15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania a început, duminică, să-și retragă trupele de la baza aeriană turcă...

Germania a început, duminică, să-și retragă trupele de la baza aeriană turcă Incirlik

Germania a început, de duminică, să-și retragp trupele de la o bază aeriană din Turcia, de unde sprijineau operațiunile internaționale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, în urma unei dispute cu Ankara privind accesul, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Retragerea de la baza Incirlik, aprobată luna trecută de parlamentul german, marchează un pas suplimentar într-una din numeroasele dispute bilaterale, care variază de la campania de represiune dusă de Ankara după puciul eșuat de acum un an și până la campania politică a unor oficiali turci în Germania.

Avioanele Tornado germane urmează să mai opereze de la baza Incirlik până la sfârșitul iulie ca parte a unei misiuni care oferă zboruri de recunoaștere în sprijinul operațiunilor coaliției conduse de SUA împotriva Statului Islamic în Irak și Siria.

Un avion de realimentare german a părăsit duminică baza Incirlik pentru Iordania, a precizat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării german.

Un oficial turc a confirmat că retragerea a început, spunând că ministrul Apărării german l-a informat pe omologul său turc în legătură cu data retragerii la întâlnirea pe care cei doi au avut-o la un recent summit NATO de la Bruxelles.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă