30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFederaţia Rusă susţine că RĂZBOIUL SANCŢIUNILOR nu are legătură cu REALITATEA

Federaţia Rusă susţine că RĂZBOIUL SANCŢIUNILOR nu are legătură cu REALITATEA

Rusia a criticat vineri noile sancţiuni occidentale ce urmăresc să pedepsească Moscova pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina şi a denunţat un "război" fără legătură cu realitatea, relatează AFP, preluat de Mediafax.

"Sancţiunile anunţate de preşedintele Obama sunt rupte de realitate" a reacţionat preşedintele Dumei ,Serghei Narîşkin care figurează şi el pe lista personalităţilor ruse afectate de sancţiuni individuale în Europa.

"Dacă nu ar fi fost aceasta, ar fi găsit altceva", a adăugat el, comparând criza actuală dintre Rusia şi UE cu situaţia de dinaintea Primului Război Mondial.

Noile sancţiuni ale Uniunii Europene, care urmăresc în special să împiedice finanţarea economiei ruse şi vizează 24 de personalităţi ruse şi ucrainene acuzate de implicare în conflictul din Ucraina, au intrat în vigoare vineri.

Preşedintele Barack Obama a anunţat joi seara noi sancţiuni împotriva Rusiei în sectoarele finanţelor, energiei şi apărării, ca răspuns la "actele ilegale" ale Moscovei în Ucraina.

 

Cele mai citite

COVID-19 își face apariția în America, din nou. Cazurile au crescut

Vara a venit, iar în America virusul COVID-19 își face apariția, potrivit presei internaționale. Cazurile sunt în creștere, așa cum se așteptau experții la începutul...

Dolarul atinge, față de yen, maximul ultimilor 38 de ani

Dolarul a atins un nou maxim al ultimilor 38 de ani în raport cu yenul, investitorii speculând că autoritățile din Japonia ar putea interveni...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă