12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Prima doamnă a Cataloniei este o româncă Cine este Marcela Topor,...

FOTO Prima doamnă a Cataloniei este o româncă Cine este Marcela Topor, soţia liderului catalan Carles Puigdemont

Șeful Executivului regional catalan, Carles Puigdemont, este căsătorit cu jurnalista Marcela Topor. În ciuda statutului, nu şi-a luat niciodată rolul de "primă doamnă" şi, deşi a spus că visează la "o Catalonia liberă", nu şi-a manifestat dorinţa prin fapte concrete, preferând să stea departe de lumina reflectoarelor, scrie Mediafax.

Puigdemont a cunoscut-o pe Topor în anii 90 în Gironaona. Românca este de acord cu tot ce face soţul ei şi afirmă că s-a transformat "într-un separatist fervent". În acel interviu cu Rahola, ziarista româncă a mai spus că "suntem pregătiţi pentru tot. Mă voi adapta, aşa cum am făcut până acum, deciziei lui Carles ".

Marcela Topor, o vasluiancă de 38 de ani, de profesie jurnalist, este de 15 ani soţia lui Carles Puigdemont, preşedintele Guvernului catalan. Primul cuplu al Cataloniei a făcut nunta în Moldova, iar Marcela l-a învăţat pe Carles limba română. Dincolo de viaţa de familie, Marcela joacă un rol crucial în referendumul pentru independenţă.

Presa spaniolă a numit-o Regina Independenţei. Prietenii catalani şi soţul – preşedintele Guvernului Catalan Carles Puigdemont – îi spun simplu Mars.

Jurnalistă la publicaţia El Punt, prezentatoare de televiziune şi traducătoare de limba engleză, românca spune că nu este speriată de statutul politic al soţului său. Marcela i-a fost alături lui Puidgemont în toate proiectele politice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă