10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Unul dintre teroriștii de pe Podul Londrei a sedus o...

GALERIE FOTO. Unul dintre teroriștii de pe Podul Londrei a sedus o englezoaică, pentru a rămâne în Marea Britanie, după ce i-a fost respinsă cererea de azil

Unul dintre atacatorii de pe London Bridge, Rachid Redouane, a reușit să rămână pe teritoriul Marii Britanii, în ciuda faptului că i s-a refuzat cererea de azil, căsătorindu-se cu Charisse O'Leary, în Dublin, scrie Daily Mail.

Redouane a depus cerere de azil în 2009, sub numele de Rachid Elkhard, însă solicitarea i-a fost respinsă, ulterior, marocanul fiind arestat în Scoția. Bărbatul a reușit să se refugieze în Irlanda de Nord, folosindu-se de un pașaport fals. 

În 2012, a cunoscut-o pe Charisse O'Leary, iar după câteva luni, cei doi s-au căsătorit, însă căsnicia lor s-a destrămat în 2016, femeia acuzându-l pe Rachid că o agresa și o bătea constant. Charisse a refuzat să se convertească la Islam, interzicându-i fostului soț să-și impună credința și fiicei lor, Amina. 

În 2014, bărbatul a aplicat pentru obținerea unei vize irlandeze, fiind căsătorit cu un cetățean din Uniunea Europeană, iar un an mai târziu a și obținut actele necesare prin care i s-a permis să locuiască, legal, în Marea Britanie. 

Imediat după căsătorie, Rachid s-a întors în Maroc, iar soția sa la Londra. Charisse l-a vizitat, de câteva ori, afirmând pe Facebook că orașul Casablanca este unul dintre orașele ei preferate. Prietenii cuplului au declarant, însă, pentru Daily Mail, că femeia era nefericită și se temea de Redouane, acesta fiind un bărbat violent și nu de puține ori a bătut-o. În cele din urmă, femeia l-a părăsit fiindcă nu mai suporta comportamentul agresiv al bărbatului.

În urma atacului de pe Podul Londrei, din noaptea de sâmbătă spre duminică, fosta soție a jihadistului a fost arestată, ulterior, fiind eliberată  după ce le-a declarat autorităților că nu cunoștea planurile bărbatului. Femeia a mai povestit că relația sa cu Rachid s-a deteriorat imediat după căsătorie, ea refuzând să se convertească la Islam. 

Opt persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, în urma a două atacuri care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra. Atacurile vin la mai puțin de două săptămâni după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116. Cele mai recente atacuri au fost provocate de triei indivizi, care au intrat cu un van alb în pietonii de pe London Bridge. După aceea, ei au scos cuțitele și au început să atace, la întâmplare, oamenii din piața Borough și din puburile din apropire.  În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News. Ca urmare a atacului, 12 suspecți au fost arestați.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă