Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu lasă nimic la voia întâmplării: A primit 200.000 euro, bani europeni, prin intermediul soției unui subordonat. Agenția implicată a refuzat să comenteze situația | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 26 martie 2017 - stire actualizata la ora 15:39, 26 martie 2017

Guvernatorul nu lasă nimic la voia întâmplării: a primit o finanțare de 200.000 de euro de la UE prin intermediul soției unui subordonat al său. Aceasta conduce Agenția de Dezvoltare Regională Oltenia, instituție care refuză să comunice cum a alocat respectivele fonduri.

Nevestele a doi bancheri de la Banca Națională a României gestionează și evaluează împreună proiecte europene a căror valoare se ridică la câteva zeci de milioane de euro, în regiunea Sud-Vest Oltenia. Prima, Marilena Bogheanu, este șefa Agenției pentru Dezvoltare Re-gională Sud-Vest Oltenia (ADR Oltenia). Cealaltă, Adelina Gherghinescu, are o firmă de consultanță care a fost contractată de ADR Oltenia pentru a evalua proiectele europene din punct de vedere financiar.

În spatele celor două femei care colaborează cu succes se află doi bărbați, puternic ancorați în funcții la Banca Națională a României. Marilena Bogheanu conduce ADR Oltenia din anul 1999 și este soția lui Aurelian Bogheanu, șeful Corpului de Control al guvernatorului Mugur Isărescu. În schimb, Adelina Gherghinescu este soția lui Gheorghe Gherghinescu, șeful Băncii Naționale a României, filiala Dolj. Firma ei, ACZ Consulting SRL, a obținut mai multe contracte de la ADR Oltenia, dar și de la alte instituții publice centrale și locale.

La începutul anului 2011, firma guvernatorului Mugur Isărescu, Măr SRL, a solicitat o finanțare europeană în valoare de aproximativ 200.000 euro de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, condusă de Marilena Bogheanu. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Opera-țional Regional 2007-2013 și prevedea amenajarea unei pen-siuni în Drăgășani, pe domeniul viticol întins pe 40 de ha al lui Isărescu.


Citește și: ​Guvernatorul BNR și Grupul Operativ „Negoiul“. Mugur Isărescu nu a fost doar informator, ci și ofițer acoperit! DOCUMENTUL care probează calitatea șefului Băncii Naționale a României de agent al Securității

Conform unei “note de prezentare” întocmite de Securitate în 1979, Mugur Isărescu făcea parte din “Grupul «NEGOIUL»“. Iar “Grupul Operativ Negoiul” era “legenda” — numele conspirativ — al Oficiului pentru Studierea Dezvoltării Economiei Mondiale (parte din Institutul de Economie Mondială), structură folosită pentru acoperirea misiunilor de spionaj... citește mai departe aici ...


Tot în acea perioadă, la porțile BNR bătea Aurelian Bogheanu, care căuta un loc de muncă. I s-a găsit repede o poziție călduță la Corpul de Control al Guvernatorului. Biroul de Presă al BNR a precizat (pentru cetateanul.net) că „în data de 1 aprilie 2011, Aurelian Bogheanu a fost angajat în BNR, în funcția de expert la Corpul de Control al Guvernatorului, Cancelaria BNR“.

Doamna Bogheanu dă banii, domnul e avansat în BNR

La finalul anului 2013, Marilena Bogheanu semna aprobarea pentru transferul banilor de la ADR Oltenia către firma lui Mugur Isărescu. Culmea coincidenței, câteva zile mai târziu, pe 1 ianuarie 2014, soțul ei era numit temporar în funcția de șef al Corpului de Control al Guvernatorului. După alte șase luni, Aurelian Boghea-nu avea să fie definitivat pe funcție. Cu alte cuvinte, când firma lui Isărescu a depus proiectul la instituția condusă de
Marilena Boghea-nu, soțul acesteia primea o funcție la BNR.

Iar imediat ce proiectul era aprobat de instituția condusă de Marilena Bogheanu, soțul acesteia era avansat șef al Corpului de Control al Guvernatorului BNR.

Agenția Națională de Integritate a arătat (conform publicației cetateanul.net) că, în situația în care un funcționar public aprobă fonduri europene pentru firma deținută de funcționarul public/demnitarul care este și superiorul soțului respectivului funcționar public, este generat un conflict de interese dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 sau de art. 301 din Codul Penal, după caz.

Articol 79, alin.(1), lit c, spune că funcționarul public este în conflict de interese dacă „interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice“.


EXCLUSIVITATE ROMÂNIA LIBERĂ. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a turnat la Securitate sub numele de cod ”Manole” | DOCUMENTE. FOTO+VIDEO

„Manole“. „Sursa Manole“. Sub acest nume de cod s-a ascuns, înainte de 1989, actualul guvernator al Băncii Naționale a României. Se afla în evidențele UM 0195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informații Externe... citește mai departe aici...

Citește și: Noi dezvăluiri în dosarul de turnător al guvernatorului BNR: Isărescu s-a oferit să penetreze Ambasada Marii Britanii | EXCLUSIV ROMÂNIA LIBERĂ

Acum 30 de ani, UM 0195 a Securității se baza pe Mugur Isărescu să obțină informații din mediul diplomatic de la București, iar sursa cu nume de cod „Manole“ nu dezamăgea, conform documentelor de la acea vreme... citește mai departe aici ...


Nevasta altui BNR-ist evaluează proiectele

O altă conexiune interesantă pe axa ADR Oltenia – BNR a apărut pe 4 martie 2017, când Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-
Vest Oltenia anunța public că a finalizat licitația pentru contractarea serviciilor de evaluare a cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Sud-Vest Oltenia. Câștigătorul?

Firma ACZ Consulting SRL, care și-a adjudecat contractul contra sumei de 499.900 lei.

Pentru acești bani, societatea va evalua între 200 și 500 de proiecte europene, din punct de vedere tehnic și financiar, depuse în cadrul axelor prioritare ale POR 2014-2020.

„Se vor evalua gradul în care proiectele răspund la realizarea obiectivelor specifice ale POR şi priorităţilor de investiţii; calitatea, maturitatea şi sustenabilitatea acestora; respectarea principiilor privind dezvoltarea durabilă, egalitatea de şanse, de gen, nediscriminarea; complementaritatea cu alte investiţii, capacitatea financiară şi operaţională a solicitantului, concordanţa cu documentele strategice relevante şi concentrarea strategică a investiţiilor“, se menționează în anunțul de atribuire a licitației.

Contractul de evaluare, contestat

O firmă din București, European Funds Invest SRL, a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), nemulțumită că i-a fost respinsă oferta. CNSC a respins contestația, iar firma a reclamat decizia la Curtea de Apel Craiova. Juristul firmei, Daniel Răuțu, susține că ACZ Consulting este o societatea “de casă“ a ADR Oltenia.

„Avem și un proces pe rol la Curtea de Apel Craiova. Dacă au început să evalueze deja proiectele, o fac pe barba lor. Nu există încă o hotărâre definitivă care să statueze faptul că ei sunt deja câștigători.

Pe de altă parte, există o practică a instanțelor, care confirmă hotărârile CNSC. În aceste condiții, autoritatea contractantă poate semna contractul, dar o face pe barba ei“, a precizat pentru „România liberă“ juristul European Funds Invest SRL.

Reprezentanții ADR Oltenia nu au vrut să răspundă întrebărilor transmise de „România liberă“.

Nevasta evaluatoare de BNR-ist: „Ne permitem“

Prețul cu care s-a câștigat contractul de către ACZ Consulting ridică numeroase semne de întrebare pentru că a fost cu mult sub valoarea estimată de ADR Oltenia. Conform anunțului de licitație pentru aceste lucrări, comisia de licitație condusă de Marilena Bogheanu a estimat valoarea contractului la o sumă cuprinsă între 720.000 lei și 1,84 milioane lei. Un avocat consultat de RL consideră că, „în general, când prețul este foarte redus, calitatea este foarte proastă. Dar nu putem să plecăm de la premisa că prețul este nejustificat sau incorect“.

În schimb, Adelina Gherghinescu, patroana ACZ, a declarat pentru RL că prețul a fost făcut în baza unui buget de venituri și cheltuieli. În schimb, experții care vor analiza proiectele vor fi din Craiova sau din cadrul firmei. „Ne permitem să venim cu prețuri care să ne asigure și nouă o marjă de profit minimă. Contractul- cadru s-a semnat pe anul în curs. Se vor evalua între 200 și 500 de proiecte. ADR a făcut o evaluare preliminară. În măsura în care fondurile ADR-urilor vor fi epuizate, vă dați seama că nu vor mai fi evaluate 500 de proiecte. O să se oprească undeva între, în funcție de calitatea pro-iectelor. Restul rămân pe o listă de așteptare“, a spus Gerghinescu.

PROFIL. Patroana ACZ Consulting, soția șefului BNR Dolj

Firma ACZ Consulting nu este la primul contract cu ADR Oltenia. În ultimii ani, firma a mai avut șase contracte pentru realizarea de studii și evaluarea proiectelor în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. În acte, firma este patronată de Adelina Gherghinescu și administrată de italianul Andrea Floria. Adelina Gherghinescu este soția lui Gheorghe Gherghinescu, șeful BNR Dolj. Firma a fost înființată în 2008 de Oana Rodica Gherghinescu, fiica soților Gherghinescu, care în prezent este lector universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Craiova.

Conform informațiilor publice, ACZ Consulting are la activ 44 de contracte cu statul a căror valoare este de aproximativ 2,3 milioane euro, plus mai multe proiecte europene.

JUCĂTOR. Șeful BNR Dolj face bani pe bursă

Gheorghe Gherghinescu se află din 2006 la șefia BNR Dolj. Pe lângă această funcție, a mai fost profesor la Universitatea din Craiova, dar și membru în consiliul director al Asociației Vasiliada Craiova, organizație cu caracter creștin și social. Președinte de onoare al asociației este părintele Irineu, mitropolitul Olteniei.

În paralel cu activitatea de filantrop, Gherghinescu a făcut și avere. Pe bursă. Conform declarației de avere din 2006, în conturi avea aproximativ 70.000 lei, investise în jur de 4.000 lei la ING Asigurări și avea acțiuni în valoare de 240 .000 lei la firmele Compa, Herculos și Impact SA. Azi, deține în conturi 500.000 lei și 20.000 dolari și acțiuni la zece companii.

Bogheanu, plătit și de BNR, și de Finanțe

Aurelian Bogheanu a făcut primul pas spre Banca Națională a României în aprilie 2011, când a fost angajat în funcția de expert la Corpul de Control al Guvernatorului. La sfârșitul anului 2013, lui Bogheanu i s-a aprobat promovarea în Cancelaria Guvernatorului, iar de acolo a fost uns șeful Corpului de Control al Guvernatorului.

Înainte de a intra în grațiile lui Mugur Isărescu, Bogheanu a lucrat la Ministerul Economiei. În 2008, figura ca angajat în funcția de consilier personal al ministrului Varujan Vosganian. Din declarația de avere rezultă că, în 2008, Bogheanu avea trei terenuri intravilane în județele Brașov și Dolj, un apartament în București și datorii de 53.000 lei la o bancă. Spre finalul anului 2008, a mai luat un credit de 30.000 euro, scadent în 2018. Tot atunci era și membru în Consiliul de Administrație al companiei Transelectrica.

Următoarea declarație de avere a lui Bogheanu este dată în 30 ianuarie 2014. Atunci, avea funcția de șef serviciu la BNR. Conform documentului,
Bogheanu nu mai avea terenul din Brașov, datoriile din 2008 fuseseră achitate, iar apartamentul din București fusese donat. Însă, în conturi avea în jur de 27.000 lei, plus alți 19.000 lei plasați în fonduri de investiții. A declarat și datorii de peste 64.000 euro. În paralel cu funcția de la BNR, Bogheanu primea bani și de la Ministerul Finanțelor Publice în calitate de specialist cu înaltă calificare în domeniul auditului public intern.

În anul 2015, Bogheanu avea în conturi nu mai puțin de 150.000 lei. În plus, soția sa primea de la ADR Oltenia 227.000 lei.

Un an mai târziu, Bogheanu avea în conturi peste 283.000 lei, alți 39.000 lei plasați în fonduri de investiții, iar în conturi curente avea aproximativ 20.000 lei. La capitolul salarii, Bogheanu a continuat să primească bani de la BNR și Ministerul de Finanțe, iar soția sa, pe lângă contractul de muncă, avea și alte contracte anexe cu ADR Oltenia. În declarația de interese, Bogheanu a specificat că deține acțiuni la Automobile Dacia SA și Modexim SA.

ADR refuză să spună cine a evaluat proiectul lui Isărescu

Societatea ACZ Consulting a fost contractată de ADR Oltenia să evalueze o parte din proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Prin acest program a primit bani europeni și firma guvernatorului Mugur Isărescu. RL a solicitat ADR Oltenia să comunice lista cu proiectele evaluate tehnic și financiar de ACZ Consulting. ADR Oltenia, însă, a refuzat să ne transmită informațiile solicitate, deși toate regulamentele Comisiei Europene prevăd transparența maximă. Secretomania din jurul proiectelor evaluate de ACZ Consulting în cadrul POR 2007-2013 naște o serie de întrebări legitime. Iar cea mai importantă este dacă ACZ, firmă deținută de soția unui subordonat al lui Isărescu, a evaluat favorabil firma lui Isărescu pentru a primi bani europeni. Or, tocmai răspunsul la această întrebare nu este dat de către Marilena Bogheanu, șefa ADR Oltenia.

Șefa compartimentului de comunicare de la ADR Oltenia, Simona Covrescu, susține că nu a putut să răspundă solicitării RL. Motivul? „Considerăm că nu suntem în măsură să publicăm informațiile la care faceți referire în solicitarea dumneavoastră, fără a avea în prealabil acordul acestora (al beneficiarilor – n.r.) și al Autorității de Management pentru POR 2007-2013.“

Simona Covrescu a încercat să paseze responsabilitatea în curtea AM POR, însă nu a suflat o vorbă despre contractele încheiate de ADR Oltenia cu firma ACZ Consulting. „Evaluarea tehnică și financiară a fost realizată de o echipă de experți evaluatori independenți contractați de AM POR (sau la cererea AM POR de către Organismul Intermediar)“, spune Covrescu.

În realitate, pe 8 aprilie 2013, ADR Oltenia a semnat cu firma ACZ Consulting două contracte pentru evaluarea din punct de vedere tehnic și financiar a 60 de cereri de finanțare pentru AXA 1 POR 2007-2013.

AFACERE. Toată familia Isărescu mușcă din Măr SRL

Familia guvernatorului Mugur Isărescu s-a reunit în jurul firmei Măr SRL. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma este controlată de Mugur Isărescu, care deține 54,01% din părțile sociale. Restul părților sociale sunt deținute de Elena Isărescu (25,39%), Ileana Lăcrămioara Isărescu (10,3%) și Costin Mugur Isărescu (10,3%). De administrarea afacerii se ocupă fiul lui Isărescu, Costin Isărescu. În anul 2013, firma a avut o cifră de afaceri de 2,33 milioane de lei și un profit de aproximativ 550.000 lei. Ulterior, profitul a început să scadă: în 2014, 483.000 de lei, iar în 2015 a ajuns la 358.000 de lei.

Acesta a precizat pentru „România liberă“ că are în arhivă toate documentele legate de proiect. „Ca regim de informație, nu știu ce regim au. Eu sunt reprezentantul unei firme private. Mie îmi solicitați niște date pe care puteți să le luați de la ADR“, a menționat acesta.

Întrebat de RL dacă a contat că proiectul a fost aprobat în urma relațiilor existente pe axa ADR Oltenia – BNR, Costin Isărescu a spus că nu îi cunoaște pe cei care au aprobat proiectul: „Eu nu știu informațiile astea. Nu mă privește. Știu că a fost un proiect la care totul a fost în regulă. Nu a fost ușor. Mi se pare normal să vă intereseze ca jurnaliști. Noi suntem o firmă cu capital privat, iar unele lucruri chiar nu pot să vă spun pentru că nu le știu și nu mă privesc. Îmi pare rău că nu pot să vă dau mai multe informații“.


Citește și opinii pe această temă: 

Sabin Orcan, director editorial România liberăSecuristule! Faza pe documente 

Cătălin Prisăcariu, redactor-șef adjunct România Liberă„Manole“, șantajat de Securitate 
Cum am deconspirat-o pe Ana lui „Manole“ 

Mircea Marian, senior editor România LiberăTăcerea complice a liderilor USR cu turnătorul Isărescu

George Mioc, comentator: Complicii turnătorului Isărescu: o întreagă clasă politică care tremură în faţa Securităţii!

Comentarii

 • Simina

  09 aprilie 2017 21:09

  Manole, nume de cod al lui Isarescu,, esti o rusine pt cetatenii acestei tari. Pensioneaza-te, sa nu iti mai vedem fata, ti-ai umplut conturile de zeci de ani, mai lasa si tinerii, stafiditule.

  raspunde comentariului
 • Elizerbeth logan

  08 aprilie 2017 1:49

  Buna ziua Everyone.Have ai fost în căutarea pentru opțiuni financiare pentru dvs. achiziție nouă acasă, construcții, credit imobiliar, refinanța, consolidarea datoriilor, personale sauscopul afacerii? bun venit în viitor! finanțare ușor de făcut cu noi. contactați-ne ca oferim serviciile noastre financiare la o rată scăzută și la prețuri accesibile de interes3 pentru termen lung și scurt de împrumut. Interesat Solicitant trebuie să ne contactați pentru achiziționarea ulterioară de împrumut procedures.elizerbethloganloanfirmgmail.com

  raspunde comentariului
 • Elizerbeth logan

  08 aprilie 2017 1:49

  Buna ziua Everyone.Have ai fost în căutarea pentru opțiuni financiare pentru dvs. achiziție nouă acasă, construcții, credit imobiliar, refinanța, consolidarea datoriilor, personale sauscopul afacerii? bun venit în viitor! finanțare ușor de făcut cu noi. contactați-ne ca oferim serviciile noastre financiare la o rată scăzută și la prețuri accesibile de interes3 pentru termen lung și scurt de împrumut. Interesat Solicitant trebuie să ne contactați pentru achiziționarea ulterioară de împrumut procedures.elizerbethloganloanfirmgmail.com

  raspunde comentariului
 • Negru Vasilica

  30 martie 2017 18:59

  Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguraminstruire GRATIS la distanta si online. Cerem cunostinte minime utilizarecalculator word, pdf, email, internet, seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru aaplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email aledepartamentului de informatiivasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • ALICIA RADU

  29 martie 2017 10:19

  Buna,Sunt doamna Alicia Radu, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Sunteți în orice fel de dificultăți financiare? Are nevoie de un împrumut de consolidare a datoriei, la o rată de 2 construcție, credit imobiliar, refinanțeze, personal, scop de afaceri sau bani de urgență? Ești un om de afaceri sau femei care se gândesc de a extinde dvs. de afaceri, oferind de creditare de toate tipurile. dacă este interesat să ne contactați astăzi prin intermediul aliciaradu260gmail.comAPPLICATION DATA1 Numele complet2 Țara3 Adresa4 Stat5 Sex6 Starea civilă7 Ocupatia8 Numărul de telefon9 Poziția curentă în locul de muncă10 Venit lunar11 Suma creditului necesare12 Durata de împrumut13 Scopul creditului14 Religia15 V-ați aplicat înainte de16 Data nașteriiMulțumiri,

  raspunde comentariului
 • au dreptate

  22 martie 2017 4:00

  Motivatia Brexitului a fost ca UE aduna de la toti si imparte la hoti....

  raspunde comentariului
 • nastratin

  21 martie 2017 12:50

  Capitalism autohton capital investit 0,00 lei zero lei, profit 100.

  raspunde comentariului
 • George

  20 martie 2017 20:40

  Cele spuse reflecta o realitate cruda. In anul in care a aparut pe piata consultantei firma ACZ Consulting a castigat enorm de multe contracte fie cu AM POR adica in Bucuresti desi este din Craiova fie cu ADR Craiova. A avut enorm de multe proiecte fie de consultanta redactarea de proiecte fie de evaluator la ADR Craiova desi nu avea nici un fel de experienta anterioara. Practic castiga proiectele oferind cal 30 din suma solicitata de beneficiat. Practic, cu aceasta metoda castiga tot ce se licita plus proptelele de care se vorbeste in artocol. Se ajunsese la un evident conflict de interese cand evaluatorii ACZ evaluau proiectele depuse de ACZ. Ar fi interesant de vazut cine a elaborat proiectul domnului Isarescu. Sa nu fie o coincidenta si elaboratorul sa fie tot ACZ. Evaluatorii ar fi trebuit sa fie independenti si sa nu fie din localitateregiune. Articolul este bine scris si documentat. Felicitari autorilor. In mod normal fisa proiectului cu Marul trebuie sa fie publica si se poate identifica cine a facut proiectul. Nu m-ar mira sa fie dat si ca exemplu de buna practica.

  raspunde comentariului
 • Mari tradatori

  20 martie 2017 20:01

  prin refuzul trecerii la moneda euro in 2019 Guvernatorul a taiat orice oportunitate a Romaniei de integrare in UE si evitarea Europei cu doua viteze.

  raspunde comentariului
 • Raducu

  20 martie 2017 17:40

  Cateva clarificari din partea unui fost angajat ADR. Neregulile din aceasta institutie nu vor inceta pana ce Marilena Bogheanu nu va parasi institutia. Este cea mai veche persoana intr-o functie de conducere dupa Mugur Isarescu. Are peste 18 ani. Destul ! Lasa-i si pe altii mai flamanzi sa se infrupte din fonduri UE madamme!Ce nu se spune in articol este faptul ca firma European Funds Invest SRL apartine doamnei Iulia Ioana Baz nimeni alta decat Șefa Direciei Management Financiar AM POS CCE din Ministerul Fondurilor Europene. O cunosc foarte bine pe doamna Baz care este un profesionist adevarat. In prezent doamna este anchetata de DNA la sesizarea ANI pentru un presupus conflict de interese legat de firma European Funds Invest SRL in care a activat in calitate de administrator.In concluzie conflict de interese la nivel inalt intre angajata ministerului Baz si angajata ADR-ului Bogheanu. Prima incearca sa traga spuza pe firma sa in timp ce Bogheanu trage spuza pe turta barbatelului ei scump si drag Aurel , pentru intimi BeNeRelu, amantul Blondelor Neconsolate din Bucuresti. Marturie stau glumitele angajatilor din ADR, in special soferii, care fac des drumul Craiova Bucuresti si l-au surprins la ceas de seara pe strulubaticul Relu in compania unei blonde planturoase. De cand e la BNR i-au crescut standardele de calitate, iar pe duduia de la Metrologie a uitat-o complet. Pacat Relu'... Nu-i frumos ce faci, scoate degetul din gura cand vorbesc cu tine!

  raspunde comentariului
 • Florin

  20 martie 2017 13:44

  Strategia noastra e clara! Tu castigi bani cu cel mai inteligent subiect de film. Oferta serioasa! Pasul 1 Te informezi Pasul 2Testezi Pasul 3Te convingi ca functioneaza! Detalii la adresa de email budaflorinadrianyahoo.com

  raspunde comentariului
 • JUSTITIABILUL

  20 martie 2017 11:35

  100 ACEASTA INVESTITIE IMOBILIARA ESTE FACUTA DIN BANII BNR.

  raspunde comentariului
 • Stefan Ivan

  20 martie 2017 10:12

  Asta este CARACATITA a lui Isarescu, adica, orice indiferent pe cate cadavre se calca. Asta este turnatotul si unu din tradatorii poporului roman si a Romaniei

  raspunde comentariului
 • Ecce Cacampionul

  20 martie 2017 1:29

  Pas cu pas partenerii strategici neprihăniți de la romaniaaplecata.ro destructurează grupul infracțional al cuplurilor tradiționale...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design