Columbia: Șapte luptători ai gherilei ELN, omorâți de armată

de Avram Eliza , 20 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:27, 20 februarie 2016
Columbia: Șapte luptători ai gherilei ELN, omorâți de armată

Şapte membri ai gherilei ELN au fost omorâți, iar altul a fost arestat, vineri, de armata columbiană în cursul unei operaţiuni la Arauca (est), la frontiera cu Venezuela, a anunţat preşedintele Columbiei, citat de AFP, conform Agerpres.  

"În operaţiunea desfăşurată în cursul nopţii trecute la Arauca, şapte membri ai ELN au fost ucişi, iar altul capturat", a declarat sâmbătă preşedintele Juan Manuel Santos. 

Şeful statului a precizat că operaţiunea a fost realizată în comun de poliţie şi militari. 

Armata de Eliberare Naţională (ELN), a doua gherilă ca mărime din Columbia cu 1.500 de membri, a deschis o serie de dialoguri pregătitoare negocierilor cu guvernul. 

Această ofensivă împotriva ELN se înscrie într-o escaladare a tensiunilor în ultimele săptămâni. 

În urmă cu zece zile, opt poliţişti au fost răniţi într-un atentat cu explozivi atribuit ELN la Cucuta (est), la frontiera cu Venezuela. 

Dialogurile preliminare cu ELN au început în ianuarie 2014, în paralel cu discuţiile care au loc din noiembrie 2012 în Cuba cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC, marxişti), principala mişcare rebelă cu 7.000 de combatanţi. Guvernul de la Bogota şi FARC s-au angajat să semneze un acord de pace până la 23 martie.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design