Atac asupra unei baze din Afganistan unde se află militari ai SUA. Un afgan a fost ucis. Șapte americani sunt răniți

de Mihai Diac , 17 iunie 2017 - stire actualizata la ora 21:13, 17 iunie 2017
Foto: Arhivă

UPDATE 21,00: Șapte militari americani au fost răniți sâmbătă de un soldat afgan care a deschis focul de armă într-o bază militară din provincia Balkh, situată în nordul Afganistanului, transmite AFP citată de Agerpres.

Comandantul operațiunii NATO în Afganistan, Resolute Support (RS), la care iau parte 13.000 de militari dintre care 8.400 de americani, a anunțat un bilanț de 'șapte membri ai forțelor americane răniți și evacuați pentru a primi îngrijiri'. 

Soldatul afgan care a deschis focul de armă a fost ucis, iar un altul rănit, potrivit unui comunicat al RS publicat pe Twitter. 


Cel puţin un militar afgan a fost ucis iar câţiva soldaţi americani au fost răniţi în urma unui incident ce a avut loc la o bază a armatei din nordul Afganistanului, conform unui oficial al SUA, citat de Reuters, informează sâmbătă Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Armatei americane din Kabul a negat informaţiile legate de eventualul deces al unor militari americani în cadrul unui incident ce a avut loc la o bază militară din nordul Afganistanului.

Acesta a confirmat însă rănirea a mai multor soldaţi americani la tabăra militară Shaheen, unde este desfăşurată Brigada 209 a Armatei afgane din oraşul Mazar-i-Sharif.

Potrivit oficialului american, cel puţin un militar afgan a fost ucis şi un altul rănit.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design