LA CONDITII CLIMATICE , MAI DIFERITE , DE LA UN ANOTIMP , LA ALT ANOTIMP .

  raspunde comentariului
 • goe

  27 martie 2017 14:01

  Nu "oameni care i-au făcut un subiect cotidian din persoana mea. sunt de vina, ci dorinta de a fi pe posturi caldute si bine platite cat mai mult posibil, a reprezentantilor de baza a "societatii socialiste multilateral dezvoltare".

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  18 martie 2017 22:24

  EU NU CRED CA NU IL DOARE PE FMI-UL DE SARACIA NOASTRA SI DE DEFICIT DE NU STU DE CAT LA SUTA , SI DE CATI OAMENI DECEDATI SI DE SARACIE , Si CARE SE AFLA IN PREZENT LA CIMITIRE ! PRINTRE CARE SI FOSTA MEA MAMA NEAGU EUGENIA DE 83 DE ANI . De Care pe Nici un Strain nu-l Intereseaza chiar daca i-am facut o Pictura in Ulei fostei mele Mame NEAGU EUGENIA , si care Pictura am Exportat-o Definitiv in Germania ! S-AU CHINUIT MULT OAMENII DE LA NOI , INNAINTE DE 1989 , CAND NU SE MAI GASEAU , NICI CELE NECESARE OAMENILOR , SI CARE PRODUSE SE REALIZAU IN STRAINATATE . AR FI CAM ASA , ESTE DEFICIT , ADICA BATE CALUL , SA PRICEAPA IAPA ! , ADICA ESTE DEFICIT , CARE DEFICIT SE RESFRANGE PANA LA URMA IN ACHIZITIA PRODUSELOR DIN IMPORT , IAR IN ASTFEL AFECTEAZA FIRMELE STRAINE , CARE ADUC , MARFURI IN CANTITATE MAI MICA DIN IMPORT , UN EXEMPLU AR FI , SUNT ATENT DE LA INCEPUTUL ANULUI , LA CE MODELE NOI DE COMPUTERE AU INTRAT PE PIATA ROMANEASCA , SI VAD CA SUNT CAM ACELEASI COMPUTERE DE ANUL TRECUT din 2016 , SI SUNT CAM SLABE SPERANTE , SI PARCA TOT ESTE LA FEL CA ANUL TRECUT , NIMIC NOU DEOSEBIT , IN PRIVINTA DE NOI MODELE DE COMPUTERE , PROBABIL , SE ASTEAPTA SA SE VANDA STOCURILE DE COMPUTERE DE ANUL TRECUT . DACA ESTE MAI PERFORMANT COMPUTERUL CU MEMORIE DE 1 T. Bit si Spatiul de Stocare de Hard Disk tot de 1 T bit , asta este deocamdata de SF . si inca mai trebuie de Asteptat ! Mult si Bine !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 martie 2017 10:46

  Intreaga tara doreste redeschiderea dosarului Crascent. Sa vedem care a fost rolul lui Isarescu, in calitate de sef al Comisiei canadiene insarcinata de Parlament sa investigheze unde au ajuns sutele de milioane incasate pe activele vandute ale filialelor firmei Crescent si de la ultimele exporturi infaptuite in 1989 de catre respectiva firma a Securitatii. Se stie ca acea Comisie canadiana a fost desfiintata in momentul cand a cerut sa fie arestat Dan Voiculescu, cercetarile indicand ca incasarile de pana la 300 de milioane de dolari si le-a insusit Varanul in totalitate. Ulterior, Voiculescu si-a infiintat cele trei mari companii, in 1991, cu vreo 230 de milioane de dolari, pe care nu a justificat inca de unde i-a avut. Romania libera ar face un mare serviciu tarii, sa ceara Justitiei sa elucideze aceste lucruri si cu ce a fost rasplatit Isarescu sa taca. Pentru tara, este mai important sa recupereze acele sute de milioane furate, decat faptul ca x si y au fost securisti. Pe de alta parte, ,,RL, care a devenit cel mai de incredere ziar al romanilor, poate sa intrebe De ce DNA nu a instrumentat niciun dosar cu prejudicii de sute de milione de euro ? si Cum sa-i mai cerem lui Voiculescu sa restituie sutele de milioane de dolari furati de la Crescent, cand domnia sa nu a retituit nici cele 60 milioane de euro din dosarul ICA ?

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  13 martie 2017 19:51

  DUPA PAREREA MEA , ESTE FOARTE BINE ! CA FIECARE OM , SA-SI PUBLICE FOTOGRAFIILE VECHI DIN TINERETE , PROBABIL INCEPAND CU VARSTA DE 2 ANI DE ZILE DE VIATZA A UNUI OM , CAND ERA , VRE-UNUI COPIL ! DA ESTE FOARTE BINE DE A PUBLICA SI POZELE ALE PARINTILOR , POZE VECHI , CAND PARINTII ERAU TINERI ! CA DACA IN ACTUALITATE , IN ZILELE NOASTRE , DIN ANUL 2017 , DACA FIECARE PERSOANA , OM , SI-AR PUBLICA POZELE VECHI DIN TINERETZE , POZE CE SUNT IN ACTUALITATE , UITATE PRIN SERTARE VECHI , TOT NU ESTE BINE , DACA POZELE RAMAN IN SERTARE VECHI , DEOARECE , IN VIITOR , O ALTA PERSOANA , CE V-A VENI INTR-O VIZITA NEOBISNUITA , INTR-UN VIITOR INDEPARTAT , SE V-A UITA PE LA SERTARELE VECHI , ALE MOBILEI NOASTRE ACTUALE , SI V-A ZICE CE SA FAC EU CU TOATE ACESTE VECHITURI ? NU SUNT POZELE MELE ! SI V-A ARUNCA TOATE POZELE NOASTRE , LA GUNOI , V-A ARUNCA SI MOBILA NOASTRA , LA GUNOI , SI SE V-A MULTUMI , CA ARE O CASA , CARE V-A TREBUI IN VIITOR RENOVATA , IAR ASA , ISTORIA VIETZII NOASTRE SE V-A PIERDE IN VIITOR , DACA NOI NU AVEM IN PREZENT INSPIRATIA DE A PUBLICA POZE VECHI , SI DIN COPILARIE , CA VIATZA FIECAREI OM , SA POATA FI APRECIATA , SI CU AJUTORUL FOTOGRAFIILOR CE V-A APARTINE ISTORIEI DE AUR A APRECIERII ORIRARUI OM , DINCOLO DE TIMPURI IN VIITOR . BINE A SCRIS ION CREANGA , AMINTIRI DIN COPILARIE , IAR CA ACEL SCULPTOR CONSTANTIN BRANCUSI , BINE A ZIS , CAND NU MAI SUNTEM COPII ... AR TREBUI SA APRECIEM NOI IN PREZENT FOTOGRAFIILOR NOASTRE DIN TINERETE SI SA FIE PUBLICATE IN PREZENT , CAT MAI GRABNIC , CA ESTE O FAPTA BUNA ! MAI BINE , DE A PUBLICA IN PREZENT SI FOTOGRAFIILE NOASTRE DIN TINERETZE , DECAT DE A NU FI PUBLICATE NICIODATA , SI PROBABIL , CA ALTI OAMENI DIN VIITOR SA ARUNCE LA GUNOI FOTOGRAFIILE NOASTRE DIN TINERETZE ! CA AM OBSERVAT , CA ASA CAM SE OBISNUIESTE , CAND IN VIUTOR , LA SERTARELE DE LA MOBILA NOASTRA , VINE PERSOANE STRAINE NEFAMILIARE ! cE NU LE INTERESEAZA DE NIMIC ! DOAR DE LOCUINTA NOASTRA AU INTERES PERSOANELE STRAINE , CA PE VIITOR LOCUINTELE NOASTRE SA DEVINA LOCUINTELE ALTOR STRAINI ! DAR TOTUSI SUFLETELE NOASTRE SUNT CU NISTE REGRETE IN VIITOR DACA NU SUNT APRECIATE SI PRIN REPREZENTATIVE PRIN FOTOGRAFIILE NOASTRE VECHI , IN VRE-O EXPOZITIE LA VRE-UN MUZEU CELEBRU !

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  13 martie 2017 18:02

  Cu Mugurel in frunte si Bogdanel-Vass no.2 ! Manole, Manole mestere Manole si cu Iliescu la conducere duceti tara de rapada.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 martie 2017 13:33

  Tot Securitatea e stapana noastra si acum.Securitatea=Sec, nu e moarta. E doar adaptata la conditiile noi. Aproape intreaga putere, cu privire la deciziile majore ale Romaniei, este in mainile ei. Si este atat de bine organizata, incat aproape nimeni nu stie exact cine o conduce. George Maior era seful SRI, dar nu a reusit sa-l faca presedinte pe finul sau, Ponta, fiindca nu a vrut Sec. Coldea primise, pe ocolite, ordine de la Sec. sa-l impiedice pe Ponta sa devina Presedinte. Si n-a devenit. Basescu, cel mai bataios presedinte, abia acum, dupa incheierea celor doua mandate, a aflat ca sefii SRI, DNA, CICCJ, ANI, DIICOT,PSD si cativa miliardari intangibili, se intalneau in fiecare saptamana pe domeniile lui Pescariu unde erau prezenti si Ghita si Dragnea. Asa se explica faptul ca Dragnea nu face puscarie, desi a furat Statul cu sute de milioane de euro si Ridzi e trimisa sa moara dupa gratii ,,ca a organizat serbari de Ziua Tineretului. D-aia Dragnea e seful PSD. D-aia Dorneanu e seful CCR. D-aia Isarescu e seful BNR. D-aia e complot in desfasurare pentru stapanirea Justitiei de catre PSD. Eu il condamn pe Isarescu, pentru ca a acceptat sa fie desfiintata Comisia canadiana, a carei sef fusese numit, lasand pe Voiculescu sa ramana cu 300 de milioane de dolari, pe care ii furase de la Crescent.

  raspunde comentariului
 • Ene

  11 martie 2017 23:12

  lista cu aceste persoane publice care au turnat la securitate ar trebui mereu publicata in ziare , spre rusinea lor daca ar avea-o. Unii ca Mugur, sau Rosca Stanescu , sau Ghise , etc stau cu tupeu pe la televiziuni si fac pe moralistii , fiind invitati de niste moderatori de doi lei valoare.. Mare mizerie mai exista.

  raspunde comentariului
 • escu

  10 martie 2017 7:40

  Chiar credeti ca Mugurel a turnat numai la securitatea romana? Ca sa 'guvernezi' o Banca Nationala a unei tari trebuie sa fi in direct contact si sa raportezi la adevaratii stapini... Rothschild family.

  raspunde comentariului
 • AlinaP

  08 martie 2017 18:55

  Documentele prezentate sunt iligibile, deci inutile pentru cititori. Daca acuzatiile aduse domnului Israescu sunt de aceiasi natura cu "autoplagiatul" autofurt care in fapt nu poate exista, totul nu e decat barfa ordinara de cea mai joasa speta. Decizia referitoare la domnul Israescu "la data de 21.05.2002 Colegiul C.N.S.A.S. a emis Decizia nr. 40 de neapartenenă necolaborare cu Securitatea ca poliie politică." vine in contradictie cu cele spus de acest ziar. Atacati oamenii nevinovati, distrugeti vieti de dragul scandalului. E independent acest ziar sau serveste niste interese ascunse? Citind acest articol, incep sa ma indoiesc de corectitudinea acestui ziar mai degraba decat de cea a domnului Israescu. A fi bun profesional in Romania inseamna sa fi atacat in public continuu, ai prea multi dusmani = ******* in jurul tau.

  raspunde comentariului
 • Petra

  08 martie 2017 17:55

  RL pierde constant din credibilitate....nici nu stiu daca multa lume citeste ce mai spun ei....aici Simona, postarea precedenta are dreptate....Nu prea crede nimeni ca Isarescu e securiosr...mai ales ca are multi dusmani...parca chiar sotziorul lui Alinutza de la PNL...ar fii unul

  raspunde comentariului
 • Simona

  08 martie 2017 17:50

  Greu de spud unde e adevarul. RL are o imagine atat de proasta incat nu mai e credibila...poater are insa dreptate acum...poate nu....

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  08 martie 2017 10:34

  Securistii si turnatorii de ieri sunt presedintii ,ministrii,guvernantii si guvernatorii de azi, gastile de derbedei de ieri politicienii de azi Speculantii si excrocii de ieri ,azi oamenii de afaceri. Tinichelele din armata de ieri -generalii de azi !Mediocritatile si repetentii de ieri -doctorii in stiinta de taiat frunze la caini de azi .Tambalagii , tate,soferii maharilor de ieri leguitorii de azi .S-a intors tara cu curul in sus si de asta ne ies toate pe dos !!.Scroafa e moarta in cotet si cu curul in usa !! , de asta pute totul in Romania .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  08 martie 2017 10:34

  Securistii si turnatorii de ieri sunt presedintii ,ministrii,guvernantii si guvernatorii de azi, gastile de derbedei de ieri politicienii de azi Speculantii si excrocii de ieri ,azi oamenii de afaceri. Tinichelele din armata de ieri -generalii de azi !Mediocritatile si repetentii de ieri -doctorii in stiinta de taiat frunze la caini de azi .Tambalagii , tate,soferii maharilor de ieri leguitorii de azi .S-a intors tara cu curul in sus si de asta ne ies toate pe dos !!.Scroafa e moarta in cotet si cu curul in usa !! , de asta pute totul in Romania .

  raspunde comentariului
 • nelu

  07 martie 2017 23:43

  Draga NEAGU MIREA !!! NU ESTI SINGUR !!!! SI EU SUNT BUCOVINEAN SI AM PIERDUT MULT !!! VIATA MERGE INAINTE !!!! CURAJ TE ROG !!!!!!!

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIREA

  07 martie 2017 23:01

  DA , DOSARUL MEU DE SECURITATE DE LA C.N.S.A.S. DIN BUCUREST I , A FOST VIZIONAT DE MINE , LA C.N.S.A.S. IN BUCURESTI , IN DATA DE 30.09.2002 , ORA 10 , IN BAZA UNEI INVITATII CU NR.5821 2001 DIN 27.09.2002 . DAR DIN PACATE , FOSTUL MEU TATA NEAGU MIHAI DE 64 DE ANI , NASCUT LA DATA DE 23 NOIEMBRIE 1924 LA CERNAUTI , A DECEDAT DE CIROZA HEPATICA , IN BUCURESTI , LA SPITALUL GHEORGHE STANCA DIN BUCURESTI , IN DATA DE 18 APRILIE 1988 , SI A FOST INMORMANTAT DEFINITIV IN DATA DE 21 APRILIE 1988 . , LA CIMITIRUL PANTELIMON 2 DIN BUCURESTI - ILFOV . IAR FOSTA MEA MAMA NEAGU EUGENIA DE 83 DE ANI , NASCUTA CU NUMELE DE ADOMNITII EUGENIA , IN DATA DE 12 OCTOMBRIE 1932 IN PARTESTII DE JOS - SUCEAVA , DIN PACATE A DECEDAT IN DATA DE 16 NOIEMBRIE 2015 IN BUCURESTI , LA SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA , SECTIA DE NEUROLOGIE , DIN BUCURESTI . SI A FOST INMORMANTATA IN DATA DE 19 NOIEMBRIE 2015 , LA CIMITIRUL PANTELIMON 2 DIN BUCURESTI - ILFOV , DE O FIRMA DE SPECIALITATE , DAR N-AM MAI FOST IN STARE SA PARTICIP SI EU LA INMORMANTARE , DEOARECE NICI CU GANDUL NU AM MAI FOST IN STARE DE ASA CEVA FOARTE TRIST ! AVEAM DURERI MARI DE CAP SI-MI ERA TEAMA CA NU CUMVA LA CIMITIR SA FAC SI EU ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL .ASA CA AM RENUNTAT DE A PARTICIPA LA ASA EVENIMENT FOARTE TRIST ! TOTUSI ESTE BINE , DUPA PAREREA MEA , CA AM DOSAR DE SECURITATE LA C.N.S.A.S. DIN BUCURESTI , CU INSEMNARI DESPRE FOSTII MEI PARINTI , NEAGU MIHAI SI NEAGU EUGENIA , MACAR SA RAMANA CU NUMELE LOR IN ISTORIE LA ARHIVELE C.N.S.A.S. DIN BUCURESTI , DACA IN PREZENT NU MAI SUNT IN VIATA SI SUNT DEFINITIV LA CIMITIR . MAINE ESTE 8 MARTIE 2017 , ZIUA FEMEII SI STAU SI MA GANDESC , CUM POT EU SA SARBATORESC EU PE MAMA ? , CU UN BUCHET DE FLORI , CUM ? DOAR SA MA UIT IN OGLINDA SI SA ZIC CA NU SUNT SINGUR .

  raspunde comentariului
 • ivan

  07 martie 2017 21:19

  cum să fie colaborator turnător cțnd el era ofițer acoperit?! ca și Dăianu și destui alții care lucrau în sistemul financiar externe.doar că.... acum, când s-au pus toate tunurile să-l scoată de la BNR, s-a fabricat și un dosar de informator căci de acoperit nu e voie!?. iată până unde ajunge performanța unor asemenea creații.vă aduceți aminte ce spunea Virgil Măgureanu? NU E ADEVĂRAT CĂ SRI A DISTRUS DOSARE. CHIAR DIMPOTRIVĂ!acest exemplu este tocmai acel dimpotrivă. de ce toată porcăria? pentru că Isărescu, cum o fi fost el, refuză să dea drumul la tiparnița de bani

  raspunde comentariului
 • valentin

  07 martie 2017 20:55

  Romania de azi este o fotocopie a celei de ieri. Teatru sinistru !!!

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  07 martie 2017 18:38

  PROBABIL , CA RANDUNELELE AU LUAT MASA DE PRANZ IN JURUL ORELOR 1200 IN PARTEA DE SUD-EST , AL CONTINENTULUI EUROPEAN DUPA CARE PROBABIL AU MAI ASTEPTAT VRE-O 2 ORE , PENTRU SIESTA , DUPA CARE S-AU ORGANIZAT IN STOLURI IN DECURS DE O ORA PANA LA ORELE 1500 . DUPA CARE S-AU INTRPTAT IN ZBOR CATRE SUD-ESTUL BUCURESTIULUI , LA ORELE 1715 . CE ESTE DE REMARCAT CA STOLURILE COMUNICA INTRE ELE , IAR STOLURILE DE RANDUNELE SE DEPLASEAZA IN AER PE CER IN FORMA DE SIR CU DISTANTE INTRE STOLURI , DE CAM PANA LA UN KILOMETRU . ASTA ESTE CURIOS PENTRU MINE ! EU NU STIAM LA CE ORA VIN IN BUCURESTI RANDUNELELE ? DUPA ORELE 1700 ORA BUCURESTIULUI ! ASTA NUMAI DACA STOLURILE DE RANDUNELE DECID SA RAMANA IN BUCURESTI , IN ZONELE UNDE EXISTA MULTI COPACI SI APA , SAU SA CALATOREASCA STOLURILE DE RANDUNELE MAI SPRE ZONELE DE MUNTE . PROBABIL , CA SUNT MAI MULTE SPECII DE RANDUNELE , ADICA RANDUNELELE DE CAMPIE , RANDUNELELE DE MUNTE , IAR STOLURILE DE RANDUNELE , PROBABIL SUNT ORGANIZATE SI DUPA SPECIILE DE RANDUNELE , IAR STOLURILE DE RANDUNELE SE ASEAZA IN ACELE ZONE GEOGRAFICE , CE SUNT CUNOSCUTE DE GENERATII DE RANDUNELE , CE AU CA RAMURA GENEALOGICA , SI CA SPECIE STOLUL RESPECTIV , IAR STOLURILE COMUNICA INTRE ELE CA UN GRUP DE STOLURI , CE FIECARE STOL ARE O ORGANIZARE SEPARATA . PROBABIL CA INTR-UN STOL DE RANDUNELE SUNT MAI MULTE FAMILII DE RANDUNELE CE SE CUNOSC INTRE ELE . IAR STOLURILE DE RANDUNELE COMUNICA INTRE ELE ADICA UN STOL DE RANDUNELE ZBOARA DUPA UN ALT STOL DE RANDUNELE ASEZANDU-SE IN LOCURI GEOGRAFICE CUNOSCUTE POATE CU MULT TIMP IN URMA , CA VECHIME DE ANI DE ZILE .

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  07 martie 2017 18:08

  ASTAZI 07 MARTIE 2017 , DUPA ORELE 1715 , ORA BUCURESTIULUI , AM VAZUT PE CER , IN BUCURESTI , VRE-O OPT STOLURI , PROBABIL DE RANDUNELE , CARE SE DEPLASAU IN AER , PE CER , IN FORMA DE Y , SAU IN FORMA DE ACOLADA . STOLURILE DE RANDUNELE , SE DEPLASAU IN AER , CU VITEZE FOARTE MARI , CAM DE 100 DE KILOMETRII PE ORA , IAR STOLURILE DE RANDUNELE , VENEAU DIN DIRECTIA DE SUD-EST AL BUCURESTIULUI , SI SE DEPLASAU IN DIRECTIA DE SUD-VEST AL BUCURESTIULUI . ASTA INSEAMNA CA VINE PRIMAVARA ! PROBABIL , CA STOLURILE DE SUTE DE RANDUNELE SE DEPLASEAZA , IN ZONA DE SUD A MUNTILOR FAGARAS , ADICA , MAI LA CAMPIE UNDE DEOCAMDATA ESTE MAI CALD . IAR LA MUNTE PROBABIL STOLURILE DE SUTE DE RANDUNELE SE VOR DEPLASA , MAI TARZIU, LA ALTA DATA , CAND VREMEA V-A FI MAI CALDA SI LA MUNTE . ESTE INCREDIBIL ! CU CE VITEZA DE MARE , DE CAM 100 DE KILOMETRII PE ORA SE POT DEPLASA STOLURILE DE RANDUNELE IN AER , PE CER ! PROBABIL , CA STOLURILE DE RANDUNELE SE DEPLASEAZA PE CER IN AER CU CIRCA 100 DE KILOMETRII PE ORA CA SA STRABATA DISTANTE MARI DE TERITORII , SI CAM TIMPUL DE ZBOR DE ORE SA FIE CAT MAI MIC . DAR TOTUSI EFORTUL ARIPILOR , RANDUNELELOR IN ZBOR IN AER , ESTE DEOSEBIT DE MARE , SI LA MAXIM , DUPA PAREREA MEA . DACA RANDUNELELE ZBOARA CU VITEZA DE CAM 100 DE KILOMETRII PE ORA PROBABIL , DACA AU PLECAT IN ZBOR DE LA ORELE 1500 DIN PARTEA DE SUD AL CONTINENTULUI EUROPEAN , PROBABIL , CA LA ORELE 1715 , RANDUNELELE ERAU IN ZBOR IN AER LA MARGINEA BUCURESTIULUI , DIN DIRECTIA SUD-EST CATRE DIRECTIA SUD-VEST . PROBABIL , CA RANDUNELELE CAUTA LOCURI , UNDE EXISTA SI APE CURGATOARE CURATE , PENTRU A BEA APA DUPA CIRCA 2 ORE DE ZBOR , IAR LA ORELE 1900 RANDUNELELE CAUTA LOCURI , UNDE SA DOARMA NOAPTEA , DAR MAI INTAI , PROBABIL , TREBUIE SA CAUTE LOCURI , UNDE EXISTA SI APE CURGATOARE CURATE DE MUNTE , PENTRU A BEA APA SI A SE REHIDRATA DUPA UN DRUM ASA DE MARE IN ZBOR ! NU CONTEAZA CA IN DIRECTIA DE SUD-VEST AL BUCURESTIULUI ERA INNOURAT ! RANDUNELELE AU ZBURAT IN STOLURI IN ACEEA DIRECTIE DE SUD-VEST AL BUCURESTIULUI , PROBABIL INDREPTANDU-SE SPRE ZONE MAI INDEPARTATE UNDE NU ESTE INNOURAT . TREBUIE DE SPECIFICAT , CA RANDUNELELE SE DEPLASEAZA PE CER IN AER , CAM LA O INNALTIME DE 1000 DE METRII PENTRU A AVEA O MAI MARE VIZIBILITATE IN AER DESPRE VREME , SI PENTRU A ZBURA PE DISTANTE CAT MAI SCURTE SUS IN AER , SI CU VITEZE DE ZBOR AL RANDUNELELOR FOARTE MARE DE CIRCA 100 DE KILOMETRII PE ORA ! DECI , RANDUNELELE SUNT PASARI INTELIGENTE CEEA CE ESTE DE APRECIAT DIN PARTEA NOASTRA A OAMENILOR !

  raspunde comentariului
 • Die

  07 martie 2017 17:55

  Manole e nume de mason nu de turnator.

  raspunde comentariului
 • Vlad

  07 martie 2017 17:01

  Si ce daca a fost agent roman al DIE ? Nu a facut politie politica, a furnizat informatii utile Romaniei. penibil ....

  raspunde comentariului
 • Jacques

  07 martie 2017 16:58

  Nu am nici un dubiu! In privinta dlui Mugur Isarescu, cu ani in urma mi-am spus parerea. Si de data asta am avutdreptate. Cunosc bine si stiu cu lux de amanute, ot ce s-a intamplat dupa '89. Urmasi lui Ceausescu au preluat integral controlul institutiilor. Acest individ, cum l-am denumit cu multi ani in urma, Keynes, al Romaniei, deoarece toti il laudau ca a mentinut cursul si alte bazaconii, este un fals! Si acet individ face parte din categoria celor cu nota 7! Si eu am fost condus in cercetare de asemenea specimene si uite unde s-a ajuns, saracie, educatia la pamant, plagiate. Acesta este pretul pe care il platim. Toti il laudau parca era Dumnezeu! Trebuie sa plece imediat. Sunt multi tineri bine scoliti in occident, care pot ocupa locul de guvernator. M-am saturat sa aud ca are experinta. In ce!

  raspunde comentariului
 • Sorin

  07 martie 2017 16:52

  Pai era clar ca l-a acoperit pe Felix cand a facut parte din comisia, chipurile a statului roman, de investigare a conturilor lui Ceasca cu rezultatele care se stiu. Adica presiuni ale spionajului extern in stoparea anchetei.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  07 martie 2017 16:51

  Pai era clar ca l-a acoperit pe Felix cand a facut parte din comisia, chipurile a statului roman, de investigare a conturilor lui Ceasca cu rezultatele care se stiu. Adica presiuni ale spionajului extern in stoparea achetei.

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 martie 2017 16:46

  Dati-l afara.Se face economie de 13000 euro-daca nu mai mult-lunar.Atât e "salariul" de turnator cu vechime si merite.

  raspunde comentariului
 • Si prapaditzii aia din CNSAS ce au pazit 27 de ani. de ce nu au facut public asta

  07 martie 2017 16:46

  Si prapaditzii aia din CNSAS ce au pazit 27 de ani. de ce nu au facut public asta? Oare exista o singura institutie care sa functioneze normal in Romania, ca salarii marite vor cu totii. Am stat cu securistu sub acoperire la conducerea BNR, ca proshtii din parlament nu gaseau pe altulsa desemneze,securistu Isarescu este unicul care mai stie ceva de banci. Tara frumoasa dar sistem de ***** si multi ratatzi in Sistem.. de unde atata trai bun cand tolerezi astfel de lucruri...?

  raspunde comentariului
 • cacacioasa

  07 martie 2017 16:20

  pai cine a pus Bancorexul pe butuci si banca Agricola etc ? Nu el si sleahta de securist ?Toti tovarasii lui de la Institutul de economie mondiala sunt ofiteri de secu, inclusiv el. Acum e posibil sa fi trecut in barca americanilor altfel nu rezista el asa de mult !Mai e unul Dorulet Nicolaescu de la SOV, singurul actionar al BCR care la revolutie cu toti tovarasii lui securistii tragea in oameni. Dup-aia si-a lasat barba mult timp sa nu-l recunoasca lumea.In lume nu au tras trupele de securitate ci agentii civili ca acesti indivizi, care aveau arme si au ramas loiali lui Ceausescu de frica pierderii ciolanului. mai tarziu au ascuns armele si au fost salvati de Iliescu.

  raspunde comentariului
 • Vlad

  07 martie 2017 16:15

  As fi fost surprins sa nu fie colaborator.Problema este nu citi din cei care au preluat Romania in 1989 si au jefuit-o sunt fosti securisti sau turnatori ci citi NU sunt. E mai usor.

  raspunde comentariului
 • Nimic nou sub soare !

  07 martie 2017 16:10

  Eram convinsi 100 de aceasta situatie ,nici nu mai era nevoie de dovezi . Asemeni lui Isarescu sant mii de indivizi ,toti cu pensii uriase . Nu ajung banii de pensii , imprumutam de la bancile mondiala , europeana ,etc pentru a sustine fondul de pensii .90 din fondul de pensii este risipit pe astfel de creaturi ,in timp ce majoritatea pensionarilor traiesc fie in saracie crunta ,fie la limita !Salarii de nababi pentru foarte multi bugetari , mai mari decat la privat ,afaceri cu statul de zeci de milioane de euro pt nepoti , clienti ,etc ! Fosti turnatori , colaboratori , securisti ,activisti ,toti ,,mari oameni de afaceri '' care praduiesc la greu bugetul tarii ,plus pensii super uriase ! Cum sa mai ajunga banii pt majoritatea pensinarilor saraci ?

  raspunde comentariului
 • Deceneus

  07 martie 2017 16:07

  Sunt multi f. multi f. multi care din diferite motive ,au fost santajati si amenintati de securitate ,care, au devenit informatori. Dar sunt si unii precum Dl. Isarescu,care beneficiind de evidente avantaje si cu un caracter mizerabil ,au fost ,sunt si vor ramane NISTE JAVRE JEGOASE ,TEMBELE si DIABOLICE.. DOAMNE fie-ti mila de ROMANI si ROMANIA !

  raspunde comentariului
  • kiki

   07 martie 2017 16:25

   Doamne ?! care Doamne ? NU exista ! ca daca ar exista ar plezni cu un fulger javrele de popi securisti, si toate javrele care au omorat oameni nevinovati ! Nu exista, vrajeli...Sau e si ala tot cu ei !

   raspunde comentariului
 • Mari tradatori de neam si tara

  07 martie 2017 15:35

  Turnator valoros ce putea fi santafat financiar de toate mafiile partidelor politice.

  raspunde comentariului
 • RACOLAREA ISARESCULUI, INCA DE F. TANAR ...

  07 martie 2017 13:44

  ... CAND INCA NU PLECASE DIN DRAGASANI, PRIMELE NOTE INFORMATIVE FIIND SCRISE SI PREDATE, DE CATRE TURNATORUL ISARESCU, SECURISTULUI ZAMFIRESCU DE LA BIROUL DE SECURITATE DIN DRAGASANI !!!

  raspunde comentariului
 • catavencu

  07 martie 2017 13:17

  ehe, de cita vreme va spun eu asta si nimica. Mai sint o gramada tovarasi dragi care au turnat rupere si au lucrat bine de tot pe la MCE, Uzinexport, Industrialexport si alte similare ex tov Radu Palanca - Injdustrialexport Georges Constantin Excroc de virs - Industrialexport si tooooooot asa stimabili. Da astia sint mititei, colonei, si mai jos in Securitate.

  raspunde comentariului
 • Patriot Adevărat

  07 martie 2017 13:04

  Țara asta a fost condusa și este condusă de securitate și urmașa ei pseudodemocratica. Isărescu a fost propus de securiști și urmașii lor.

  raspunde comentariului
 • Român

  07 martie 2017 12:08

  Daomne, mare ti_e grădina!!!!Si un prost si_ar da seama ca NIMENI pe lumea asta nu rezistă într_o funcție atâta vreme fără a fi bine acoperit!!!!

  raspunde comentariului
 • dusu

  07 martie 2017 12:06

  da oare de la Bancorex cu citi bani o ramas mugurel ?mindri ca s romini ! ha ha

  raspunde comentariului
 • Dan

  07 martie 2017 11:33

  Sa fie întrebat domnul Isărescu ce rezultate a avut că membru PCR pt poporul român, care în perioada comunistă de zgarda intr-o sărăcie lucie. Nu îi este rușine pentru colaborarea sa cu securitatea comunistă, în timp ce oameni nevinovați de aflau deținuți politici. Solicit de îndată demisia acestui tovarăș comunist din viața publică a țării noastre. Sa i de confiște averea obținută în regimul comunist și să des socoteala națiunii pentru colaborarea acestuia cu securitatea comunistă.

  raspunde comentariului
 • sidnt

  07 martie 2017 11:24

  Da ,ai dreptate Mugur Isarescu a inceput sa-i deranjeze caci a avut cateva opinii in privinta ''darniciei ''psd cu clientela politica si acum il vor dat jos.Pana acum nu fusese securist si dintr-odata gata a fost turnator ,dar toti psd-istii si altii care sunt la putere nu au fost ca sunt din banda de tzigani borfasi.Romania Libera i-ti sapi groapa !!!!!!

  raspunde comentariului
  • @ sindt

   07 martie 2017 15:02

   Sa dea Dumnezeu sa n-ai dreptate , oricum , Sabin Orcan sper ca a reflectat indelung ....

   raspunde comentariului
 • Adrian

  07 martie 2017 10:07

  marele alb a fost atact de lupii tinerii!nici acum nu imi vine sa cred ca acest "binefacator" este inca in functie!!!! . Am schimbat 4 presedintii, dar nu "guru" al economiei. A furat de la fiecar roman, s-a ibogatit pe seama noastra. Acest tovaras trebuie sa dispara, cu cat mai repede cu atat mai bine. Prea mult rau ne-a facut! Ne-a vandut in strainatate sa aducem banii pentru partie ca el si tembelii lui sa fure cat mai mult

  raspunde comentariului
 • Dumitru

  07 martie 2017 10:00

  Au ! Vrea Securitatea intrari la BNR si sta Isarescu in drum ? Au dat UE si SUA liber la conducerea de catre Securitate in Romania ?

  raspunde comentariului
 • SRA

  07 martie 2017 10:00

  Am sus ca acest bâlbâit Mugur ISARESCU a lucrat ca turnator inca din anii 96 când SRI si SIE erau de partea lui Emil Constantinescu !Am transmis si D.Emil Constantinescu fost presedinte la epoca refrita !

  raspunde comentariului
 • Groza

  07 martie 2017 9:02

  Dupa '89 la vremuri noi tot noi.Dar au ales la inceput doua caii dreapta si stanga,la care s-au adaugat si altii care au vrut in scurt timp sa aibe o stare materiala ca cei din vest ,prin orice mijloace.

  raspunde comentariului
  • Groza

   07 martie 2017 9:08

   La cele postate as mai adauga,de ce acum?Daca nu vor fi bani sa puna un om de incredere care sa dea drumul la tiparnita.

   raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  07 martie 2017 8:55

  Asta-i fleac, Iaserscu este INAMICUL PUBLIC NR 1 al poporului roman pt ceea ce a facut in calitate de guvernator al BNR.

  raspunde comentariului
 • george p

  07 martie 2017 8:34

  aici am ajuns, azi 7 martie 2017. daca nu am putut aplica lustratia, interzicerea accesului la functii publice a celor care au colaborat cu securitatea, indepartarea practicilor comuniste. desi exista o triere, destul de slaba si neconvingatoare, in romania vedem cum in functii publice, inalte demnitati, acced persoane de moralitate indoielnica, fosti colaboratori ai securitatii, condamnati penali, rotirea cadrelor functionand perfect, daca nu e la servicii e ambasador, daca nu e minstru e la consulat, ori in orice alt post caldut. interesant este faptul ca unii cad ca si pisica mereu in picioare. cum comunistii , tortionarii de ieri, azi sunt cetateni de onoare, marii barbati politici de azi, care si-au scolit copii si nepoti ca urmasi.

  raspunde comentariului
  • Dan

   08 martie 2017 2:37

   Daca nu au vrut sa se aplice lustratia,Timisorenii au cerut mult timp in strada dupa revolutie se aplice lustratia prevazuta in Proclamatia de la Timisoara dar nu au fost sustinuti .Ce se intampla acum pare un haos general...

   raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 martie 2017 8:29

  Restituie cei 13000 euro pe care-i primeste dupa 90,drept recompensa pentru ce a facut pâna in 90?Ce5 de fac4t?

  raspunde comentariului
 • Sacrificace Posteriori

  07 martie 2017 8:19

  Aha! L-au pescuit kuriștii pe meșter din lacul mănăstirii și l-au pus la fript, probabil vor întinde pe masa tăcerii tot ce apucă înainte să rupă preskuru...

  raspunde comentariului
 • GHEORGHE PUSCASU

  07 martie 2017 8:14

  NU ESTE NICI O NOUTATE.FACE PARTE DIN ECHIPA CARE A VANDUT TARA.TOTI MARII OAMENI DE AFACERI FOSTI DIRECTORI AI FIRMELOR DE COMERT EXTERIOR SAU AMBOGATIT INSTANTANEU PRIN TRANSFERUL BANILOR FIRMELOR IN CONTURI PRSONALE CU MANA LUI ISARESCU!!! NU UITATI !!CE A FACUT CU REZERVELE DE AUR ALE TARII ??? CHIAR NE CRED PROSTI? CEI CARE STIU ANCA MAI TRAIESC SA NU UITE !!!

  raspunde comentariului
 • Marin Cosma

  07 martie 2017 7:57

  Nu este ceva nou !Toti cei ce au lucrat inainte de 90 in diferite sectoare ale statului au avut dosar le colaboratori la secu !Intrebarea este ,cit de nocivi au fost astia dupa 90 !Eu era sa fiu cooptat ca informator la secu in anul 1977,eram in armata si am facut citeva prostii !Mai intii am fost amenitat ca voi fi trimis la trupa de la termen redus ,apoi a venit securistul unitati si mi-a explicat ca trebuie sa aparam patria de dusmani si daca binevoiesc sa semnez un angajament cu ei si sa dau informatii despre colegi mei !Am refuzat si am spus ca o sa ma mai gindesc ,am lungit-o citeva luni dupa ce s-au invechit belelele mele am refuzat categoric !Multi colegi de ai mei au semnat !Am observat cum erau privilegiati in facultate !Deci pt anumite privilegii multi au semnat ca astfel nu se putea ,ajuta la cariera !

  raspunde comentariului
  • dusu

   07 martie 2017 14:14

   cred ca faceti o confuzie ca majoritatea rominilor ! ceea ce dvs numiti cariera e doar un serviciu bine platit cariera se construieste prin munca nu prin delatiuni ! acest tip de individ foarte intilnit acolo este promovat ptr ceea ce el reprezinta ptr statul romin, ajutorul ce il ofera el celorlalti ce formeaza grupul numit stat ! si ceea ce dvs numiti rominie

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design