12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBilanțul INUNDAȚIILOR din Georgia: Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte...

Bilanțul INUNDAȚIILOR din Georgia: Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 24 sunt dispărute

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din capitala georgiană Tbilisi, informează Mediafax.

Premierul Irakli Garibaşvili a anunţat că luni a fost decretată zi de doliu pentru persoanele care au muri în inundaţiile produse de ploile torenţiale din capitala georgiană.

“Din păcate, există victime şi, în numele Guvernului, aş vrea să transmit condoleanţe familiilor celor morţi”, a declarat el. “În memoria acestor persoane, ziua de 15 iunie a fost declarată zi de doliu în Georgia”, a adăugat premierul.

La rândul său, preşedintele Ghiorghi Margvelaşvili a vizitat districtul din Tbilisi, cel mai grav afectat de inundaţii, transmite Interfax.

“Situaţia este dificilă dar poate fi depăşită. Străzile pot fi curăţate. Totul va fi restabilit. Dar din nefericire, este imposibil să îi aducem înapoi pe cei care au murit”, a declarat Margvelaşvili, transmiţând condoleanţe familiilor victimelor.

Acestea au provocat pagube importante în Tbilisi, grădina zoologică fiind grav afectată.

Mai multe animale, între care tigri, lei, urşi sau lupi au fugit din cuştile lor, iar eforturile de a le captura sunt în desfăşurare, a precizat primarul capitalei, David Narmania.

“Nu toate animalele care au fugit de la grădina zoologică au fost prinse. Prin urmare, cer populaţiei să nu iasă în oraş dacă nu este presată de nevoi urgente”, a declarat el.

 

 

 

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă