7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump critică politica europeană privind imigrația: Parisul nu mai este Paris....

Donald Trump critică politica europeană privind imigrația: Parisul nu mai este Paris. Teroriștii străini nu vor putea lovi America dacă nu pot intra

Președintele SUA, Donald Trump, a criticat politica unor state europene și a Uniunii Europene în chestiunea imigranților, susținând că acceptarea lor favorizează terorismul în țările care îi primesc.

"Parisul nu mai este Paris", a spus vineri președintele american Donald Trump, făcând referire la ce i-a spus "un prieten" care de teama atacurilor teroriste nu mai îndrăznește să viziteze capitala Franței,  transmite AFP citată de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a invocat acest caz pentru a-și susține politica împotriva imigrației și a descris Franța, Suedia și Europa în general drept contraexemple la acest capitol.

"Securitatea națională începe cu securitatea frontierelor. Teroriștii străini nu vor putea lovi America dacă nu pot intra în țara noastră", a subliniat Trump în discursul susținut la CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane. 

"Priviți ce se întâmplă în Europa (…) Ador Suedia, dar oamenii de acolo înțeleg că am dreptate", a continuat Trump, sugerând existența unei legături între imigrație și violență. 

El a stârnit o controversă după ce într-un discurs susținut în Florida sâmbătă a pus atentatele recente din Europa pe seama eșecului integrării migranților, printre statele pe care le-a menționat atunci fiind și Suedia, deși ultimul atentat consemnat în această țară a fost în anul 2010. Însă luni, într-un cartier al capitalei Stockholm locuit în majoritate de imigranți, a izbucnit o revoltă urmată de violențe.

Donald Trump a invocat adesea atentatele din Europa pentru a-și justifica politica restrictivă privind imigrația, dar în discursul susținut vineri în fața conservatorilor americani s-a referit în mod special la capitala Franței. 

"Am un prieten, cineva foarte important. El adoră Orașul Luminilor. De-a lungul anilor, în fiecare vară, mergea la Paris cu soția și familia", a povestit președintele american. "Nu îl mai văzusem de mult timp și l-am întrebat: Jim, cum este la Paris? Nu mai merg. Parisul nu mai este Paris", a continuat Trump, descriind dialogul său cu acel prieten, despre care a mai spus apoi că se gândește să nu mai meargă deloc în capitala Franței. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum a evoluat participarea femeilor din România în economie, în ultimii 20 de ani

În ultimii 20 de ani, în România a crescut ponderea femeilor în structura populației ocupate și în funcțiile de conducere, conform Monitorului Social, un...

Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe! Brazilianul, copleșit de insultele rasiste

Atacantul brazilian Vinicius Junior a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe de presă susținută cu o zi înainte de meciul amical Spania -...

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă