10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ariana Grande și-a vizitat în spital fanii răniți în timpul concertului...

FOTO. Ariana Grande și-a vizitat în spital fanii răniți în timpul concertului său din Manchester

Familiile celor răniți au postat pe social media fotografii ale vedetei pop americane alături de zeci de pacienți și asistente medicale la Royal Manchester Children's Hospital, relatează Agerpres.

Cântăreața americană, care va fi capul de afiș al unui concert de caritate ce va avea loc duminică la Manchester, a postat și ea pe Instagram o imagine în care este văzută alături de o tânără fană aflată pe patul de spital.

Artiști de renume precum Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay, Take That și Miley Cyrus se vor alătura pe scenă cântăreței americane pentru concertul "One Love Manchester" de duminică și ale cărui venituri vor merge la fondul de urgență 'We Love Manchester'' creat pentru a-i ajuta pe cei afectați.

Douăzeci și două de persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite când Salman Abedi s-a aruncat în aer la sfârșitul concertului artistei americane pe Manchester Arena la 22 mai. 


Citește și:  Atentatul de la Londra. Drama unei mame care a așteptat 11 zile ca fiica sa să fie identificată oficial: Nici după explozia de pe Manchester Arena nu s-a schimbat nimic

La 12 ani de la atentatul care a avut loc la Londra, în 7 iulie 2005, Sarah Jenkins, mama unei tinere care și-a pierdut viața la acel moment, rememorează cele 11 zile de coșmar în care a așteptat ca autoritățile să confirme sau să infirme decesul fiicei sale. După aceea, ea a pornit o campanie pentru ca familiile victimelor implicate în incidente de amploare să primească informații de la autorități în cel mai scurt timp. Însă puține lucruri s-au schimbat de atunci, susține ea, văzând modul în care autoritățile britanice au procedat, după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116


50 de persoane sunt internate, în continuare, în spitalele din Manchester, dintre care 17 se află la terapie intensivă, a anunțat, marți, Serviciul britanic de sănătate (NHS), citat de Reuters.

Ancheta a relevat că Salman Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinți libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a crescut într-un context familial jihadist. Bomba pe care a folosit-o era o încărcătură explozivă artizanală puternică, echipată cu un detonator sofisticat pe care tânărul kamikaze nu pare să-l fi conceput singur, potrivit unor experți contactați de AFP. În cadrul anchetei au fost arestați și tatăl și frații atacatorului sinucigaș.


Citește și:  Atacatorul sinucigaș de pe Manchester Arena ar fi plănuit atacul de peste un an. În urmă cu câteva luni, ei ar fi fost antrenat de luptători ai grupării Stat Islamic

Salman Abedi, autorul sinucigaș al exploziei care a avut loc, luni, pe Manchester Arena, cauzând moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116, ar fi plănuit atacul de peste un an. Totodată, oficiali americani susțin că, în urmă cu câteva luni, el ar fi fost instruit de luptători ai grupării Stat Islamic.


Ministrul de Interne, Amber Rudd, a declarat duminică că este posibil ca unii membri ai rețelei din care făcea parte Salman Abedi să se afle încă în libertate. Sâmbăta trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat că nivelul de alertă teroristă a fost readus de la „critic” — ce înseamnă atac iminent — la „grav”, care se traduce prin faptul că un atac este probabil.


Citește și:  Atentatul din Manchester. Istoricul controversat al familiei Abedi. Atacatorul sinucigaș a fost dat afară dintr-o moschee, după ce s-a certat cu un predicator. Sora susține că Salman a vrut să îi răzbune pe copiii uciși de coaliția internațională în Siria

Două persoane care îl cunoșteau pe Salman Abedi din liceu, autorul sinucigaș al exploziei de pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116, au sunat la poliție pentru a alerta autoritățile cu privire la viziunile sale extremiste, informează BBC News. Totodată, familia Abedi este cunoscută autorităților, pentru acțiunile întreprinse în Libia.


Poliția este pe urmele unei rețele teroriste, după atacul de la Manchester: Cele nouă arestări sunt semnificative. Frații și tatăl atacatorului sinucigaș, printre cei reținuți. Tatăl atacatorului sinucigaș: Fiul meu se declara împotriva a astfel de acte, pe motiv că nu au justificare religioasă 

Poliția din Marea Britanie investighează o rețea teroristă implicată în atentatul de luni noaptea, de la Manchester Arena, în care au murit 22 de oameni, iar alți 119 au fost răniți, informează BBC News. De asemenea, nouă persoane au fost reținute, între care și frații și tatăl atacatorului sinucigaș.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă