12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Solidaritate: clădiri monument din lume, iluminate în culorile Belgiei

FOTO. Solidaritate: clădiri monument din lume, iluminate în culorile Belgiei

Mai multe clădiri emblematice din Europa au fost iluminate marţi seara în culorile drapelului belgian, în semn de solidaritate cu victimele atentatului din Bruxelles, relatează The Guardian, citat de news.ro.

Cel mai cunoscut este Turnul Eiffel din capitala Franţei, al cărui vârf a devenit roşu, porţiunea mediană galbenă, iar baza, neluminată, a sugerat negrul.

Şi Poarta Brandenburg, simbolul Berlinului şi al reunificării Germaniei, a fost scăldată în roşu şi galben.

Clădirea Tribunalului din Lyon, una dintre capodoperele stilului arhitectonic neoclasic, a fost lumitată în culorile drapelului belgian, în semn de omagiu pentru victimele atentaelor din ţara vecină.

Şi antena de pe turnul World Trade Center din New York, clădit chiar pe locul atentatelor din 11 septembrie 2001, va fi iluminată marţi seară în culorile drapelului belgian, a anunţat guvernatorul New Yorkului, preluat de AFP, potrivit Agerpres. 

“În această seară turnul One World Trade Center va fi iluminat în negru, galben şi roşu, iar noi ne exprimăm solidaritatea cu poporul belgian”, a declarat Andrew Cuomo, denunţând “o tragedie groaznică provocată de acte de laşitate ale unor persoane cu adevărat diabolice”. 

După atentatele de la Paris din noiembrie 2015, One World Trade Center a adus un omagiu Franţei îndoliate prin iluminarea antenei sale în culorile drapelului francez, aminteşte AFP.

 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă