Cutremurul din Taiwan: Trupurile a peste 100 de persoane, scoase de sub dărâmături

de Roxana Petre , 13 februarie 2016 - stire actualizata la ora 15:55, 13 februarie 2016
Cutremurul din Taiwan: Trupurile a peste 100 de persoane, scoase de sub dărâmături

Trupurile a peste o sută de oameni au fost scoase, sâmbătă, de sub dărâmături de echipele de salvare din Taiwan, după ce săptămâna trecută m clădire s-a prăbuşit, în urma cutremurului din 6 februarie, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit pompierilor, bilanţul total al seismului, cu o magnitudine de 6,4 grade care a lovit la 6 februarie Tainanul, oraş în sudul ţării, se ridică la 114 morţi, dintre care 112 din complexul Wei-kuan. 

Doar trei locuitori ai complexului Wei-kuan sunt în continuare daţi dispăruţi, în timp ce echipele de salvare se pregătesc să pună capăt căutărilor. Ele au scos în viaţă 280 de oameni de sub dărâmăturile acestui complex imobiliar de 16 etaje ce număra aproximativ o sută de locuinţe: singura clădire înaltă din oraşul Tainan. 

Citeşte şi: Cutremurul din Taiwan: Proprietarul blocului are averea confiscată

Justiţia taiwaneză a ordonat vineri confiscarea a circa 800.000 de euro ce aparţineau promotorului imobiliar şi celor trei asociaţi care au administrat construcţia complexului. Parchetul estimează că acesta prezenta defecte de construcţie. 

Antreprenorul imobiliar Lin Ming-huit şi doi dintre asociaţii săi au fost plasaţi în detenţie provizorie, fiind acuzaţi de neglijenţă profesională cauzatoare de moarte. 

Citeşte şi:Cutremurul din Taiwan: Un pudel, salvat, după ce a rezistat 120 de ore sub dărâmături

Taiwanul, situat la joncţiunea dintre două plăci tectonice, este afectat în mod regulat de seisme. Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit insula în 1999, omorând circa 2.400 de persoane

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design