10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Caz șocant în India: O fetiță de 10 ani, violată de...

FOTO. Caz șocant în India: O fetiță de 10 ani, violată de unchiul său, a născut, după ce judecătorii i-au interzis să facă avort

O fetiță de 10 ani, al cărui caz a stârnit controverse după ce Curtea Supremă a Indiei i-a interzis să avorteze, deși fusese victima unui viol, a născut. Fetița nu știe că a fost însărcinată, întrucât i s-a spus că i-a crescut burta din cauza unei pietre mari pe care o poartă în stomac, potrivit BBC News.

Bebelușul de sex feminin a fost născut prin cezariană, la ora 09.22, și cântărește aproximativ 2.5 kilograme. O sursă citată de BBC a declarat că atât mama minoră, cât și bebelușul, au o stare bună de sănătate.

Timp de șapte luni, fetița a fost violată de unchiul său, iar în cele din urmă, acesta a fost arestat. Părinții ei au descoperit că e însărcinată la jumătatea lunii iulie, după ce s-a plâns de dureri de stomac și au dus-o la spital. 

Atât tribunalul local din Chandigarh, cât și Curtea Supremă a Indiei i-au interzis să avorteze, pe motiv că ar fi fost ar fi „prea riscant”. 

Copilul va fi dat spre adopție

Bebelușul s-a născut prematur la 35 de săptămâni și a fost internat la terapie intensivă, unde va rămâne în următoarele săptămâni, potrivit corespondetului BBC din Delhi, Geeta Pandey.

Părinții tinerei mămici au declarat că nu vor să aibă nimic de-a face cu bebelușul, astfel că nici nu s-au uitat la el. Astfel, până când va fi dat spre adopție, un comitet de protecție a copilului se va ocupa de el.

Cazul a stârnit indignare

În ultimele săptămâni, cazul fetiței violate de unchiul său a fost în atenția publică, întrucât este cea mai tânără persoană care dă naștere unui copil. 

Legea indiană nu permite întreruperea sarcinilor după 20 de săptămâi, decât dacă doctorii dau asigurări că viața mamei este pusă în pericol. Cu toate acestea, în ultimii ani, tribunalele au primit mai multe petiții de la supraviețuitoare ale violurilor, care au dorit să întrerupă sarcinile după 20 de săptămâni. În majoritatea cazurilor, sarcinile fetițelor sunt descoperite prea târziu, pentru că acestea nu sunt conștiente că sunt însărcinate.

În cazul fetiței care a născut, nici părinții nu și-au dat seama că era însărcinată, pentru că este „un copil sănătos, plinuț”, dar și pentru că nu credeau că este posibil să rămână însărcinată la 10 ani.

Abuzuri în India

La fiecare 155 de minute, un copil sub 16 ani este violat, iar la fiecare 13 ore este victimă a violului un minor sub 10 ani. În 2015, peste 10.00 de copii au fost violați. 

Aproximativ 53# dintre copiii care au participat la un studiu guvernamental au precizat că au fost victimele unor forme de abuz.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă