33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialCameron, către scoţieni: Există pericolul unui SALT ÎN NECUNOSCUT daca se votează...

Cameron, către scoţieni: Există pericolul unui SALT ÎN NECUNOSCUT daca se votează DA la referendum

Într-un articol publicat în cotidianul The Daily Mail, premierul conservator David Cameron spune că '"Marea Britanie este o ţară preţioasă şi specială. Asta este în joc. Deci, să nu le lăsăm niciun dubiu scoţienilor: vrem cu disperare să rămânţi; nu vrem ca această familie de naţiuni să se destrame. Dacă Marea Britanie se sparge, se sparge pentru totodeauna. Opţiunea care vi se oferă este, deci, clară: un salt în necunoscut cu DA sau un viitor mai bun pentru Scoţia cu NU, informează MediafaxPremierul conservator adaugă că, votând "nu", scoţienii rămân în cadrul uniunii, dar cu competenţe consolidate pentru Parlamentul de la Edinburgh în privinţa împrumuturilor, impozitelor şi cheltuielilor.

Sondaje recente de opinie au arătat o scădere importantă a intenţiei de vot în rândul unioniştilor în comparaţie cu luna trecută, ceea ce a adus amebele tabere cot la cot.

Regina Elizabeth a II-a nu va lua parte la dezbaterea cu privire la referendum, a anunţat marţi Palatul Buckingham. Această clarificarre intervine în contextul în care presa a scris că regina era îngrijorată de o destrămare a Regatului Unit, iar Cameron ar putea cere monarhiei să intervină.

Potrivit unor publicaţii, şeful Guvernului ar putea să fie obligat de către fondatorii partidului său să-şi dea demisia, în cazul în care nu reuşeşte să împiedice Scoţia să iasă din uniune.

 

Cele mai citite

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Instanța a respins cererea One United Properties de a cenzura investigațiile PUTEREA

Milionarul român vrea să i se scrie numai de bine. În caz că sapi mai mult decât trebuie în afacerea lui, te dă...

În Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

BEC Timiș a prezentat raportul final după încheierea procesului electoral: PNL și PSD au luat majoritatea mandatelor de aleși locali. “PSD și PNL au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă