Cehia poate contribui cu o sută de soldați la consolidarea prezenței NATO în flancul estic

de Carla Popa , 21 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:20, 21 februarie 2016
Cehia poate contribui cu o sută de soldați la consolidarea prezenței NATO în flancul estic

Cehia este pregătită să contribuie cu un pluton de circa o sută de soldați la aplicarea planului de consolidare a prezenței Alianței Nord-Atlantice în flancul estic, a anunțat duminică ministrul ceh al apărării, Martin Stropnicky, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Miniștrii apărării din statele NATO au convenit, pe 10 februarie, desfășurarea de trupe prin rotație în statele flancului estic, unde vor fi de asemenea pre-poziționate echipamente militare. Decizia vine în întâmpinarea îngrijorărilor exprimate repetat de Polonia și statele baltice cu privire la posibile amenințări din partea Rusiei.

Detaliile planului, inclusiv numărul de militari și contribuția fiecărei țări, urmează a fi stabilite de strategii militari în următoarele luni, înaintea Summitului NATO de la Varșovia din iulie.

Comentarii

  • un roman mai prost

    22 februarie 2016 3:00

    PINA SI SEMNUL SIMBOLUL ,ORGSNIZATIEI TERORISTE GLOBALISTE, SE ASEAMANA CU, ZVASTISCA NAZISTA, TERORISTI AU COPIAT DE SECOLE SIMBOLURILE, INCEPIND CU CRUCEA CRUDIADELOR, CAVALERILOR, ASA ZISEI NOI ORINDURI MONDIALE CUM SCRIA IN LUMEA, ANILOR 80.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design